Dnes rano (o 11tej) som vstal uplne vycerpany. Pripadal som si ako keby ma presiel prany valec. Vcera som bol do pol druhej nad ranom vonku a ked som prisiel domov tak namiesto spanku sme sa venovali inym roskosiam a to este nie raz ale 3x. Preco to pisem?

isiel som spat az o pol piatej rano Vstal som o 11tej bol som bez nalady, unaveny a rozladeny zaroven nadrzany a myslel som na vcerajsi sex. Mal som chut ist von, ale s hrozou som si uvedomoval ze ma caka este 8 hodin prace... myslel som na to ze dnes toho asi vela nespravim. Nastastie mam homeoffice takze pracujem odkedy chcem a mam celkom volny rezim. Ale ajtak som bol cely cas myslienkami inde a neschopny sustredit sa, prokristinoval som a vypisoval dobrych 20 minut na FB

Vtom vidim ze mi prisiel na Viber oznam ze dnes pride kurier. To mi trochu zdvihlo naladu lebo som vedel ze mi donesie nejaku maskrtu. Bol to modafinil 5 baleni teda spolu 50 tabliet. O Chvilu vola kurier ze je pred domom tak to idem vybrat... Dal som mu cele 1 euro tringelt. Zoberem krabicu. vojdem do kanclu napustim si vodu. dal som si jednu tabletu modafinilu medzi zuby a pekne som to zapil. Bol som zvedavy co to so mnou spravi. a k tomu som si dal 7 gramov kratomu (beriem to na energiu), ktomu omega 3 a Chia semienka a caj

Nastavil som si hodiny na 45 minut aby som vedel kedy mi to vsetko vojde do krvi a horel som nedockavostou. (zaludkovi trva 30 az 45 minut kym nieco stravi). 

Zacal som pracovat. Uz po 30 minutach som sa citil celkom fajn... Vycerpanost pominula a ja som sa zacal tesit z toho ze mozem pracovat. Praca mi prisla ako hra a aj ma a docela bavila. Moja schopnost sustredit sa vyrazne zlepsila. Normalne mi to myslelo ale necitil som nejaku velku euforiu, utlm ani nervozitu ako po kofeine, citil som sa tak ako keby som si nic nedal len plny energie a IQ ako keby mi narastlo. Takze som iba robil a moj mozog bol cely cas v hladine alfa (maximalne sustredenie) neklikal som na FB ani ine stranky, nemyslel som ani na to ze chcem ist von... proste moj focus bol na 100% zamerany na pracu. Myslenie obcas "boli" ale dnes to tak vobec nebolo. Pamat bola tiez lepsia. Po 7mich hodinach som si uvedomil ze stale pracujem a ze som cely den nic nejedol. Ale islo mi to od ruky akoby som luskol prstom

Takze uz konecne viem co su to tie tablety na ucenie co beru studenti ked maju pred skuskami. Je to modafinil. Je to taky doping mozgu. Nema to ziadne vyrazne vedlajsie ucinky (vraj to moze vyvolat nespavost (preto to nbetreba uzivat vecer) a ludia s vysokym tlakom by to nemali uzivat pravidelne). Precital som si o tom par clankov a nikde som sa o tom dokopy nic nedozvedel. Pouziva sa to na liecbu narkolepsie (choroba sposobujuca mikrospanky).Taktiez sa tym lieci ADHD. Ale na 90% to (zne)uzivaju zdravi jedinci.

Je pravda ze teraz vecer sa uz necitim uplne vo svojej kozi je mi tak ako mi bolo rano. Nie som tak vpohode ako bezne. Psychika je mierne melancholicka. Ale to asi nebude modafinilom ale tym ze som v noci nespal.

Takze pre studentov alebo ludi co maju psychicky namahavu pracu (programatori manageri atd) tato latka nemusi byt na zahodenie. Ale nehladajte za tym ziadne vyrazne ucinky ani rauše - neni to droga. Neuvolnuje to do mozgu dopamin takze to neni navykove. Nemalo by to ani nicit mozgove bunky ako stimulanty typu Adderall ci Ritalin. Okrem zlepsenia pamate a zlepsenia sustredenia zrychlenia myselnia to neprinasa ziadne bonusy ani excitovane stavy. A rozhodne to neni vhodne ako party droga.

V serioznych lekarnach sa to predava na predpis ale da sa to najst na internete (a podobne ako pri viagre predpis nikoho netrapi) lekarnici chcu v prvom rade zarobit.

Ako som uz pisal na srdce pravidelne uzivanie asi neni to prave orechove. Urcite to netreba brat pravidelne ale len narazovo ked horia terminy atd. A rozhodne nie vecer ale rano.

Vraj niektori experti po modafinile fungovali niekolko dni vkuse bez spanku. Ale to uz je cisty hazard.


 Denník
Komentuj
 fotka
aventine  24. 1. 2019 23:14
A v čom to je iné ako ritalin?
 fotka
clanlord  25. 1. 2019 22:51
Za predpokladu ze clovek potrebuje zlepsit pozornost sustredenost a relativne zvysit bdelost urcite ano. Ale co sa tyka ucenia radsej by som volil nieco co priamo stimuluje mozog za vyuzitia glukozy a lepsieho prekrvenia. Napriklad Lucetam 1200mg. Osobne miesto bdelosti radsej poriadny spanok a Lucetam na podporu ucenia.
 fotka
plutvonozceakrivozubky  26. 1. 2019 06:51
Mne je neskutocne smutno po modafinile aj tabletkach na narkolepsiu, sice vydrzim hore ale kludne by som sa cely cas ani nepohla z miesta. Takze to uz nikdy
Napíš svoj komentár