Dnes som bola pri kamarátke z vedľajšej dediny. Prišla ma čakať na zastávku a potom sme išli aj s jej malým chlpáčikom Leom prejsť. To všetko by bolo v poriadku, kým sme nešli okolo jedného domu.

Za jeho bránou sa zjavil čierno biely pitbull. Ja mám z takýchto psov už sama od seba taký vnútorný rešpekt a strach. Ako keď sa psy stretnú aj Leo a tento psisko začali do seba vrčat. My sme odtiaľ Lea hneď začali ťahať, ako myslím každý keď psy na seba cez bránu vrčia.

Lenže ako sme ho my odtiaľ začali ťahať aby išiel preč ten pitbull asi dostal nervy alebo čo a prepchal sa cez plot vedľa brány ktorý bol asi len meter vysoký. Vôbec nebol ako poriadny železný aký podľa mňa potrebný ak chcete mať na dvore takého psa, ktorý navyše vôbec nie je uviazaný na reťazi a ani nemá obojok! Ten plot bol len pozbíjaný z nejakých latiek a sieťok, čiže prebúrať taký plot pre takého psa je myslím až príliš ľahké!

Všetko sa to zbehlo tak strašne rýchlo! Čo sa deje som si uvedomila až keď už malý Leuško strašne kňučal lebo ten pes ho chytil za krk a strašne s ním triasol! Našťastie majitelia toho monštra boli doma ale trvalo im asi 5 minút kým dostali toho psa od Lea. Potom keď sa im to konečne podarilo ani nepovedali prepáčte... proste nič. Vlastne sme to ani vtedy veľmi nevnímali lebo sme boli šťastné že je to už konečne preč. Kamarátka sa skoro rozplakala a mne tiež nebolo všetko jedno.

Ja osobne mám zvieratá veľmi rada, a nemám nič ani proti takýmto psom. Avšak len dovtedy kým sú v bezpečnej vzdialenosti a nevrčia ani nehryzú. A vôbec nechápem ako to tak aj tí majitelia môžu mať voľne pusteného takého psa pri takom plote! A ako mi potom porozprávala kamarátka toto sa nestalo prvý krát! Tak načo sú im preboha tie psy keď na nich nedávajú pozor? Na bojových psov treba poriadnych a zodpovedných majiteľov a nie takýchto! Chudáčik Leo si to odskákal ale našťaste žije ale čaká ho ešte návšteva veterinára.

 Blog
Komentuj
 fotka
fanklublbl  7. 1. 2011 20:16
takže v každom prípade to rieš, nenechaj to len tak, teraz to bol Váš psík, nabudúce to môže byť nejaký človek, nedajbože nejaké malé dieťa, takisto je celkom dobrá investícia mať pri sebe slzný plyn, ktorý pôsobí aj voči zvieratám, nestojí ani 5 eur, no môžu sa vyskytnúť situácie, kedy je na nezaplatenie...
 fotka
tomtoylc  7. 1. 2011 23:29
@fanklublbl no len kto ten slzny plyn bude pri sebe stále nosit no v každom pripade všetko dobre dopadlo naštastie

no a ako dopadol Leo ?
 fotka
fanklublbl  8. 1. 2011 00:18
@tomtoylc asi si to s niečím pletieš, to nie je niekolkokilový batoh, ani to ni eje velké ako AK47, taká malá prkotinka vo vrecku, aby si ho mal hneď poruke...
 fotka
tomtoylc  8. 1. 2011 00:37
no nepouživam to tak neviem ale dik za vysvetlenie
 fotka
waiqiki  8. 1. 2011 10:01
@tomtoylc no Leo to prežil ale dnes by ešte mal ísť k veterinárovi
 fotka
uniqueprivilegium  11. 1. 2011 17:44
už je mu lépe?
 fotka
waiqiki  11. 1. 2011 17:47
@uniqueprivilegium áno je ale ešte stále je taký ubolený chudáčik
Napíš svoj komentár