3kratadost
33-ročný muž, metro, moslim
najnedávnejšie lognutie
2. 10.októbra 2025 20:23
5682 dní na BIRDZi
regnutý od 14. apríla 2010
Tak, dnes je konecne vonku cele video s Irynou Zarutskou. NIKDY, za ziadnych okolnosti, sa k nim neotacat chrbtom » x.com/MedienfuzziShow...
38 komentov
2
boha, včera som na to video fess myslela, keď som išla mhdčkou
4
@mytickaentita @3 Nechces mu prispiet na crowdfunding na pravnika? Deje sa voci nemu totiz nepravost!
» x.com/DissidentMedia/...
» x.com/DissidentMedia/...
5
Ale ano, mozem suhlasit s tym, ze ho zradil sudny system. Po tretom zatknuti mal dostat dozivotie/gulku. Neviem, co stale robil na slobode.
6
..chrbtom..
z nich by malo byt vzdy vidno iba a jedine chrbty, fest zohnuté, ~ v polích s bavlnou!
(..nj ale naco a co by sme robili s tolkou bavlnou.. vlstne, ted by sa zisla, mohla by sa morfovat, zprovesovat na tzv. "strelnú bavlnu" )
z nich by malo byt vzdy vidno iba a jedine chrbty, fest zohnuté, ~ v polích s bavlnou!
(..nj ale naco a co by sme robili s tolkou bavlnou.. vlstne, ted by sa zisla, mohla by sa morfovat, zprovesovat na tzv. "strelnú bavlnu" )
8
@6
^^..zprocesovat
fuj
hej utecie, emigruje z UA, a nakonec ju 'to potká' nekde na Západe..
tak predsa to má, /mala, je to 'napísané' ?
(ten osud)
( ^^ citát, quote z Lawrence z Arábie )
^^..zprocesovat
fuj
hej utecie, emigruje z UA, a nakonec ju 'to potká' nekde na Západe..
tak predsa to má, /mala, je to 'napísané' ?
(ten osud)
( ^^ citát, quote z Lawrence z Arábie )
9
btw.podobné napr. tá (tusím) v Brne tá 'Michelle sudku'
( útocila, skrtila 2 slecny v kaviarni, na wc,
a o cca tyzden nozom v OC, v kuch.potrebách ubodala 1starsíu paní )
( útocila, skrtila 2 slecny v kaviarni, na wc,
a o cca tyzden nozom v OC, v kuch.potrebách ubodala 1starsíu paní )
10
@mytickaentita @7 Vzniesli proti nemu federalne obvinenia, cize je mozne, ze dostane injekciu. A injekcia pri takychto ludoch casto zvykne "nefungovat" (rad si myslim, ze tam niekto ma ozajstny zmysel pre spravodlivost a povie si, ze obycajna smrt je pre nich prilis dobra), cim sa cela poprava dost natiahne. Cize, je tu iskricka nadeje, ze ak vsetko pojde dobre, tak tohoto tuna budu de facto hodinu mucit, kym ho zabiju. Fingers crossed.
11
@mytickaentita @7 Chces ceresnicku na torte od novinarov?
"Zarutska, a Ukrainian refugee, was murdered on August 22. Attempting to frame the murder as an act of racial violence, many allege that Brown was motivated by racial hatred, and said, 'I got the white girl,' after killing her. However, there is no evidence to substantiate the claims. Police have not commented on the motive of Brown Jr behind the killing.
The CCTV footage of the light-rail coach does not have any sound, so it is impossible to determine with certainty what DeCarlos Brown Jr said before the killing."
Aj ty nepocujes, ako to na 0:29 nevravi, na tom zvuku, ktory tam nie je?
» theworldwatch.com/videos/1635956/...
"Zarutska, a Ukrainian refugee, was murdered on August 22. Attempting to frame the murder as an act of racial violence, many allege that Brown was motivated by racial hatred, and said, 'I got the white girl,' after killing her. However, there is no evidence to substantiate the claims. Police have not commented on the motive of Brown Jr behind the killing.
The CCTV footage of the light-rail coach does not have any sound, so it is impossible to determine with certainty what DeCarlos Brown Jr said before the killing."
