Nájde sa ešte niekto kto by nepozeral aspoň jednu telenovelu či soap-operu?Ja sa za to nehanbím a aj keď netrpím predávkovaním pepsicolou napíšem o nich blog!

Takže čím začať?Myslím že prvým seriálom tohto typu ktorý som v rannej mladosti zaregistroval bol môj neskorší kráľ všetkých mydláčov!Bolo to ešte v nemčine ale keď naša skvelá TV Markíza zaradila do svojho programu tento úžasný seriál nikoho to nenechalo chladným!
Áno je to úžasný americký seriál Dallas!Skutočne niečo senzačné!Tie prepacované postavy a charaktery!
Veď kto by mohol zabudnúť na postavu tvrdého ale spravodlivého otca rodiny Džoka-jeho ostrý pohľad (pripomínajúci výraz premýšľajúceho Orlanda Blooma) dal hneď každému najavo že s Ewingovcami niesu žiadne žarty.
Mojou najobľúbenejšou postavou bol samozrejme J.R.Ewing.Každý deň sme si o šietej večer sadali k svojim príjmačom s tým aby sme videli ako sa J.R. musí vysporadúvať s polenami ktoré mu veľmi kreatívni scenáristi hádzali pod nohy.Najväčším bol asi Bobby-jeho brat ale v podstate len taký prostý chlapček z bohatej rodiny s dosť sedliackym spôsobom uvažovania.Druhou bola jeho žena Sue Ellen-alkoholička ktorá ho podvádzala a preto bolo veľmi zaujímavé sledovať jeho boj o milovaného syna až do konca...
Doslova fantastickým ťahom scenáristov bolo urobiť jednu celú sériu ktorá sa Pamele iba snívala!Uaw!Tie zimomriavky aké som mal na začiatku ďalšej série keď Pamela zbadala živého Bobbyho v sprche tak ľahko neprekoná nič...
A najsvetlejším miestom seriálu bola asi scéna keď J.R. dal na búdu ešte mladému Bradovi Pittovi...fakt nezabudnuteľné.

Prvou skutočnou telenovelou ktorú sme mali u nás možnosť vidieť bol legendárny mexický seriál Jednoducho Mária o prihlúplej krajčírke ktorá si nevedela vybrať medzi chudobným bratrancom a bohatým Juanom Carlosom-u nás doma familiárne volaným Chujan Kokos-a nie nieje to gay-partner Bruna Banániho.Podľa účesov hlavných protagonistov bolo jasné že je riadne starý a aj to u nás odvysielali len prvých asi 50 častí-pamätám si že ešte rok po poslednej vedenie STV sľubovalo že určite kúpia pokračovanie...a stále čakáme...

Nejaký ten rôčik po nej prišla argentínska Manuela.Dráma skutočne Shakespearovského formátu!Myslím že tento seriál ma až tak nepoznačil-odpozeral som ho len tak z nudy.Grecia Colmenares mala ten istý dutý výraz v tvári počas celého seriálu takže fakt nieje moc o čom.
Revolučným prvkom bolo obsadenie 100 ročnej E.T.tety kríženej so Šar-Pejom.Výkon týchto herečiek sa meria tým či dokážu prežiť až do poslednej epizódy.Takže česť pamiatke Hilde Bernard alias Madame Guerrero!

Z Esmeraldy sa mi dvíha žalúdok už len pri predstave tej všadeprítomnej zelenej farby takže ju rýchlo preskočím.

A konečne som sa dostal k mojej (ale naozaj) najobľúbenejšej telenovele ktorou nieje nič iné ako Divoký anjel!
Myslím že to pozerala väčšina ľudí čo to dočítala až sem.
Natalia je úplne skvelá!To ako "hrá" a všetko-celý štýl tohto seriálu,no paráda-žiadne vážne hlúposti-najlepšie boli vsuvky z argentínskej diskotéky Ten štýl čo kopčí Manu-Chao.
Objavila sa tu aj najznámejšia E.T.teta-neviem či ste si to všimli ale po 120 častiach sa pre veľký úspech seriál dokrúcal-bohužiaľ Lidia Lamaison už bola po smrti takže ju museli exhumovať a v niektorých záberoch aj bolo vidno špagátiky za ktoré ju ťahali.

Lepší od Divokého anjela je asi len ten nový seriál-ani neviem ako sa volá ale smejem sa vždy keď to zapnem

Ak sa vám tento blog nezdal dostatočne vtipný je to tým že to nieje žiadna recesia-všetky tie seriály som si poctivo odpozeral a teraz sa k tomu priznávam.

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
issabella  1. 12. 2007 12:49
akoze Dallas som pozrala este velmi malicka a vdaka nemu som pochopila, ako sa robia deti!!! A divoky anjel rulez
 fotka
alekss  1. 12. 2007 12:49
.. akože Manuelu som aj ja pozerala!! hlavne kvôli tej hrôzostrašnej tvári jej sestry - dvojičky Izabely



.. Divokého anjela pozeral každý okrem mňa, preto som potom začala pozerávať tento seríal aj ja, ale samozrejme, že som už nebola v obraze kto je kto..



.. tento nový sa volá Rany z lásky (ale ja ho nepozerám!!) .. len príležitostne..



