Je niekto, kto dokáže zmeniť svet? A prečo by sa mal vôbec meniť?

Povedzme si úprimne - my Slováci sme si nikdy nežili lepšie, než dnes. Cítite sa napriek tomu šťastný? Nech odpoviete akokoľvek, musíte priznať, že väčšina Slovákov sa šťastnými necítia. Keby to bolo naopak, neodchádzalo by nielen toľko študentov do zahraničia a už vôbec by sa len tak málo z nich nevracali naspäť. Takže šťastní sa necítime.

Cítia ľudia v iných krajinách takú bezpečnosť a šťastie, že by si už nepriali viac? Kde je taká krajina?


Vzhľadom na to, v akom svete žijeme, je zázrak, že sme vôbec prežili posledných dvetisíc rokov. Pretvorili sme našu spoločnosť na veľmi zvrátenú éru.


Jeden človek však bol, ktorý zmenil svet. Pre niektorých je to mýtická vymyslená postava, klamstvo, pre iných skutočná osobnosť, pre iných zas ... Boh. Bol ním Ježiš Kristus! Teraz neberme ohľad na to, či bol skutočný Boh, alebo len nejaký prorok... či dokonca blázon! Či exitistoval, alebo nie, keďže už len "príbehy" o ňom hovoria za veľa. Ale ON zmenil svet! Pretože Jeho kázanie bolo radikálne! Sám hovoril: "milujte sa tak, ako som ja miloval vás". A zas inde hovorí: "podľa toho, že sa navzájom milujete, vás budú iní poznať". Ježiš bol skutočný človek, potvrdený historickými spismi z čias Rímskej ríše, kde ostáva záznam o trestu smrti istého Ježiša Nazaretského ukrižovaním. Nielen z tohto vieme, že Ježiš skutočne exitoval. Z iných zápisov vieme, prevažne z Biblie, že kázal a učil ľudí. A čo učil, čo kázal, bola LÁSKA! A to zmenilo svet! Lebo kresťanstvo, ktoré vzniklo po Jeho smrti sa rozšírilo do celého západného sveta, skoro celej Ázie a polovice Afriky.

Ježiš bol ochotný zomrieť za to, čo miloval. Miloval všetkých ľudí. A ukrižovali Ho za to, čo kázal. Aj o tomto nám zostali zápisy nielen v Biblii. Rozsudok smrti totiž musel byť dokonca aj v časoch Rímskej ríše odôvodnený a všetko muselo byť spísané na papieri. Ľudia, ktorých učil, zmenili svoje myslenie a tým aj konanie. A tí ľudia zase učili iných, ktorí tiež zmenili svoje myslenie a tým aj konanie a títo zase učilli ďalších a tak to šlo ďalej až DODNES!!

A to je dôvod, prečo stále žijeme. Či bol Ježiš Boh, alebo nie, teda či tomu veríte, alebo nie. A vôbec, bol by niekto z vás ochotný zomrieť dlho hodín trvajúcou smrťou na kríži a pred tým ešte bičovaný, za to, že kázal lásku a sám o sebe hovoril, že je boh? Asi by ste to pred krížom zapreli. Minimálne po najkrutšom bičovaní, ktoré pochádzalo z Rímskej ríše, by ste si priali žiť. Ale Ježiš to neurobil.

Či veríte aspoň záznamom, alebo nie, tento človek naozaj zmenil svet, zmenil náš smer. Zmenil celé naše životy. To sa poprieť nedá. Či bol Boh, alebo nie, či vztal z mŕtvych, alebo nie.

Viera v neho však trvá dodnes. Viď, že dnes máme štátny sviatok pri oslavách patrónky Slovenska - sedembolestnej Panny Márie. Keď sa nad tým zamyslíte, výde vám len jediný racionálny záver.

Mimochodom, asi by kdejaký učeník bol ťažko ochotný uveriť niekomu, kto by ani neexistoval, alebo blúznil. Určite by za to ani nezomrel! A mučeníckou smrťou vtedy zomrelo po Ježišovi 10 z jedenástich učeníkov!

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  16. 9. 2010 12:35
ľudia čo pochopiť nechcú nepochopia.. vždy sa nájde pár "múdrych hláv" ktoré to odsúdia a ostatní idú s nimi..

lebo budú poukazovať na to a na ono, len aby sa nemuseli zamyslieť a priznať si, že nie sú ani zďaleka takí dokonalí akými sa tvária byť..



(i napriek tomu, že ostatní sú presne takí istí)

---



Napíš svoj komentár