Skôr než si vysvetlíme, čo to ten root android telefónu vlastne je, a ako sa k nemu dopracujeme, je potrebné najskôr urobiť S-OFF vášho HTC telefónu. Ak ste si istí, že telefón je S-OFF, môžte pokračovať v čítaní. V opačnom prípade si predošlí článok určite prečítajte, keďže bez neho váš telefón určite nerootnete (minimálne nie mnou opisovanou metódou).

UPOZORNENIE: Neniesiem žiadnu zodpovednosť, za to, že si odpálite svoj telefón a stratíte záruku. Tak isto nikoho nenavádzam robiť tieto nie moc s licenciou schodné úkony.

Čo je to ten "koreň?"

Ak používate linux, OS X, alebo iný UNIX operačný systém, určite ste sa už s pojmom root stretli. Keďže operačný systém android je v podstate linux, root-nutie systému nám umožní to isté, čo na všetkých UNIX systémoch. Získame ním neobmedzený prístup k file systému androidu. To znamená, že budeme môcť upravovať (takmer) ktorýkoľvek súbor. Toto je potrebné napríklad ak nechceme aby sa nám zobrazovali reklamy vo free aplikáciach, prípadne ak potrebujeme sprístupniť nejakú špeciálnu funkciu, na ktorú treba administrátorsky prístup.

Čo potrebujem aby som to mohol "okoreniť"?

Podľa toho čo som vygooglil je niekoľko zaručených metód, no mne fungovala len jedna jediná. Poďme si však spomenúť aj tie, s ktorými som nebol moc úspešný. Predsa sú o niečo jednoduchšie a možno niekomu budú fungovať.

Celý článok tu.

 Blog
Komentuj
 fotka
kosmiklove  16. 10. 2011 20:25
mam pocit ze tento blog porusuje pravidla



4. Blog nie je určený na reklamu na iné blogy...
 fotka
tommyhot  16. 10. 2011 20:31
Reklama by bola, keby si sem jebnem len odkaz na moj web kedze tu je formatovanie blogov znacne obmedzene davam sem len nahlad clanku a koho to zaujme moze citat u mna, naformatovany blogpost.. koho tato informacia nezaujima, prestane citat.. so simple
 fotka
tomtoylc  16. 10. 2011 20:31
ale to je ozaj reklama
 fotka
tommyhot  16. 10. 2011 20:35
A reklama na co? Nepredavam ponozky, nemam tam adsense, nerobim si politicku kampan, nie som public figure aby som si riesil PR
 fotka
n0win0u  16. 10. 2011 20:38
vam jebe ? aka reklama, ma tu len odkaz, klikat tam nemusis...
 fotka
kosmiklove  16. 10. 2011 20:45
ide o to ze tam mas link na iny blog...co je svojim sposobom reklama ine by bolo keby sem ten clanok das cely..
 fotka
tommyhot  16. 10. 2011 20:51
Ked tu budu dostatocne moznosti formatovania textu nemam problem sem dat cely clanok..



a stale tvrdim, ze o reklame sa neda ani hovorit.. nic neponukam, nic nepredavam, nerobim si PR, lebo nie som verejna osoba.. len zabijam cas, aby som pomohol ostatnym, ktori maju konkretny problem.. ti ktori ho nemaju ten clanok veselo odignoruju, vsakze?
 fotka
antifunebracka  6. 12. 2016 16:46
Nepovažujem za etické robiť také veci.
Napíš svoj komentár