Aj ty nepocujes, ako to na 0:29 nevravi, na tom zvuku, ktory tam nie je?
» theworldwatch.com/videos/1635956/...
12
Hrozne nemala ziadnu sancu, tych par klucovych sekund nikto nic, nechapem… teda este by som dokazala uverit, ze ludia zaujati nejakou konverzaciou alebo cumenim do mobilu si nevsimli, co sa stalo, ked tam tak tichucko sedela… ale co ta buchta v cervenom co sedela vedla? Jak ta moze spavat? 😒
13
Ževraj on bol duševne chorý a ja nechápem, ako takého človeka mohli vôbec pustiť na slobodu medzi ludí.
14
@luc.ka @12 Tam neboli klucove sekundy, ona bola mrtva v momente, ked si tam sadla. Predist tomu sa nedalo, tam nikto nema sancu zareagovat, ak ho vylozene nesleduje a nevidi, ze vytiahol noz. Co sa pomoci tyka, eventualne jej prisli pomoct @11. Ale to je jedno, pozri, kolko krvi sa z nej vylialo, to vidis, jak vlak zacne brzdit a rozleje sa to k dveram. Ona mala prerezane tepny, take krvacanie sa neda zastavit, ani keby jej hned v prvej sekunde priskocil na pomoc doktor.
Ona si tam hlavne nemala sadnut. Nechcem z toho robit victim blaming, v ziadnom pripade, ale fakt neviem, co jej slo hlavou, ked sa niekomu, kto vyzera hentak, posadila chrbtom v utocnej vzdialenosti. Za miliardu eur by som si tam nesadol.
@ladydoga O tom ani nechcem zacinat, lebo sa naseriem. Nechcem sa nasrat. Ak chces, vygoogli si, co sa o nom vedelo, kolkokrat bol zatknuty, kto a s akym postavenim ho pustil na slobodu. To je snad este viac sokujuci pribeh nez video samotne.
Ona si tam hlavne nemala sadnut. Nechcem z toho robit victim blaming, v ziadnom pripade, ale fakt neviem, co jej slo hlavou, ked sa niekomu, kto vyzera hentak, posadila chrbtom v utocnej vzdialenosti. Za miliardu eur by som si tam nesadol.
@ladydoga O tom ani nechcem zacinat, lebo sa naseriem. Nechcem sa nasrat. Ak chces, vygoogli si, co sa o nom vedelo, kolkokrat bol zatknuty, kto a s akym postavenim ho pustil na slobodu. To je snad este viac sokujuci pribeh nez video samotne.
15
@3kratadost @14 videla som to cele, preto vravim ze nemala sancu, len teoreticku, keby niekto dokazal velmi pohotovo zatlacit ranu, kedze nevidno, kde presne ju bodol kym sedi, tak hlavne o tu ludskost mi islo… ti, co sa pokusili, uz prisli velmi velmi neskoro
16
@luc.ka @15 Chapem, co vravis, aspon by to poukazalo na nejaku ludskost okolosediacich, ale nepomohlo by jej to. Taketo krvacanie by ju pravdepodobne zabilo, aj keby ju bol dorezal priamo na operacnom stole s chirurgickym teamom pripravenym to zasit.
Cela ta situacia je absurdna. Nechapem, preco bol ten "clovek" vobec na slobode, s tym, ake zaznamy mal. Nechapem, preco si k nemu sadla, ked vyzeral jak vyzeral. Nechapem, preco komukolvek trvalo tak dlho spravit cokolvek (niezeby to bolo zmenilo vysledok, ale aspon snaha by sa cenila). Chore. Na kazdej urovni.
Cela ta situacia je absurdna. Nechapem, preco bol ten "clovek" vobec na slobode, s tym, ake zaznamy mal. Nechapem, preco si k nemu sadla, ked vyzeral jak vyzeral. Nechapem, preco komukolvek trvalo tak dlho spravit cokolvek (niezeby to bolo zmenilo vysledok, ale aspon snaha by sa cenila). Chore. Na kazdej urovni.
