Závidím. Závidím vtákom. Závidím im preto, že boh im nadelil krídla a môžu lietať, že môžu plachtiť vzduchom a cítiť slobodu vetra. človeku nadelil boh rozum. Môžu lietať. Nie však na vlastných krídlach, nie tak ako vtáky. Nemáme to v krvi.

Aké by to bolo krásne? Oddať sa vetru a unášať sa neviemkam. Uletieť pred všetkými... Lietať vysoko v oblakoch, nedržať sa pri zemi a nebáť sa pádu. A zároveň lietať tak nízko, ako by ste sa kĺzali po zemi a cítiť vôňu zelenej trávy a omamných fialiek na jar.

Letieť najrýchlejšie ako sa len dá. A pri tom sa len tak vznášať. Padať a zase naberať výšku. Zacítiť hebkosť obláčikov na vlastnej koži, priblížiť sa bližšie k slnku a cítiť hrejivé lúče.

Cítiť takú voľnosť ako môže cítiť len z klietky vypustený holub. Naháňať sa s motýľmi a napodobňovať ich nežné vzdušné láskanie... Smiať sa s plných pľúc. Pľúc plných voľnosti a vzduchu výšin.

Veľmi túžim mať keď sa ráno zobudím krídla a vzlietnuť. No možno raz, keď moja duša opustí telo, dostane krídla. Možno sa stane anjelom a bude môcť lietať. Ďakujem však bohu za to že nám dal sny, aby sme mohli lietať aspoň v nich...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár