1.Cestovanie
Nemyslím teraz cestu tam a s5 v preplnenom vlaku.
Ale to, že človek nikdy nevie, kedy príde do školy, aj keď ide na zastávku hodinu skôr, ako mu naozaj treba.
Že som sa minulý týždeň narvala až do tretieho autobusu. A ľudia na zastávke stále čakali.
Že keď som sa už doňho narvala, mala som v svojom osobnom priestore asi ďalších päť ľudí.
A že v električke, keď už som bola schopná pohybu, som počúvala to otravné „nasledujúca zastávka – Chatám Sófer – Chatám Sófer“ ..
A každý deň. Dookola.
Je jedno, že mám vrcholne antisociálny stav a nervy na všetko naookolo a najradšej by som sa zašila do nejakej temnej jaskyne, nie, musím byť zastoknutá medzi milión ľuďmi a počúvať stále ten istý pripečený hlas.
Okej, ja viem, že to má svoje opodstatnenie, že sú tie zastávky ohlasované ale ja som proste sedláčka z Liptova a zvyknutá som na trochu inú MHDčku.

2.Andrej, Ráž a ďalší mimozemšťania...
Fejspalm.
Prvý týždeň som si mala chuť tú ruku natrvalo k čelu prilepiť, lebo ako fakt sory, ale to, čo niektorí chlapci zo seba vypúšťali na tých hodinách, bolo príliš.
Okej, ja im neberiem tú ich extraverziu hraničiacu s exhibicionizmom, ale povedať totálnu sprostosť(prípadne banalitu, ktorá každému došla a netreba na ňu upozorňovať), len preto, aby niečo povedali, aby na seba strhli pozornosť... ako vážne, vážne?!!
Ja som myslela, že sme na výške, oh god, a nie v škôlke. Čo v škôlke, ani na strednej v čase najväčšieho rozpuku puberty bývalých spolužiakov to nebolo Až TAKé. (A už vtedy som mala také nervy, že až..)
Nech sa mi potom nik nečuduje, že jednému extrémnemu buranovi by som najradšej umiestnila hlavičku medzi dva proti sebe letiace kamene, keď zase dačo „vysokointeligentne humorné“ zadelí.

3. Domov dôchodcov alebo ADT
„Čó, ty si na átriákoch? To sa ani nevyspíš, tam sa behá po balkónoch, každú noc je párty hárd.“
Tak to som potom asi zablúdila.
Intrákovice, chodbovice, izbovice...
Nepoznám.
Jediné, čo mi v tele rozprúdilo adrenalín za tieto týždne u nás na chodbe, bola teta, ktorej som sa v noci strašne zľakla pri ceste z Wcka.
Áno, teta. Stará. A nie jedna. Už asi štyri rôzne som stretla na chodbe. Normálne, neviem čo tam robia, ale pochybujem, že v šesťdesiatke študujú na výške. (Ako, nič proti nim, milé sú, nevadia mi.. ale..)
U nás proste nehrá hudba, nebol žiadny žúr, na chodbe som nestretla žiadneho chalana, vlastne skoro nikoho, okrem teda týchto tiet dôchodkýň a sem tam báb odvedľa, ktoré sú tiež extrémne kľudné.
Potom človeku raz v noci spadnú kľúče na zem a cíti sa ako zločinec a narušiteľ nočného kľudu.

4.(Čo ma sere tieto dni asi najviac)
V celej * Ba nie som schopná zohnať denník.
No vážne. Bola som už vo všetkých papiernictvách v okolí, aj v kníhkupectvách a supermarketoch a nič.
Pokiaľ nechcem komerčný paperblanks (skoro 30 éčok za ten, ktorý by vyhovoval kritériám, no ako prepáčte... aj tak je škaredý), tak mám nárok iba ak tak na nejaký trhací blok čo sa mi do dvoch týždňov rozpadne.
Nie som náročná!
Chcem iba: formát A5 alebo trošičku väčší/menší
minimálne 150 listov
bez riadkov
s jednoduchou prednou stránkou = jednofarebná alebo nejaký neinfantilný obrázok a preboha, nie tie odporné oranžové listy!!
–ak má niekto nejaký tip.. ozvite sa)
Vážne?? Doma by som ich mala už aj 10!