17
@3kratadost @16 inak ono vobec nevidno, ze by bola zranena, ked sa tam rozplace… hlavne ked clovek vidi len to zostrihane video. sokovala ma ta mlaka krvi
Po svete beha tolko byrokratickych omylov a personalnych zlyhani… je absolutna utopia ocakavat, ze kazdy naruseny clovek bude vcas odchyteny a zvereny prislusnej institucii, a zlocinci ze si poctivo odsedia v adekvatnej dlzke kazdy svoj precin… ale chcela by som to raz zazit.
A ja napriklad chapem, ze si sadla bez premyslania. Ked si cisty dobry clovek, nepozeras na ludi ako na potencialnych vrahov. Ten jej vydeseny pohlad a sok z toho co a preco vlastne sa jej stalo asi z hlavy tak skoro nevymazem.
Po svete beha tolko byrokratickych omylov a personalnych zlyhani… je absolutna utopia ocakavat, ze kazdy naruseny clovek bude vcas odchyteny a zvereny prislusnej institucii, a zlocinci ze si poctivo odsedia v adekvatnej dlzke kazdy svoj precin… ale chcela by som to raz zazit.
A ja napriklad chapem, ze si sadla bez premyslania. Ked si cisty dobry clovek, nepozeras na ludi ako na potencialnych vrahov. Ten jej vydeseny pohlad a sok z toho co a preco vlastne sa jej stalo asi z hlavy tak skoro nevymazem.
18
@3kratadost @14 no stačilo mi, čo som čítala... Takéto indivídum mali držať pod zámkom do konca života. A oni toto pustia von.
19
@luc.ka @17 Toto bolo kolosalne zlyhanie institucii. Bol zatknuty 14x. 14. Mimo ineho, za nasilnu trestnu cinnost. Viackrat aj sedel. A toto nie je prvy, a asi ani posledny podobny pripad. Lebo, ved, BLM, defund the police, DEI hires. A skonci to tak, ze 14nasobny recidivista so znamou zavaznou psychickou poruchou prepusteny na slobodu ciernou "sudkynou" bez pravnickeho titulu, bezdovodne zareze male bezbranne dievca jak prasa. Take veci by sa nestavali, keby boli na pozicii sudcov realni sudcovia, nie taki, ktorych prijali, aby sa splnili kvoty diverzity. Take veci by sa nestavali, keby politicka klima nebola nastavena tak, ze k ciernym recidivistom treba byt benevolentny, lebo to mali v zivote tazke.
A nech maria skare kazdeho, kto ma za toto nazve "rasistom". Nie, ja rasista nie som. Ja si len vsimam, ze kvoli hyperkorekorektnej politickej klime sa na slobodu pustaju cierni recidivisti, ktori by sedeli x rokov v base, keby boli byvali akejkovek inej farby pleti. A taktiez si vsimam, ze sa na vysoke funkcie dostali cierni ludia bez kvalifikacie, lebo kazdemu treba dat sancu predsa, ktori si povedia, ze "hmm, 14x zatknuty nasilny recidivista so schizofreniou, asi bude dobry napad pustit ho na slobodu, staci, ak mi slubi, ze sa sem vrati, ked mu poviem". A na toto by som poukazoval bez ohladu na to, co konkretne by bolo selektivnym kriteriom, ktore by takyto kolaps umoznovalo. V tomto konkretnom pripade to bola rasa. Tak poukazujem na to. Ale nie preto, zeby som povazoval rasu za "vadnu", ale preto, ze spolocenska klima uznala rasu za vhodne selektivne kriterium, na zaklade ktoreho sa taketo nieco mohlo stat. Keby sa s blond recidivistami zaobchadzalo v rukavickach a na vysoke pozicie bez kvalifikacie by sa bez kvalifikacie obsadzovali blond ludia, picoval by som na to uplne rovnako. A ked ma to robi rasistom, tak som asi rasista, no.
@ladydoga Pustia, veru, pustia. Uz som to rozpisal, aj som sa nasral, tak aspon citaj!
