rozprávka venovaná mojej drahej spolusediacej Slávke

V jedno krásne pondelkové ráno kráčal "krásny" Krasoň K. do zámku kŕmiť prasatá... Kráľovná nášho "krásneho" Krasoňa zotročovala a využívala na pomocné práce v zámku.
Chuderka Kráľovná prišla o všetky svoje dvorné (krásne) dámy, aj o všetko služobníctvo. Dokonca aj sir Števo, chrabrý hudobník a šašo zámku, ju opustil. Ostal jej len verný-neverný Krasoň, ktorý jej zahýbal so zberateľom odpoadkov nazývaného Potkan.
Krasoň mal veľký plán. Chcel Kráľovnú zviesť aby mu dala (Potkan ho už nudil) a aby získal krásny prázdny zámok.
Začal byť ku Kráľovnej milý a oddaný, bol pokorný ako psík až kým mu nepodľahla. Chystala sa obrovská svadba. Pozvaní boli všetci, teda okrem bývalého kráľovského dvora. Ku Kráľovnej sa vrátili len dve dvorné dámy: lady Potoanicka a lady Luptadia. Lady Potoanicka a lady Luptadia tiež neboli Kráľovnej príliš verné, snažili sa ju využiť?! No je dosť možné, že padli do klamlivých osídel Kráľovnej.
Bývala hlavná dvorná dáma lady Slávkosmrečka sa stala hlavnou bojovníčkou (rebelkou) pre zvrhnutie Kráľovnej a aj cisár Mapretúškop I. bol na Slávkosmrečkinej strane.........
Ale vrátme sa ku svadbe...
Celá výzdoba sa niesla v štýle Lacoste. Kráľovná mala šaty značky Versace a Krasoň bol v obleku značky Dolce & Gabaňa. Boli vážne "krásni"!
Sobášili sa v krásnej chlievnej záhrade ich milovaných prasiat, totižto peniaze Kráľovná ťažila z mäsokombinátu.
Na svadbu vtrhla laby Slávkosmrečka spolu so zvyškom rebelantskej, odbojníckej bandy, len aby sa zasmiali a pogratulovali mladomanželom....
Blížila sa svadobná noc, ktorou mali spečatiť svoje manželstvo, aj keď všetci dobre vieme, že ho spečaťovali dosť často aj predtým než bolo treba...
Pri tomto "spečatení" splodili dieťa, a tak si nechali zavolať sudičky: Dolubaciu, Vaseliniku ale na hlavnú sudičku Dostrýčmiku zabudli alebo ju tam nechceli?! Dostrýčmika sa na nich tak NASRALA, že na nich dieťa uvalila kliadbu!
Po 9 mesiacoch sa im narodilo krásne, ružovučké prasiatko.
Krasoň bol nesmierne urazený a zo všetkého obviňoval Kráľovnú. Napokon ušiel s Potkanom do stoky kde sa cítili ako DOMA.
Dvorné dámy si hneď pobalili kufre, pretože nechecli aby ich niekto spájal s týmto škandálom.
A tak Kráľovná ostala sama so svojím potomkom a prasiatkami určenými do mäsokombinátu!!...
The END!

 Blog
Komentuj
 fotka
lucy92  25. 1. 2010 18:58
hah tie mena ale dobree
Napíš svoj komentár