.. akože Golo, budem slušná a napíšem Ti, že povesť ostáva..
 fotka
mixelle  1. 12. 2007 12:53
myslím že sa s tebou už nikdy neukážem v meste!! bez kapuce a slnečných okuliarov ...



bohužiaľ Lidia Lamaison už bola po smrti takže ju museli exhumovať a v niektorých záberoch aj bolo vidno špagátiky za ktoré ju ťahali...
 fotka
andulili  1. 12. 2007 13:04
Divoký anjel bol môj prvý oblubený

Ale videl tu niekto Sladku Valentínu to bolo tiež super .. ale ku koncu to už bola obyčajná telenovela s intrigami
 fotka
mixelle  1. 12. 2007 13:09
andulili!!! mi gorda bella 4 ever!! sladká valemtína mi dala vzor ,z ktorého sa formujem
 fotka
marcyelka  1. 12. 2007 13:37
Divoky anjel bol good

A men sa lubila aj Rosalionda tak co





A rany z lasky, to je ta nova, ta je peckova...
 fotka
marcyelka  1. 12. 2007 13:38
Divoky anjel bol good

A mne sa lubila aj Rosalinda, tak co



A rany z lasky, to je ta nova, ta je peckova
 fotka
edlinka  1. 12. 2007 15:22
nuž Golo, krása

Klobúk dole za sledovanie niektorćh telenoviel, ja by som to nedokázala Divoký anjel, Žena na úteku, Rany z lásky, Natalia Oreiro dáva iný zmysel telenovelám, čo je konečne príjemná zmena

Tie krásne romantické prvky:

Martin: Ľúbim ťa.

Drb mu jednu cez papuľu..

Chvíľa ticha..

Bác jej naspäť

hlavne, že sa všetci majú radi
 fotka
riusqua  1. 12. 2007 15:39
fuuu este teraz ma traumatizuju spomienky z detstva ked otec radsej prepol na hokej a ja som prisla o dalsi diel mojej oblubenej telenovely... fnuk to ma vazne poznacilo
10 
 fotka
thiness  1. 12. 2007 16:18
preboha, oni... aaa, to som nevedela, že ju museli to..to na e ale aj ja som to pozerávala nemalo chybu jak ho asi sedemsto krát kopla do vajec tot oni sa v tom Anjelovi jak volali?
11 
 fotka
ygor  1. 12. 2007 16:55
Haha LOL

ale zabudol si na tajomstvo
12 
 fotka
didojelen  1. 12. 2007 17:43
.. hahaha som si to akoze nemyslela o tebe ze ty si takyto telenovelovy kral ... sa ani necudujem monike ze sa s tebou nechce ukazovat vinku
13 
 fotka
bobomir  1. 12. 2007 22:17
Nikdy nezabudnem ako som hral Viktora...

a starká bola Miranda.. krásne dementné detské tínedžerské léta..ach jé



áno, áno, áno všetky som pozeral...no teda všetky nie

posledný telenovelec som kukal nudiac sa v OSSR



áno, keď bolo času, využil som ho na sledovanie zaujímavých intríg, vášní a diskotékových scén...



chcem podotknúť, že výkony hercov v teľanovelách sú nesmierne nezameniteľné a minimálne všetci, vrátane štábu, scenáristu by si zaslúžili soškou oscara po hlave...teda sošku oscara



s hrdosťou vravím, že telenovely mi nikdy nič nedali taký bohatý prínos som nedokázal absorbovať



trochu ma serie, že starká to prestala pozerať,,a už mi nehučí trojhodinové výklady o postavičkách danej aktuálnej telenovely..



teraz pre zmenu nepozerám nič
14 
 fotka
samurai13  10. 12. 2007 10:41
Tak teda môj braček ma potešil! Teda!! Požičal mi mládeži nevhodné dívídí. Najnovší mafiánsky film od Skorzíziho -Na druhej strane. To bola iná telenovela! Počas celej projekcie sa, zvyknutý na americkú produkciu, teším na dobrý koniec.. Mladého Íra pracujúceho na striedačku raz pre políciu a raz pre mafiu hral ten pekný, čo sa s Titanikom utopil Dikaprio. Tak pred koncom filmu si ide dole výťahom so zatknutým skorumpovaným policajtom (už to začalo vyzerať na slušný happyend), len keď sa na prízemí otvoria dvere a dobrému Dikapriovi tretí skorumpovaný policajt, ktorý naňho čakal vonku, odstrelil hlavu. Potom odstrelil hlavu štvrtému policajtovi černochovi, ktorý bol správny. A nakoniec ten zatknutý skorumpovaný ešte pre istotu odstrelil hlavu tomu druhému skorumpovanému. A keď píšem, že odstrelil hlavu, tak skutočne odstrelil. Musel som potom pod televízorom ešte tú krv poutierať. Ale ozaj! Režisér Skorzízi ma nasral! Takto to dopadnúť nemalo! Vincent, nebudú dnes dávať dajakú dobrú telenovelu?
16 
 fotka
srdce1357  30. 12. 2007 00:37
dallas je riadna kokocina
17 
 fotka
wiky56  30. 12. 2007 02:14
a kde je Kráľ dobytka??? ten sa mi ľubil...



a teraz čo vysielaju Rany z lásky (sos mi vida) to je tiez celkom ,take blaznive...ale jednoznacen Debi tam vedie...
18 
 fotka
sqa  12. 1. 2008 15:07
toto setko som kukavala aj ja som bola ale dobre decko potom este Rosalindu a Palomu & Diega..to neviem jak sa volalo..

ale Divokeho anjela som videla asi trikrat..aj moja naj telenovela..a potom ece bola Kachora tiez s Nataliou Oreiro..ale to uz nebolo ono..
Napíš svoj komentár