A nech maria skare kazdeho, kto ma za toto nazve "rasistom". Nie, ja rasista nie som. Ja si len vsimam, ze kvoli hyperkorekorektnej politickej klime sa na slobodu pustaju cierni recidivisti, ktori by sedeli x rokov v base, keby boli byvali akejkovek inej farby pleti. A taktiez si vsimam, ze sa na vysoke funkcie dostali cierni ludia bez kvalifikacie, lebo kazdemu treba dat sancu predsa, ktori si povedia, ze "hmm, 14x zatknuty nasilny recidivista so schizofreniou, asi bude dobry napad pustit ho na slobodu, staci, ak mi slubi, ze sa sem vrati, ked mu poviem". A na toto by som poukazoval bez ohladu na to, co konkretne by bolo selektivnym kriteriom, ktore by takyto kolaps umoznovalo. V tomto konkretnom pripade to bola rasa. Tak poukazujem na to. Ale nie preto, zeby som povazoval rasu za "vadnu", ale preto, ze spolocenska klima uznala rasu za vhodne selektivne kriterium, na zaklade ktoreho sa taketo nieco mohlo stat. Keby sa s blond recidivistami zaobchadzalo v rukavickach a na vysoke pozicie bez kvalifikacie by sa bez kvalifikacie obsadzovali blond ludia, picoval by som na to uplne rovnako. A ked ma to robi rasistom, tak som asi rasista, no.
@ladydoga Pustia, veru, pustia. Uz som to rozpisal, aj som sa nasral, tak aspon citaj!
20
Hej, a este, tradicne, pisem jak madar, lebo, ked upravujem vety, tak ich, samozrejme, neupravim cele.
21
"got the white girl"
Do pice, jak ho pocujem... Dajte mi ho do ruk, prosim. Zaplatim.
Do pice, jak ho pocujem... Dajte mi ho do ruk, prosim. Zaplatim.
22
zahram sa na diablovho advokata, ale ten clovek je v podstate nevinny. je to skor zmateny chudak. kto je skutocne na vine je system, ktory ho pustil na slobodu a nepomohol mu. typek ju dopichal, lebo mal pocit, ze mu cita myslienky. na takeho sa neda hnevat, len ho lutovat. btw to "got the white girl" som uplne nerozumel ani so sluchadlami a keby to aj povedal, od chlapika s mozgom na kasu to nic neznamena
@luc.ka @12 ja by som jej tiez nepomohol. to by spravil len blazon. si predstav, ze hned vedla teba sialenec bezdovodne dopicha zensku a dalej tam pobehuje po vozni s krvavym nozom. kks by som sa robil, ze spim alebo ze som slepy
@luc.ka @12 ja by som jej tiez nepomohol. to by spravil len blazon. si predstav, ze hned vedla teba sialenec bezdovodne dopicha zensku a dalej tam pobehuje po vozni s krvavym nozom. kks by som sa robil, ze spim alebo ze som slepy
23
@tequila @22 Vdaka tomuto pristupu cely tento problem existuje. Vzdy sa najde zdovodnenie pre vsetko. Benevolentnost a solidarita potrebuju hranice, ktore boli, ocividne, prekrocene, ked po slobode behaju taketo obludy. Asi prisiel cas na korekciu, asi je na mieste zacat sa opat sustredit na to, ze "co" urobil a nie "preco" to urobil. Uprimne ma nezaujimaju jeho motivacie a problemy. Spravil, co spravil, zasluzi si injekciu, bodka. A ti, co ho pustili na slobodu, si zasluzia sediet. Lebo toto nie je ani zdaleka jediny svojho druhu, co momentalne beha po slobode a nie je to ani zdaleka problem exkluzivny pre USA.
24
Keď sa sústredis na "co" miesto "prečo", liecis miesto choroby len jej symptomy
25
@tequila @24 A kolko zivitov este obetujeme v mene (marnej) snahy o liecenie "choroby"? Tento pristup, velmi ocividne, nefunguje. Ked raz nevies liecit chorobu, tak riesis aspon symptomy.
