Toto je rozprávočka o malom koníkovy a jeho drcujúcom osude a jeho malej majiteľke .




Za horami v jednej krásnej farme žil krásny koník s menom Pejko . Oňho sa staralo malé dievčatko s menom Ľubka . Krásne sa oňho starala a kŕmila ho pravidelne každý deň 10-krát . Ľubka žila na malej farme so svojim deduškom ujom Marošom . Farmu mali malú , pretože v nej bol len kôň Pejko . A to kvôli tomu že sa Ľubka aspoň o nejaké zvieratko starala . Dedko mal osláviť tento rok 84 rokov ale keďže nik z nich nevie počítať , tak nevedia aký je deň , koľko hodín a ani mesiac . Keď sa raz šla pozrieť Ľubka na koňa , nevyzeral ako kôň , ale ako prasa , pretože bol taký tučný že sa nezmestil zo ohrady . Ľubka si pomyslela či nie je ešte hladný keď mu tak veľmi chutí . Ale povedala si že bude naďalej dodržiavať režim a dá mu jesť až za hodinku . Lenže keď tam prišla kôň nestál ale ležal a bol zdochnutý .
Ľubka si sadla a pozerala sa naňho škuľavým pohľadom , keď zistila že ho musí dať preč z ohrady , aby si to deduško nevšimol . Pejko mal ohradu na kolieskach a tak Ľubka posunula zdochnutého Pejka aj z ohradou dolu svahom a prechádzala sa , ako keby sa nič nestalo .
Len keď prišla ku deduškovi , povedala mu že Pejko ušiel aj s ohradou a je jej to veľmi ľúto . A tak bolo po koníkovi Pejkovi .

KONIEC

 Blog
Komentuj
 fotka
tragicgirl  12. 8. 2011 20:14
To je desivé, preboha
 fotka
12aduss34  13. 8. 2011 19:13
aký koniec
 fotka
normalkomar  13. 8. 2011 19:30
ďalší z novej vlny spisovateľov na slovensku
 fotka
normalkomar  13. 8. 2011 20:45
no nie, ja
Napíš svoj komentár