3kratadost
33-ročný muž, metro, moslim
najnedávnejšie lognutie
dnes 03:09
5718 dní na BIRDZi
regnutý od 14. apríla 2010
Also, ta vysokolepkova muka od babicky vyzera slubne. Chcel som skusit pizzu v panvici (je to dobre, ale to je vedlajsie), nemal som muku, kupil som tuto. A ma slubne vlastnosti. Velmi slubne. Mozno az tak slubne, ze opat vytvorim recept na pizza cesto!
6 komentov
2
Akoze, 70% hydrataciu to udrzi tak, ze... Ehm, nepoviem, ze sa s tym robi uplne lahko, to nie, uz som predsalen zabudol, ako sa robi s takym cestom a narobil som trocha neporiadku... Poviem, ze so 70% hydrataciou s cestom z inej tutok bezne dostupnej muky by som bol dozaista narobil neporiadku ovela viac.
Vidim v nej potencial, veru vidim. Moznoze sa predsalen po dlhej dobe zrodi dobra pizza!
Vidim v nej potencial, veru vidim. Moznoze sa predsalen po dlhej dobe zrodi dobra pizza!
3
Viete, co by som chcel vidiet? Top 10 mysteries science can't explain? Ze, keby som dal dakomu, kto FAKT VIE robit cesto na pizzu vo svojej fancy restike, random lokalne suroviny a povedal mu, nech sa ukaze. Ze ake dobre cesto by realne spravil.
Lebo fakt neviem, ze kolko z toho je know-how a kolko su suroviny. Viem tolko, ze nie je muka ako muka, nie su kvasinky ako kvasinky... Voda a sol by, snad, mali byt ako voda a sol. Spravi to KURVA rozdiel.
ALE. Nikdy som v tom nebol dobry. Vedel som spravit v jednom obdobi, na jednom mieste, z jednych lokalne dobrych surovin, jeden typ po pici cesta. Inde, v inom case, s inymi surovinami? Neviem spravit nic, kvoli tymto faktorom.
Aky dopad by to ale malo na dakoho, kto fakt vie, co robi? Kebyze proste poslem do tesca na nakup top-tier talianskeho pekara, co by spravil? Spravil by po pici cesto? Spravil by uplnu picovinu a obesil by sa na zastere? I MUST KNOW!
Lebo fakt neviem, ze kolko z toho je know-how a kolko su suroviny. Viem tolko, ze nie je muka ako muka, nie su kvasinky ako kvasinky... Voda a sol by, snad, mali byt ako voda a sol. Spravi to KURVA rozdiel.
ALE. Nikdy som v tom nebol dobry. Vedel som spravit v jednom obdobi, na jednom mieste, z jednych lokalne dobrych surovin, jeden typ po pici cesta. Inde, v inom case, s inymi surovinami? Neviem spravit nic, kvoli tymto faktorom.
Aky dopad by to ale malo na dakoho, kto fakt vie, co robi? Kebyze proste poslem do tesca na nakup top-tier talianskeho pekara, co by spravil? Spravil by po pici cesto? Spravil by uplnu picovinu a obesil by sa na zastere? I MUST KNOW!
4
Pozri sa na to cesto, len sa nan dobre pozri! Toto je dokonca 72% hydratacia! Odstate, prelozene. To je to, coho aftermath vidime na doske. Takto malo bordelu a taka penka gulicka z tak velmi hydratovaneho cesta, ktore spracovaval niekto, kto davno zabudol, ako sa s tym kurva naraba?
Vravim, ta muka ma cosi do seba, nieco z nej bude.

Vravim, ta muka ma cosi do seba, nieco z nej bude.