5. A skončím veľmi úprimne.
Nenávidím, že tu nemám moje dievčatá (a chlapca).
Všetci ľudia môjmu srdcu blízki, sú preč. Bola som s nimi každý deň, všetko sme spolu zdieľali, všetko sme si vraveli a bolo to skvelé.
A zrazu som tu sama a nemám komu povedať, ako mi je.
(A nemôžem si to ani do denníka napísať, *!)
Ja viem, je tu dvadsaťtisíc ľudí, polka bývalých spolužiakov. Ale tí, ktorých odtlačok je podobný môjmu, sú preč.
A tak iba chodím, usmievam sa, ako sa máš- fájn ...

 Blog
Komentuj
 fotka
zirafkaadka  3. 10. 2012 17:34
Úprimne, načo si si to potom vybrala, študovať tu?

A k tej MHD, ona taká preplnená nebýva, pokiaľ tu nie je xy študentov
 fotka
ork92  3. 10. 2012 18:41
nevies kam mas ist v bratislave, to je cele...
 fotka
pershing363  4. 10. 2012 01:08
Nie si sedlana, ja som z ba a tiez mam podobne pocity ako ty aj z mesta aj z mhd...to prejde... Musis si len zvyknut, alebo to aspon neriesit
 fotka
nixxina  4. 10. 2012 13:37
paperblanks su v sevte lacnejsie..a su pekne...len je to tych 12e
 fotka
grietusha  4. 10. 2012 17:04
ja som sedláčka z Horného Považia a keby mi neohlasovali zastávky v iných mestách, tak sa okamžite stratím. nechápem, čo ti na tom vadí.



a ľudia v okolí sa menia, BA nemôže za to, že tvoji kamaráti sú niekde inde. zmena je život.



načo si tam šla študovať, keď ti to tam tak vadí?
 fotka
alysia  4. 10. 2012 17:28
1. tak skus chodit pesi, ked sa ti nepaci, ze ohlasuju zastavky, co je podla mna super, lebo ja co odtial nie som a chodim do BA za frajerom tak sa zide, aby som vedela co kde ako, strasne mi chybalo vo Viedni, ze tam v starej herke elektricke nehovorili nic a ja som nevedela kde mam vystupit, kedze som to na zastavkach nevidela napisane :/ ... tolko k tomu hlasu...( kebyze pocuvas hudbu, citas si alebo neviem co, tak hentake neriesis )



2. to je tiez o zvyku, bud tym chalanom nieco povedz, alebo mas smolu, ked ti to tak vadi... chalani sa budu vzdy predvadzat...



3. kamosky nejake byvaju na Atriakoch a podla mna nie su take hrozne ako sa o nich hovori. A to s tou hudbou a hlukom, vsetci hovoria o tom, tak sa zda, ze nic ine tam nie je co je blbost... ja ked som tam zoparkrat prespala, tak tam bolo v pohode pokoj, az na hrkotajuce kufre pod oknami



4. aky dennik preboha? ty chces tvrdu vazbu, nie s riadkami ale cistse? aj na zamykanie ci take nie? Lebo neverim, ze v tescu alebo v nejakych knihkupectvach nemaju tvrdu vazbuu 200 stranove aj ciste ( inak preco ciste? )... ja som si pisala dennik tiez takto pisomne, takze tie zosity, neivem aky si predstavujes no... teraz si ale pisem dennik na maili, je to rychlejsie a lepsie sa to skryje



5. nuz, tak musis chodit domov, to sa nic ineho neda a najdes si novych kamaratov a frajera no toho asi nie este..



tiež sa pýtam ako vestci vyssie, naco si sa hrabala do BA? ked ti tak vadia taketo podla mna niektore az banalnosti... a ja som zevraj ufrflana ... jedine co poviem zvyknes si

Tento blog si pisala asi ked si nemala moc dobru naladu ze? Lutovat ta nebudem... lebo tosi asi chcela mam taky dojem
 fotka
matusha  4. 10. 2012 19:37
Ja nechápem, čo ti vadí na tom ohlasovaní zastávok. Veď nie všade v tom dopravnom prostriedku je vidieť na svetelnú tabuľu, kde to behá. Tak ako inak má človek, ktorý na cestovanie v danom mieste nie je zvyknutý, vedieť, kde vystúpiť?
 fotka
hellium  4. 10. 2012 20:18
všetko už zhrnuli komentáre nado mnou, ale ten denníkový problém nechápem - A5 formát bez riadkov v pevnej väzbe majú skoro všade, problém je s mäkkou väzbou :´(
 fotka
tomas  6. 10. 2012 16:19
ja si tiež nepamätám, že by na átriakoch bola každú noc party...
10 
 fotka
bluepanter  6. 10. 2012 16:28
neviem prečo, ale pripadáš mi na základe toho príspevku divná



Body 2 a 5 by som ešte chápal, ale ostatné wtf?



