Svetlá, tma, svetlá, tma, svetlá, tma ...

Neviem ako dlho už letím v tejto zvláštnej lodi, no nádherné časti vesmíru plné žiarivých hviezd, galaxií rôznycg tvarov a veľkostí, hmlovín a planét sa striedajú s tými celkom temnými, kde nie je vidieť vôbec nič. Netuším ani, ako som sa sem dostal. Posledná vec, ktorú si pamätám, boli žiarivé svetlá nad mojou hlavou a potom pocit tepla. Prebral som sa v zvláštnej okrúhlej miestnosti, kde okrem mňa a jednej ženy, ktorá bola ešte stále v bezvedomí, nebolo nič. Prekvapilo ma, že som nepociťoval ani najmenší pocit strachu alebo neistoty. Napĺňal ma pocit bezpečia a spokojnosti.

Nevnímam čas, pretože tu nie je nič ako deň a noc. Nepociťujem dokonca ani únavu a hlad. Všetok čas trávim tým, že sa prechádzam po tejto obrovskej lodi. Áno, je to loď, o tom niet pochýb. Jej stavitelia musia byť predstaviteľmi rasy, ktorej inteligencia ďaleko presahuje tú ľudskú. Nie je cítiť vôbec žiaden pohyb, no je jasné, že sa pohybuje. Hlavne pri pohľade von. Ten pohľad prekonáva všetko, čo bolo kedy možné vidieť na Zemi. Keby som len vedel, ako som už ďaleko a kedy sa stretnem s tými, ktorí majú toto všetko na svedomí.

Loď je rozdelená na miestnosti, v ktorých sú všetky zvieratá zo Zeme, ani o tom nepochybujem. Vždy je to samec a samica. Čas, ktorý som tu strávil, odhadujem na týždne, no každý deň moje prechádzky odhalia iné miestnosti s inými živočíchmi, dokonca aj tými, ktoré žijú vo vode. Len pri týchto miestnostiach som sa pozastavil na dlhšiu dobu a v úžase som sledoval tvorov, ktorí sa tam pohybovali. Nevyzerali ako nič, čo som dovtedy videl. Teda aspoň nie na živo. Niektoré podmorské tvory pripomínali dinosaury, iné gigantické žraloky a jedna miestnosť bola tak veľká, že som videl len koniec obrovského chápadla.

Ďalšie miestnosti poskytovali úkryt všetkým možným zvieratám. Spali, naháňali sa a zdalo sa, že vôbec nevnímajú zvláštne prostredie okolo. Výskyt týchto živočíchov na lodi bol pre mňa najskôr záhadou, no po čase som si uvedomil, prečo sú tu a prečo sú vždy po dvoch. Nie je to obyčajná loď, ale akási forma Noemovej archy. Táto však nebola z dreva, celkom určite sa neplavila po vode a podľa toho, čo som zatiaľ videl, nikto ju neovládal. Archa letela sama k svojmu cieľu a ja som sa nemohol dočkať momentu, kedy zastaví a konečne sa stretnem so staviteľmi.

Dúfam, že už čoskoro ...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
gibney  7. 5. 2008 23:27
to je jaké dobré

teším sa na pokračovanie
 fotka
ygor  7. 5. 2008 23:46
Chcel si koment, mas ho mat

Styl mas ako vzdy super je to vysoko ctive a cita sa to dobre, rataju sa mi tie opisy, i ked tam by som privital trocha viac detailov (odporucam popustit uzdu svojej fantazii sem tam to zaberie )

Namet je pekny avsak sa mi zda ze kdesi som uz nieco podobne videl... a tesim sa na pokracovanie



zhrnute podciarknute:

vysledny dojem 9/10
 fotka
biancadetolle  7. 5. 2008 23:50
Postaráš sa o zachovanie ľudskej rasy?

... Nevezmeš ma so sebou?
 fotka
hippieelba  8. 5. 2008 00:39
pecka ako kazdy blog

len dufam ze napises aj pokracovanie
 fotka
desiree  8. 5. 2008 01:24
Dúfam, že čoskoro sa dozviem pokračovanie...

Je to fakt super. Ale to u Teba nie je nič nové, píšeš super blogy. Normálne som rada, že som nezostala ležať v posteli, aj keď sa mi nedá zaspať a vstala som, a vďaka tomu som naďabila na blog. Teraz môžem ísť pokoje spať.

Nieto tomu čo vytknúť, ale dovolím si súhlasiť s Ygorom, že detailnejšie opisy by boli velikánske plus. Super práca
 fotka
amrafel  8. 5. 2008 08:40
uz som sa bal ze prestavas s blogmi....skvela praca, ako vzdy
 fotka
zemina  8. 5. 2008 21:32
Skvely napad.. Hadam to nejak rozvinies.. Teda ak to nema pokracovanie, prijala by som nejaky remake, lebo je to trochu kratke na to, aky potencial to ma.
 fotka
ice_stovo  8. 5. 2008 22:54
S tym motivom som sa uz niekde stretol, avsak verim, ze tvoja verzia bude urcite lepsia.
 fotka
galinka  8. 5. 2008 23:38
Začiatok zaujímavý, idem pozrieť pokračovanie
10 
 fotka
ronny  11. 5. 2008 14:43
Kolko castí to bude mat?
11 
 fotka
shroomy  11. 5. 2008 22:21
nieco podobne ako keby som uz niekde cital anyway velmi dobre
Napíš svoj komentár