26
no prave v tom je ten vtip, ze liecit chorobu sa este nikto s realnou mocou nepokusal. alebo ked aj, tak miesto operovania nadoru v plucach amputoval nohy alebo pacientovi kupil prilbu za 10 milionov
27
@tequila @26 Jak, ze nie? Ved teraz sledujes pokus - a zlyhania - v priamom prenose. Vsetko toto je vysledkom chorobnej empatie a slepej viery, ze kazdy je napravitelny a kazdy dokaze vykonavat dolezite funkcie, staci, ak sa im da sanca. Tak to skratka nefunguje. Ked mas raz 160cm, nikdy nebudes mat 190cm. Ked mas raz hnede oci, nikdy nebudes mat modre oci. A mozog, rovnako, ako kazda ina cast tela, ma nejake inherentne vlastnosti a limity, ktore sa lisia clovek od cloveka. Cim skor si to ludia uvedomia, tym lepsie. Realita je taka, ze tu nemas aku "chorobu" liecit. To, co povazujes za "chorobu", su prevazne len rozdiely v schopnostiach jednotlivcov.
28
@tequila @22 v istom zmysle s tebou suhlasim. Sice nemam pocit, ze si lutost zasluzi, kazdopadne psychicky chory clovek naozaj nemusi vediet ake dosledky maju jeho ciny.
A teda skutocne neviem, co by som v takej chvili sama spravila, lahko sa teoretizuje ked clovek nie je v tej situacii. Ale pomerne rychlo odisiel na druhy koniec vlaku takze minimalne ked uz bol dalej tak mohli ti ludia okolo aspon prejavit zaujem alebo zdvihnut telefon a volat policiu a ne tam sediet jak knedla bez akejkolvek emocie
A teda skutocne neviem, co by som v takej chvili sama spravila, lahko sa teoretizuje ked clovek nie je v tej situacii. Ale pomerne rychlo odisiel na druhy koniec vlaku takze minimalne ked uz bol dalej tak mohli ti ludia okolo aspon prejavit zaujem alebo zdvihnut telefon a volat policiu a ne tam sediet jak knedla bez akejkolvek emocie
29
teraz sledujes presne to, ze pacient ma nador na plucach a uz mu rezu nohy. moja pointa je, ze tento pomateny nestastnik je sam obetou toho, ako dodrbany tam je system psychologickej pomoci. preto hovorim, ze ja mu smrt neprajem ani sa netesim, ako bude trpiet, lebo ten uz ani nevie, ze niekoho popichal. ten nech stravi zvysok zivota v opatere a kazajke. koho by som naopak rad videl potrestaneho su ludia, co ho pustili
30
@tequila @29 O tom sa da polemizovat. Ze kto je viac na vine; on, alebo ti, co ho pustili? Ja volim pragmatick(ejs)i pristup - riesit akutne jebadla, akonahle ich mas podchytene, riesit problemy v systeme, ktorych vysledkom boli akutne jebadla.
Neviem, ja som sa vzdal idealu, ze mozes vzdy riesit rovno pricinu. Nazvi to profesionalnou deformaciou. Niekedy sa ti proste stanu jebadla, bez ohladu na to, ako dobre si myslis, ze si to navrhol, ktore potrebujes akutne hasit. Tie zahasis, potom riesis, aby sa to uz nestalo. A pri nom? On je akutne jebadlo. Nech je, ako je, ten clovek nikdy nebude zrely na to, aby existoval v zdravej spolocnosti. Cim skor dostane injekciu, tym menej zdrojov sa na neho spali. A tym viac zdrojov vieme investovat do skumania toho, ze preco bol vobec na slobode, ako sa to stalo, a do trestania ludi, ktori za to mohli.
Neviem, ja som sa vzdal idealu, ze mozes vzdy riesit rovno pricinu. Nazvi to profesionalnou deformaciou. Niekedy sa ti proste stanu jebadla, bez ohladu na to, ako dobre si myslis, ze si to navrhol, ktore potrebujes akutne hasit. Tie zahasis, potom riesis, aby sa to uz nestalo. A pri nom? On je akutne jebadlo. Nech je, ako je, ten clovek nikdy nebude zrely na to, aby existoval v zdravej spolocnosti. Cim skor dostane injekciu, tym menej zdrojov sa na neho spali. A tym viac zdrojov vieme investovat do skumania toho, ze preco bol vobec na slobode, ako sa to stalo, a do trestania ludi, ktori za to mohli.
