je, že v týchto týždňoch si vypĺňam prihlášky na VŠ. Prihlasujem sa na brnenskú Masarykovu a bratislavskú Komenského. Tak prvý dojem:

1.) web: sami si porovnajte web Brna - a web Bratislavy - . Už tu môžte vidieť česko-nemeckú precíznosť a slovenský chaos, v ktorom sa však nevyznám, ako je to v tej reklame na Golden Fasáán.

2.) no dobre... malé Slovensko... tak ale aspoň sa pozrite na brnenský univerzitný kampus za 200 miliónov... no a kto ešte naživo nevidel bratislavskú univerzitu, tak ja, čo som tam bol mojej nebohej krstnek na promóciách môžem povedať - o nič si neprišiel, ani sa tam nechoď pozrieť. Ak sa nestratíš v tých križovatkách a nakoniec aj dorazíš, pomýliš si budovu so starým múzeom alebo divadlom.

3.) informatívnosť - pred troma minútami som napísal do Brna, odpoveď som si už prečítal. Pred troma dňami som napísal do Blavy... takže zatiaľ si adresát dovolil posunúť môj dotaz ďalej, už ani neviem komu. Stále čakám. 28. február sa blíži...

4.) cena: do BA 60 €, do Brna 400 CZK čo činí asi 17 €. Takže jedna priháška na slovenskú univerzitu mi pokryje 4 české. Asi preto tak všetci utekajú študovať do Česka. Kým Fico nezavrie hranice.

Tak toto by som teda vypichol. Neviem, čo mám na to povedať a čo môže byť toho príčinou. Obe krajiny sú postkomunistické, takže ak ich neprovnávame s Dánskom alebo Luxemburskom, nemôžme to spomínať. Dalo by sa povedať, že naší věčší bratré Češi náš historicky vždy nejako oprdeli a zhabali, čo bolo naše a čo im nebolo treba, tak spálili. A ešte im aj také obrovské súsošie postavajú, hrdinom, čo nám vypálili mestá... no ale to je od témy.

Ďalej som rozmýšľal, či to nie je náhodou tými Nemcami. Ako nás má kúpená Kórea, Čína a iné ryžové krajiny, tak ich majú Nemci, Amíci a iné indiánske krajiny. Asi na tom niečo bude.

Češi sú hrdí na rabovačou, násilníkov a vrahov. My sme sotva hrdí na jedného zbojníka. A zase som od témy...

Dúfam teda, že ma do toho Brna príjmu a budem môcť vyštudovať dobrú školu

 Blog
Komentuj
 fotka
majusssska  19. 2. 2012 19:12
a na čo sa vôbec hlásiš do BA, keď sa ti na to nedá povedať jedno pekné slovo?
 fotka
xiao  19. 2. 2012 19:16
@majusssska dobrá otázka... no... už sa tam vlastne ani nehlásim. Chcel som, ale táto odmeranosť ma úspešne odmerala
Napíš svoj komentár