Fakulta telesnej vychovy a sportu.
Podla mna idealna skola pre ludi, ktori su zastancami spojenia telesneho a dusevneho rozvoja.
Castokrat som sa stretol s nazormi typu "to je lahka skola", "sak vy sa tam iba hrajete" alebo "je to sproste a 3x denne sa to sprchuje co je to? (student FTVS)".. na tom poslednom som sa aj ja pobavil .
Ale vie ma to doslova nasrat, kedze ludia tohto nazoru poznaju tu skolu iba z cesty okolo, nejakeho obrazku, alebo rozpravania rovnako inteligentnyh priatelov.

FTVS navstevuju podstatnou vacsinou sportovci, menej je ludi ako ja, ktori sa nevenuju sportu na vykonnostnej alebo vrcholovej urovni, sportuju pre zabavu, vlastny ciel a prostrednictvom tejto skoly chcu rozsirit svoje poznatky z telesnej kultury.
Preco ludia tychto studentov odcudzuju? Za to, ze maju rozdielne zaujmy a bavi ich nieco ine?
Uz som sa stretol aj s tym, ze nech si ja vyskusam nejaku ekonomicku... ako keby som tym, ze studujem na FTVS, nemal na inu skolu, automaticky zaradeny do kategorie menej inteligentnych.

Ja by som zas chcel vidiet tychto ludi, ako sa vysporiadaju s FTVSkou...tiez mam tazke predmety ako anatomia, biochemia, antropomotorika, psychologia, dejiny telesnej kultury a pod. k tomu musim byt pohybovo zdatny a trenovat na rozne pohybove skusky.

Ja nikomu nazor neberiem, ale nech si ludia robia obraz aspon niecim podlozeny a opodstatneny.

 Blog
Komentuj
 fotka
transplantovana  2. 2. 2011 17:03
ja nehovorím, že ľudia na FTVŠ sú hlúpi, ale raz som si tam bola z knižnice požičať nejakú filozofiu, čo už u nás na fakulte nebola a v rade predomnou stál človek, ktorý veľmi zahanbene hovoril knihovníčke, že síce je tretiak, ale v knižnici zatiaľ nebol a nevie, ako to funguje..
 fotka
anzu  2. 2. 2011 17:07
najviac ma pobavilo, že si "máš vyskúšať ekonomickú" to ti teda dali!
 fotka
weedlak  2. 2. 2011 17:12
@transplantovana ani ja som v kniznici nebol... vacsinu knih mam od starsieho kamarata alebo si kupim lebo tie knizky sa vzdy zidu...
 fotka
cjubou  2. 2. 2011 18:41
ja mám dosť podložený názor - z jedným študentom FTVŠ som minulý rok zdieľal izbu - a negatívne úsudky, založené dovtedy len základe počutého sa príliš nezlepšili, skôr naopak, a to ešte patril medzi tých lepších
Napíš svoj komentár