Múdry muž raz povedal, že najhoršie na stárnutí je, že človek už nedokáže brániť veci, na ktorých mu záleží.

Žite svoj život každou sekundou. Zdokonaľujte každý milimeter svojho bytia. Žite pre cieľ, presahujúci vás samých, choďte ďalej, než sami ste.

Zúfate? Nebojte sa! Vzmužste sa! Spievajte svoju pieseň smrti a nebuďte zbabelci, čo sa boja smrti a nechcú, aby na nich prišla. Bojujte, lebo boj nikdy neprestane.

Blúdite? Hľadajte a nájdete, klopte a bude vám otvorené. Nikoho nesúďte podľa viery. S každým vytvárajte jednotu, buďte služobníkmi všetkých, lebo všetci budú služobníkmi vám.
Nenaháňajte sa za pominuteľným, ale bojujte o to, na čom vám skutočne záleží.

Vidíte prekážky? ONY sú cesta! Zmeňte myslenia a otvoria sa vám možnosti. Buďte jednoduchí a nikdy nežiadajte viac, než potrebujete. Nech vám záleží na šťastí druhých viac, ako na vašom šťastí a robte skutky, za ktoré vás budú oslavovať.

Nemáte nádej? Nič už nevydržalo, nič neobstálo. Teraz nám ostáva len viera, nádej a láska. A láska je z týchto troch najväčšia. Nikdy sa nevzdávajte, hľaďte na svoj cieľ, pozrite sa na druhých.
Slúžte jeden druhému a konajte a robte to, aby ste boli užitoční pre ostatných.

Prečo padáte? Aby ste sa mohli postaviť! Neučia sa aj deti chodiť pádmi? Nebojte sa pádu a zlyhania, neverte klamlivým rečiam sveta, že musíte byť neomylný na svojej ceste. Vtedy sa nikam nepohnete. Choďte s úprimným srdcom, bežte, pretekajte!

Skrášľujte veci vo svojom živote, nepýtajte si za nič odmenu ani pochvaľu a ani ich nepríjmate. Žite ako rytieri a dámy, čo menia svet, čo pretvárajú srdcia druhých srdciami svojimi. Prijímajte a dávajte. Jordán tečie cez dva moria - Galilejské, ktoré vodu odovdzáva, okolo neho je život, ľudia, zver a rastlinstvo; a Mŕtve more, ktoré len príjma vodu z rieky a života tam niet, ani zveri ani rastlinstva.

Bráňte hodnoty, na ktorých stojíte a nezabúdajte, kto vás vychoval.

Majte odvahu, nebojte sa zmeny. Žite tak, aby vďaka vám druhý mohli žiť. Neodplácajte zlým za zlé, tak nezabránite, aby sa zlé nepáchalo. Ale motivujte svojimi činmi ostatných, lebo niet srdca, čo by sa hrdinom nepodlomilo.

Všetci ste Bohmi, synmi Boha najvyššieho. Máte moc, o ktorú sa váš nepriateľ bojí, že ju použijete. Tak choďte, žite, bojujte, dávajte a milujte. Lebo na konci tejto cesty vás nečaká nič iné, než výhra, ale tú treba VYHRAŤ!

 Blog
Komentuj
 fotka
dievcatko13  4. 11. 2012 21:08
Krásne... nádherne napísané!
 fotka
macicka17  5. 11. 2012 19:46
To by bolo keby sa každý riadil tým, čo si tu napísal...
Napíš svoj komentár