Každý máme iné ideály, to znamená, že každý máme aj sebareflexiu v iných smeroch, posudzujeme a hodnotíme sa z iného hľadiska, ako nás môže posúdiť niekto iný - z toho, čo je pre nás dôležité.
Druhým faktom však je, že spoločensky najprípustnejšia a najrozšírenejšia "Hladina" sebareflexie (Istý priestor či pojem, ktorým spoločnosť vyhradzuje to, čo je to sebareflexia) je dôslednosť. Dôslednosť práce, štúdia, poriadok vecí, či už papierovacích alebo tých, čo sú pohádzané v izbe. A preto isté individuá v spoločnosti (Hierarchicky "vyšší" post, riaditeľ školy, pedagóg ap.) trpia utkvelou predstavou, že tlčú ostatným (Mladším, nevplyvným) do hlavy, že nemajú sebareflexiu a že nevidia, akí sú. Lenže sebareflexiu má každý, tuto si ľudia výrazne pletú pojem. Akurát niekto ju má niekde inde. Niekto ju môže mať zahrnutú vo vzťahoch, v tom, aký dobrý je v niektorých veciach. Sebareflexia je vec ideálov a keď je človek so sebou spokojný, myslím, že to je to najdôležitejšie.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
demonsdream  5. 5. 2008 14:48
Veru áno...
 fotka
zmyja365  5. 5. 2008 16:18
sa teším aj na daľšie
 fotka
bestia999  5. 5. 2008 20:05
hm...zaujimave.........

co bude dalsie zamyslenie??
 fotka
zemina  8. 5. 2008 21:12
3. myslim ze je podstatne, co je teraz..a nie co bude potom..



Celkom sugestivna miniuvaha. Vlastne z toho vyplyva, ze by sme nemali do seba dzubat.. Ale podla mna by mala existovat taka vseobecna sebareflexia.. lebo nie kazdy vie, ze sebareflexia je vec idealov.. atd, atd.. hadam som sa vyjadrila jasne
 fotka
phantasia  10. 5. 2008 10:58
Alebo...

Moja predstava sebareflexie je len vzácna schopnosť, unikajúca v mori iných, pre ľudí lákavejších trblietok...
Napíš svoj komentár