„jooj ja keď som mala 25 to bol ale život“..tak táto veta padla z úst jednej staršej dámy dnes a ja som sa musela nad ňou zamyslieť..naozaj sa pokročilým vekom konči všetko krásne?
Keď som mala 8 verila som že svadba je to najkrajšie čo ma v mojom živote čaká, v sobotu som na jednej bola, brala sa mi spolužiačka, za 10 minút sa skončí to čo si predstavujete polovicu svojho života. Ani neviete ako a je po sne, ani neviete či ste si to takto vysnívali. Toto je celé? Prestávam veriť v šťastné konce. Existujú vôbec? A čo je to šťastný koniec? V rozprávke si princ vezme dievča za ženu a šťastný koniec je už tu. Čo ale nasleduje potom? Aký má byť šťastný koniec nášho života? Bezbolestná smrť s vnúčencami naokolo? Alebo čo vlastne? Všetko v čo som verila ma opustilo alebo opúšťa. Asi sa budem musieť naučiť žiť s faktom že všetko je pominuteľné, že život je život a že navždy budem mať len samú seba. Ak budem teda o sebe vedieť.

 Záchod
Komentuj
 fotka
elwinko  6. 5. 2008 00:02
Šťastné konce neexistujú....
 fotka
dreamagall  6. 5. 2008 00:32
svadbu možeš mať takú peknú ako chceš, ked sa vydavala jedna známa mala úžasnú svadbu v zámku a skvelu oslavu
 fotka
arugad  6. 5. 2008 00:46
už aby si ukončila tu psychológiu, bo nejak ťa to začína zmáhať...
 fotka
galinka  6. 5. 2008 01:06
Svadba je len začiatkom niečoho nového... aj keď nie až tak nového, ale predsa nového...



Nehovorila by som o šťastných koncoch... ja by som totiž nehovorila o koncoch vôbec...

Pre mňa je to ako kniha. Hlavný hrdina je človek... v knihe je jeho narodenie, detstvo, mladosť, svadba, staroba... potom smrť, ale vo mne ako v čitateľovi tá smrť nepripomína koniec... veď príbeh pokračuje ďalej... čo sa stalo s jeho deťmi a jeho manželka predsa ešte žila, ako prijala jeho smrť? Jednoducho sa vynára množstvo ďalších otázok ktoré si priam žiadajú aby príbeh pokračoval...
 fotka
edwino  6. 5. 2008 14:41
Myslienky, ktore ja neviem napisat vetami si ty krasne sformulovala... zacinam si mysliet to iste
 fotka
d170  6. 5. 2008 14:48
Záleži najmä od toho, aký má človek život po svadbe. Ak je manželstvo šťastné, svadba je pre tích ľudí jeden z najšťastnejších dní v živote, ak nie je manželstvo dobré, neradi na to spomínajú.

A šťastné konce podľa mňa tiež neexistujú
Napíš svoj komentár