32
podla mna zas ked budeme riesit len tie jebadla, taxa nikdy nedostaneme ku zdroju riesenia problemu, lebo tie jebadla tu budu rasit ako huby po dazdi (prave preto, ze neriesime ich zdroj - skratka zacarovany kruh). vysledkom bude vela mrtvych nevinnych pomylenych ludi a nepotrestany nikto pomyleny vinny.
ty si informatik, nie? ked nejaka stranka bude stale vyhadzovat bug a ty ten bug budes dookola platat, miesto toho, aby si hladal, co ten bug vyvolava, tiez sa nedostanes dalej ako sizyfos
ty si informatik, nie? ked nejaka stranka bude stale vyhadzovat bug a ty ten bug budes dookola platat, miesto toho, aby si hladal, co ten bug vyvolava, tiez sa nedostanes dalej ako sizyfos
33
@tequila @32 Na riesenie priciny nie je vhodna spolocensko-politicka klima. Toto ju mozno vytvori, ale ak si sa problem pokusal riesit doteraz, tak si bol oznaceny za rasistu. A stavim sa s tebou o co chces, ze aj teraz, ak sa to niekto riesit pokusi, tak sa na neho zosype vlna kritiky, ktoru dotycny dost mozno neustoji. Vies preco? Lebo to riesenie bude disproporcne zasahovat ciernych. Spravi sa z toho rasova debata a opat to nepovedie nikam.
34
hmm ako tak rozmyslam, asi to tak bude. je to v pecku. rozmyslam, ako to riesit tak, aby to bolo aj humanisticke, aj efektivne, ale nic mi nenapada
36
@tequila @34 Jednoducho. Naozaj nebyt rasista. A tym myslim, naozaj nebyt. Tym myslim, nepozerat na rasu, ale na ciny a vysledky. Je nieco trestne? Treba to trestat. Niekto nema schopnosti? Nema sa dostat na skolu. Niekto nema kvalifikaciu? Nema dostat flek.
Ta tema je spolocensky a politicky radioaktivna. Lebo, akonahle to zacnes aplikovat, tak ciernych bude viac v base a menej na dolezitych funkciach. To prinasa neprijemne otazky, ze preco to tak je, ktore sa nik nepokusi na plnu hubu zodpovedat, lebo v tejto klime je to spolocenska samovrazda. Meritokracia sa tak dlho a tak vyrazne utlacala do uzadia, ze to uz zacina prinasat vysledky. Lebo, holt, ak sa budes riadit meritokraciou, tak na tom budu bieli lepsie. A ked su na tom bieli lepsie, tak je to, samozrejme, rasizmus. A my predsa nie sme rasisti, no nie? Cele to stoji a pada na tomto logickom klame.
Bolo nevyhnutne, ze to skonci takto. A ak sa tento logicky klam nenapadne, bude horsie. Toto je jedna z predpovedi, co mi perfektne vysla, ale neratam ju, lebo je strasne stara. Urcite starsia jak 3-4 roky, co je obdobie, za ktore mi nevysla ziadna
Otazka teda je, ci sa dokazeme priklonit naspat k meritokracii a nenechat sa odradit narekmi, ze je to rasisticke.
Ta tema je spolocensky a politicky radioaktivna. Lebo, akonahle to zacnes aplikovat, tak ciernych bude viac v base a menej na dolezitych funkciach. To prinasa neprijemne otazky, ze preco to tak je, ktore sa nik nepokusi na plnu hubu zodpovedat, lebo v tejto klime je to spolocenska samovrazda. Meritokracia sa tak dlho a tak vyrazne utlacala do uzadia, ze to uz zacina prinasat vysledky. Lebo, holt, ak sa budes riadit meritokraciou, tak na tom budu bieli lepsie. A ked su na tom bieli lepsie, tak je to, samozrejme, rasizmus. A my predsa nie sme rasisti, no nie? Cele to stoji a pada na tomto logickom klame.
Bolo nevyhnutne, ze to skonci takto. A ak sa tento logicky klam nenapadne, bude horsie. Toto je jedna z predpovedi, co mi perfektne vysla, ale neratam ju, lebo je strasne stara. Urcite starsia jak 3-4 roky, co je obdobie, za ktore mi nevysla ziadna
Otazka teda je, ci sa dokazeme priklonit naspat k meritokracii a nenechat sa odradit narekmi, ze je to rasisticke.
37
@tequila Viesco, prenesme to cele sem, nech J4nn3 nespamujeme. Velmi uzko to spolu totiz suvisi. Tam si pisal, ze:
"no, asi aj uplne presne suhlasim. a z tejto mentalnej dichotomie tu potom vznikaju kognitivne disonancie, kedy ti ludia uz vlastne ani nevedia, co chcu, ako to chcu dosiahnut, kto im este pomaha a kto uz skodi, 1 robia, 2. si myslia a BUM, teraz to tak trochu (este nie uplne, ale uz dost) jeblo"
Presne to iste, co v @36 , len si miesto rasy dosad [akukolvek nalepku z lgbt terminologie]. Presne rovnaka pricina - musime ich, za kazdu cenu, tolerovat, lebo predsa nie sme bigoti!
Touto logikou sa NEDA riadit. Dobre, povedzme, mas trans-neviem-co-nejakeho-zazraka, ktory je mojim identickym klonom po kazdej stranke, len s tym, ze ma nejaky lgbt label navyse. Kto bude mat lepsie vysledky? No, ja. Lebo ma mentalne nezatazuje neduh, ktorym trpi on.
Vzdy budes mat kategorie ludi, co su na tom lepsie a kategorie ludi, co su na tom horsie. To nie je chyba systemu, to je vlastnost systemu. Nie. Sme. Rovnaki. Tym nevravim, ze podme dakoho utlacat, lebo je iny. Tym vravim, ze neznizujme kriteria pre to, aby mohol mat aj on vysledky bez zasluh.
Niekto bude vzdy nespokojny. Tak to proste byva. Nie nadarmo sa vravi, ze vsetkym nevyhovies. Cize, poloz si otazku, kto budes radsej, ked bude nespokojni? Ludia ako ty a ja, alebo cierna/lgbt/whatever profesionalna obet, ktora vsetok svoj neuspech zvaluje na rasizmus/bigotizmus/...?
"no, asi aj uplne presne suhlasim. a z tejto mentalnej dichotomie tu potom vznikaju kognitivne disonancie, kedy ti ludia uz vlastne ani nevedia, co chcu, ako to chcu dosiahnut, kto im este pomaha a kto uz skodi, 1 robia, 2. si myslia a BUM, teraz to tak trochu (este nie uplne, ale uz dost) jeblo"
Presne to iste, co v @36 , len si miesto rasy dosad [akukolvek nalepku z lgbt terminologie]. Presne rovnaka pricina - musime ich, za kazdu cenu, tolerovat, lebo predsa nie sme bigoti!
Touto logikou sa NEDA riadit. Dobre, povedzme, mas trans-neviem-co-nejakeho-zazraka, ktory je mojim identickym klonom po kazdej stranke, len s tym, ze ma nejaky lgbt label navyse. Kto bude mat lepsie vysledky? No, ja. Lebo ma mentalne nezatazuje neduh, ktorym trpi on.
Vzdy budes mat kategorie ludi, co su na tom lepsie a kategorie ludi, co su na tom horsie. To nie je chyba systemu, to je vlastnost systemu. Nie. Sme. Rovnaki. Tym nevravim, ze podme dakoho utlacat, lebo je iny. Tym vravim, ze neznizujme kriteria pre to, aby mohol mat aj on vysledky bez zasluh.
Niekto bude vzdy nespokojny. Tak to proste byva. Nie nadarmo sa vravi, ze vsetkym nevyhovies. Cize, poloz si otazku, kto budes radsej, ked bude nespokojni? Ludia ako ty a ja, alebo cierna/lgbt/whatever profesionalna obet, ktora vsetok svoj neuspech zvaluje na rasizmus/bigotizmus/...?
38
co dodat, asi len ze kompletne vo vsetkom suhlasim. este by som dodal, ze za mna by bolo super, keby sa pomahalo cielene tym, co nemaju rovnaku startovaciu ciaru ako majorita, aby mohli v buducnosti dosahovat rovnako dobre vysledky bez pozitivnej diskriminacie.
za mna je dolezita nielen rovnost, ale aj rovnostarstvo, aby sa postupne tie prirodzene nespravodlivosti co najviac vyhladzovali.
len si nemyslim, ze tvoj gej klon by mal horsie vysledky v dacom. nvm si predstavit, ako by ho to ovplyvnovalo mentalne ci fyzicky
@mytickaentita @35 jesus ja vam asi zaplatim 20 minutovy MHD listok, aby ste sa konecne stretli
za mna je dolezita nielen rovnost, ale aj rovnostarstvo, aby sa postupne tie prirodzene nespravodlivosti co najviac vyhladzovali.
len si nemyslim, ze tvoj gej klon by mal horsie vysledky v dacom. nvm si predstavit, ako by ho to ovplyvnovalo mentalne ci fyzicky
@mytickaentita @35 jesus ja vam asi zaplatim 20 minutovy MHD listok, aby ste sa konecne stretli

Napíš svoj komentár
- 1 Teal: ✶ youtu.be/NguDF-j6PzM...
- 2 Teal: Straší vám vo veži?
- 3 Mydlimebarana: Pri svojich prvych volbach 2010 som volil HZDS a pana Vladimira Meči4ra. V roku...
- 4 Nahodnyokoloiduci1: Spirulina, zelený jačmen, chlorella, zelené riasy, špenát, sú nezdravé,...
- 5 Dezolat: Shopaholicadel je najlepsia telenovela ever XDD
- 6 Chumaj: www.tiktok.com/...@tojecistafantazia/video/7294720942314392864 baby paci sa vam takyto typ chlapa?
- 7 Chumaj: bez hanby priznavam, ze chodim kurovat na privaty stetky, lizem kundy, ...
- 8 Chumaj: inak vcera som pri zimaku kuroval jednu latino stetku a trocha sa ponášala na...
- 9 Majky538: Myslel som, ze vsak Mbank nemoze mat az taky zly kurz na libru,...
- 10 Lytaryta: Královná Bielyych Tenisiek
- 1 Tulipanoo: s tetou lekarkou sme sa dohodli, ze vyskusamr prvykrat normalne antidepresiva na den...
- 2 Azizi: Veľmi zaujímavý rozhovor trans ženy Lenky Královej s jej manželkou, s ktorou sa...
- 3 Nahodnyokoloiduci1: Myslím že onkolekári nedávajú pacientovi 100% starostlivosť... koment
- 4 Lytaryta: Spoiler: cca 'len' ~ 30 km! 'od nich' bol (a je) 1horsky hotel,...
- 5 Teal: ✶ youtu.be/NguDF-j6PzM...
- 6 Lytaryta: Prezít (1993) súhlas s vacsinou komentov na @csfd ...
- 7 Teal: Straší vám vo veži?
- 8 Mydlimebarana: Pri svojich prvych volbach 2010 som volil HZDS a pana Vladimira Meči4ra. V roku...
- 9 Zajko235: Stále rozmýšľam nad tým, prečo má kolosko (plešatá hlava) stále chuť mydliť barana...
- 10 Nahodnyokoloiduci1: Spirulina, zelený jačmen, chlorella, zelené riasy, špenát, sú nezdravé,...
- 1 Thunderstorm: Kerro čo si mi písal pod ten vymazaný status?
- 2 Livolka: Zvláštne životné situácie ma dostávajú späť na Birdz. Som späť po asi 3 rokoch,...
- 3 Azizi: Dnes posledný deň v starej práci Milovala som ju, ale tá kolegyňa...
- 4 Tulipanoo: s tetou lekarkou sme sa dohodli, ze vyskusamr prvykrat normalne antidepresiva na den...
- 5 Mydlimebarana: Riesim momentalne transplantaciu vlasov. Tak ako to urobil Boris Kollar, Sutaj Estok, ...
- 6 Mytickaentita: október ušiel šialene rýchlo
- 7 Dalsipriekala: Mám sen... že raz prídem na birdz a na úvodnej stránke neuvidím nič od...
- 8 Lytaryta: som tu, chodím od cca 2015 (regnuty,...
- 9 Zajko235: ešte @torpedo08 by mohol dať comeback
- 10 Nahodnyokoloiduci1: Ak by sa do vnútra tornáda zhodila malá atomova bomba, zastavilo by to...
Esteze mala v izbe ten BLM plagat, no.