5
“Ale pockaj, 3kratadost, ked mas chut na pizzu, nemozes proste skocit do pizzerie?”
Tu sa posad, synak, ja ti hned vysvetlim. Poznas pizze na slovensku. Letel si do talianska ghettoairom za 20e, zapredavajuc svoju dostojnost. A povedal si si, ze ta pizza je uplne o inom nez u nas. Je tak? What if I told you… Taku pizzu mozes mat aj na slovensku? Alebo teda, na 80% taku, ked mas len ruru a nie pec? Co je stale o 40% lepsie, nez akakolvek pizzerka do ktorej tu mozes ist? Hacik je v tom, ze ti ju nikto nepreda. Musis si ju spravit sam. A nikto ti nepovie ako. Na to musis, tiez, prist sam.
Tak preto.
Tu sa posad, synak, ja ti hned vysvetlim. Poznas pizze na slovensku. Letel si do talianska ghettoairom za 20e, zapredavajuc svoju dostojnost. A povedal si si, ze ta pizza je uplne o inom nez u nas. Je tak? What if I told you… Taku pizzu mozes mat aj na slovensku? Alebo teda, na 80% taku, ked mas len ruru a nie pec? Co je stale o 40% lepsie, nez akakolvek pizzerka do ktorej tu mozes ist? Hacik je v tom, ze ti ju nikto nepreda. Musis si ju spravit sam. A nikto ti nepovie ako. Na to musis, tiez, prist sam.
Tak preto.
6
Pizza je pica.
To je viac art jak science. Ktore je zaroven viac science nez art. Worst of both worlds.
Ja trvam na tom, ze ti, co vedia robit dobru pizzu (alebo akekolvek top-tier cesto, for that matter), to vedia len v danom case, na danom mieste, z danych surovin. Ked do ktorejkolvek z tych premennych silno zasiahnes, tak sa im cesto dojebe, know-how ich nezachrani.
CAKAM na toho, kto mi ukaze, ze sa mylim! A ked mi to ukaze, tak ho budem mucit, az kym mi nepovie, ako to robi.
To je viac art jak science. Ktore je zaroven viac science nez art. Worst of both worlds.
Ja trvam na tom, ze ti, co vedia robit dobru pizzu (alebo akekolvek top-tier cesto, for that matter), to vedia len v danom case, na danom mieste, z danych surovin. Ked do ktorejkolvek z tych premennych silno zasiahnes, tak sa im cesto dojebe, know-how ich nezachrani.
CAKAM na toho, kto mi ukaze, ze sa mylim! A ked mi to ukaze, tak ho budem mucit, az kym mi nepovie, ako to robi.

Napíš svoj komentár
- 1 Lejla32: Najlepšie rozhodnutie ist dnes do prace peso... takú zápchu jaku mi dnes ukazovalo na...
- 2 Abstraktdepres: Som si dal na CNCčku ofrézovať hromadu materialu v nádeji že to budú presné...
- 3 3kratadost: Also, ta vysokolepkova muka od babicky vyzera slubne. Chcel som skusit pizzu v...
- 4 Dalsipriekala: ženy sú bezcitné, svedčí o tom to, že ma žiadna neľúbila keď...
- 5 Lytaryta: ..bez rozhladu, úrovne a noblesy, zej teal, lostinthedark, a tequila...
- 6 3kratadost: Jeden z mojich oblubenych kokotov na ceste su ti, co sa tak velmi...
- 7 Lytaryta: toz, vy si o mne myslíte svoje, a som vám zjavne dost...
- 8 Retromaniak: youtu.be/aQdoUUi3iJ8...
- 1 Lejla32: Najlepšie rozhodnutie ist dnes do prace peso... takú zápchu jaku mi dnes ukazovalo na...
- 2 Tequila: ak tu budem mat aspon 1 lajk, zacnem odzajtra s pentalogiou velkych hudobnych...
- 3 Abstraktdepres: Som si dal na CNCčku ofrézovať hromadu materialu v nádeji že to budú presné...
- 4 Raketak: objednaval tu niekto daco z USA za viac jak 150eur ? Aspon tak za...
- 5 3kratadost: Also, ta vysokolepkova muka od babicky vyzera slubne. Chcel som skusit pizzu v...
- 6 Dalsipriekala: ženy sú bezcitné, svedčí o tom to, že ma žiadna neľúbila keď...
- 7 Lytaryta: Ale ja určite nechcem takto, ako si myslíš, aby som do nich...
- 8 Lytaryta: ..bez rozhladu, úrovne a noblesy, zej teal, lostinthedark, a tequila...
- 9 3kratadost: Jeden z mojich oblubenych kokotov na ceste su ti, co sa tak velmi...
- 10 Teal: Dostal som Redbull adventný kalendár a mám z toho reálne radosť
- 1 Mytickaentita: aj ja som bola minulý týždeň na preventívke u zubárky
- 2 Lejla32: Dala som unfollow Jane Hrmi za tuto vetu: Tieto saty si kúpte, aj...
- 3 Skvrnka: Poprosím nobelovku architektovi, ktory pochopi ze damskych zachodov treba v budovach robit dvojnasobne...
- 4 Skvrnka: Ahhh. Nemate napad na darcek pre 45 rocneho chlapa ktory je vas...
- 5 3kratadost: Predam svoj krb na vedecky vyskum! Jedine miesto vo vesmire, kde mozes pozorovat,...
- 6 Lejla32: Najlepšie rozhodnutie ist dnes do prace peso... takú zápchu jaku mi dnes ukazovalo na...
- 7 Casey77: Viem, že som pozadu cca 1 rok, ale včera som konečne videl...
- 8 Retromaniak: Jeeej, dostal som malú šikovnú račňu s nástavcami na Mikuláša ...
- 9 Abstraktdepres: Dnes som stretol v obchode bývalého spolužiaka. Boli sme kedysi kamaráti. Dnes je bezdák...
- 10 Abstraktdepres: Začali dni kedy vstávam za súmraku. Jim Jarmusch ma infikoval. Jeho estetika a štýl...
Ta druha vysokolepkova, ta sa sprava slubne.