Ale asi tú to len prvácke začiatkointrákové stavy
11 
 fotka
nicmanenapada  6. 10. 2012 18:27
Party hard každú noc? Veď len vyčkaj do skúškového
12 
 fotka
flussica  6. 10. 2012 21:38
Neboj, i slabšie nátury už si privykli . Ja som si len nedávno uvedomila, že mám po piatich rokoch Bratislavu vlastne celkom rada. A bol to trochu bolestivý proces, hoci je pravda, že nie som na internáte, ale myslím, že intrák to môže len urýchliť. Počiatočná zúfalosť je len fáza.
13 
 fotka
flussica  6. 10. 2012 21:45
* K tomu denníku - teda si dones z domu. Isto niekedy pocestuješ späť na víkend.

Alebo, ak Ti vadia gýčovité predné strany, tak si tam namiesto nich daj niečo iné . to by som nevidela až tak čierno. Hoci je fakt, že ceny možno práve preto bývajú vyššie a pre študenta každý cent dobrý.



...Nasleduje zastávka... Chatám Sófer. 8) (Zbožňujem električky a hlas nasledujúcich zastávok. Už viem spamäti odrecitovať v presnej intonácii celý úsek od Detvianskej až po Poštovú ! A možno sa čoskoro naučím aj za Chatám Sófer.)
14 
 fotka
wazp  7. 10. 2012 16:30
veľmi pekne spracovaný blog, páči sa mi! A... no, je to spústa otázok, prečo si sem prišla študovať. No pretože si sa tak rozhodla.. no.

A úprimne... ten denník sa fakt nedá zohnať? V BRATISLAVE?
15 
 fotka
notyou  7. 10. 2012 22:13
A mne sa tento blog páči, i keď je príliš negatívny. Veď si si aspoň vyliala zlosť.
16 
 fotka
ladyfox  7. 10. 2012 22:24
@alysia O.o celý tvoj komentár bol od veci ale tá posledná veta, to je , si riadne mimo

tak isto ako @blupanter (ach)

niektorým ľuďom asi ani fyzická bolesť nepomôže.
17 
 fotka
alysia  7. 10. 2012 23:07
@ladyfox v com bol cely moj komentar od veci? to som fakt zvedava

Čo máš za problém? písala si ten blog ty alebo čo? ... som riadne mimo? Pokiaľ viem, tak som sa vyjadrila k téme, plus niečo navyše
18 
 fotka
ladyfox  7. 10. 2012 23:16
@alysia ale absolútne ti chýba schopnosť čítať medzi riadkami. a nie, nepísala som to ja, ale ten nechutný štýl, akým si podala svoj komentár som nemohla nechať tak. a je jedno že nepoznám autorku.
19 
 fotka
matwejo  8. 10. 2012 00:20
ale no ... BA vie byt aj pekna, treba si to uzit ... akurat idem zavesit fotky z nasej last akcie v Lazo-Plazo, to si pozri!
20 
 fotka
alysia  8. 10. 2012 19:51
@ladyfox prepáč, no nevšimla som si, že by tom to nejako nechutne písala čo konkrétne sa ti nepáčilo? ja som tento blog pochopila s tým, že sa niekto sťažuje na kraviny podľa mňa

Mne nejde o to, či autorku poznáš alebo nie, ale si sa ozvala, ako keby som na teba útočila ... som len napísala k tým bodom čo si o nich myslím. toť vše, za to že ty v tom vidíš nechutný šťýl, za to už ja nemôžem

Čo konkétne som nepochopila medzi riadkami a napísala odveci? Rada sa nechám poučiť.
21 
 fotka
crashhp  13. 11. 2012 16:08
ono je to pre teba len nezvyk, že si sa osamostatnila a si v novom meste sama, uvidíš, že po prvom semestri to bude úplná pohodička
Napíš svoj komentár