Je veľmi zaujímavé, ako ľudia vedia narábať so slovíčkami, ako vedia prekrúcať a zvádzať a teda hlavne tých, ktorí sami nedokážu rozpoznať, čo je správne, a čo nie. Pri čítaní článkov na stránke beo.sk mi niekedy až rozum zastáva, ako sa dá všetko prekrútiť. Radšej túto aktivitu obmedzujem lebo v poslednej dobe som sa obávala otvoriť aj konzervu lebo určite aj tam budú ukrytí Židia.
Konkrétne rada by som vás oboznámila s niečím, čo som sa dočítala v článku „Jozef Tiso a Židia – úlomky zo zamlčiavaných skutočností“. Ako je vo všeobecnosti známe a to nemusíme byt nejako sveta znalí, tak neonacisti nemajú v láske Židov, a to som sa ešte vyjadrila veľmi pekne. Práve z tohto dôvodu, keď čítam o tom ako Dr. Jozef Tiso urputne zachraňoval Židov a vďačí mu za to okolo 40 tis. žijúcich na Slovensku a aký to bol úžasný človek, ktorého by sme práve pre jeho dobré srdce všetci mali oslavovať, tak akosi nechápem. Na jednej strane je tu neznášanlivosť sršiaca voči Židom tejto extrémistickej skupiny a na strane druhej práve táto skupina oslavuje Dr. Jozefa Tisa práve aj za to, ako ich zachraňoval. Neviem možno len ja som tá menej chápavá ale ako môže skupina, ktorá je známa neznášanlivosťou voči inej skupine dávať na piedestál človeka, ktorý pomáhal práve tým, ktorých neznášajú.
Ďalej v článku sa spomína arizácia židovského majetku, čo vlastne znamenalo prevzatie židovského majetku a podnikov spôsobom, že 51%-ný podiel šlo arizátorovi a 49% ostalo pôvodnému vlastníkovi. Autor to prirovnával k podľa neho podobnej, či teda ešte omnoho horšej udalosti a to práve k vyvlastňovaniu majetku v období socializmu. Narážal na to, že v období, keď vládla komunistická strana sa odoberal majetok občanom s tým, že nemali nárok ani na časť „zhabaného“ majetku. Nevravím, že tento čin bol správny, to ani náhodou ale aspoň nebol namierený len proti jednej skupine občanov, zatiaľ, čo iná skupina si naďalej mohla užívať isté privilégia. Preto pýtam sa, prečo za období Dr. Jozefa Tisa nekonfiškoval sa majetok aj ostatným majetným obyvateľom ale len Židom? Argumenty na toto, sú asi také, že Židia vlastnili väčšinu bohatstva. Ja zas podotýkam ale, že nie všetko bohatstvo. A podľa môjho názoru k tomuto majetku dospeli poctivou prácou. O Židoch je všeobecne známe, že sú podnikaví ale hlavne poctiví. Pomalým tempom a svedomitou prácou postupne vybudovali niečo, čo im bolo násilím odobraté. V živote je to tak, ak je niekto neschopný, tak na jedine na čo sa zmôže, čo zlepší jeho situáciu, je ukoristiť si niečo násilím. Takíto ľudia sú pre mňa osobne len odpad.. neschopný odpad!
Vrátim sa však k stránke beo.sk. Keď čítam ich články, akým jazykom sú písané, podotýkam, že dosť kultivovaným a na veľmi vysokej úrovni a spomeniem si na neonacistov, ktorých je vidieť po uliciach, tých, ktorí ledva vedia čítať, tak chce mi niekto tvrdiť, že tí ľudia chápu tomu, čo tam čítajú? Podľa mňa autori článkov ich chcú len ohúriť a dokázať si akí sú oni na úrovni a tým dať dole neznalého čitateľa – toho ľahko ovplyvniteľného, ktorý keď nechápe, tak si myslí, že „fúú ten je teda múdry, ten musí mať pravdu“. Opak je podľa mňa pravdou. Nie je umenie napísať s prepáčením o hovne esej ale niektoré veci povedať jasne a zrozumiteľne. Ale asi niektorým prispievateľom to zvyšuje ego. Teda poučenie do budúcna.. Keď chcete mať pravdu, naučte sa zopár cudzích slov a keď sa budete veľmi snažiť ostatní z vašej zaostalej smečky vám neporozumejú a teda si budú myslieť, aký ste vy múdry.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár