Po roku (!) prišla táto nudná nedeľa (hoci, skôr, "nedeľa, kedy si zamestnávam mozog všetkým, čím sa dá, aby som neskončila tam, kde nechcem") a... Áno. Nikoho to nezaujíma, ale aha, idem si doplniť movie challenge.

Day 21: Movie with your favorite actor

A Single Man (2010)
Trvalo mi dlho, než som si vôbec spomenula na chlapa, ktorého filmy mám tak nejako rada. Obľúbených herečiek mám kopu, ale pri hercoch mi to ide akosi ťažšie a vlastne ako obľúbeného nemám pomaly žiadneho.
V každom prípade, ak by som si mala niekoho vybrať, vyberiem si Colina Firtha. Čokoľvek som s ním videla, sa mi páčilo (až na Doriana Greya, excuse me, ale to je grc) a zanechalo na mne dobrý dojem, tak prečo nie. Zvlášť tento film ma celkom zasiahol, oveľa viac než Kráľova reč a podobne, takže, pozrite si.

Day 22: Movie you wish you could live in

Midnight In Paris (2011)
Neuvažovala som ani desať sekúnd.
Trailer je dosť zlý, tak sa neriaďte podľa neho, prosím.
Inak, aha, jeden z mojich top 5 filmov vôbec. Nesmierne čarovný, vtipný, okúzľujúci, literárny, videla som ho už asi 20x v priebehu necelého roka a pokojne by som si ho pozrela zase. No fakt.
Kto by nechcel byť v Paríži a cestovať späť v čase? No, ja by som chcela. Veľmi vďačne.

Day 23: Movie that inspires you

Into the Wild (2007)
"Happiness only real when shared."
Ďalšia veľmi rýchla voľba. Film, ktorý ma vždy prinúti zamyslieť sa nad sebou, nad tým, čo robím; prečo to robím, či by som nemala niečo zmeniť.
Myšlienky a činy Chrisa McCandlessa boli prehnané a dotiahol ich ďalej, než mal, no napriek tomu - dokáže to myslenie človeka ovplyvniť.
Mimochodom, kniha je tiež úžasná.

Day 24: Movie with your favorite soundtrack

Phantom of the Opera (2004)
The phaaaaaantom of the opera is hereeeeeee.
No ja neviem, ako vy, ale ja z toho vždy zomieram. Zo soundtrackov väčšinou milujem len pieseň-dve, tak som si vybrala niečo, čo je vlastne muzikál, ale nie najobľúbenejší... Je to komplikovaná emócia.
Bola by som si vybrala LOTR, ale ten je hen, kúsok nižšie.

Day 25: Movie with the most beautiful scenery

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Existuje krajšie miesto, než je The Shire? Prežila by som všetky tie mrchy, hmyz a hady a neviem čo všetko, len aby som mohla chvíľu pobudnúť na Novom Zélande, pochodiť si miesta, kde natáčali, a prinajlepšom tam niekde aj skapať. V takom raji, pokojne aj hneď.
Samozrejme, aj ostatné miesta, lesy a polia etc., sú nádherné, ale predsa len... Shire.

Day 26: Movie you are most embarrassed to say you like
Dafuq? o.o Ja sa za takéto veci nehanbím.

Day 27: Movie with your favorite villain

Star Wars: The Phantom Menace (1999)
Ja viem, nová sága je nanič, ale hands down, Darth Maul je PÁN. Najväší. Proste PÁN.
(On by to bol vyhral Vader, ale neviem mu odupustiť, že SPOILER zabil malých padawanov. Nikdy mu to neodpustím. KONIEC SPOILERU

Day 28: Movie with your favorite hero

Batman Begins (2005)
Ja si nepomôžem. Fakt nie. Ja viem, že teraz je okolo toho veľké haló (teda, hlavne v lete bolo) a ja viem, že je to nereálne a poznám všetky argumenty haterov, ale jednoducho si nepomôžem.
Batman je roky srdcovka. Čo už s tým narobím? No nič. Budem ho milovať.
A Nolanovho Batmana mám nakoniec oveľa radšej ako Burtonovho. Nolan je veľký pán režisér, Zimmer je veľký pán skladateľ, a Bale je veľký pán herec (resp., sa veľmi hodí na túto úlohu).

Day 29: First movie you ever remember watching

Pretty Woman (1990)
Mala som asi päť rokov, ku koncu som zaspala a najlepšie na tom je, že som polovicu tých vtipov v tom veku nepochopila. Potom som na to asi v pätnástich pozerala ako o.o "prečo si mi to dovolila pozerať, bože?"
Mám ten film rada doteraz, taká milá rozprávočka pri ktorej sa dobre oddychuje. A keď mám zlý deň, bulím na konci ako decko. V takých momentoch sa vo mne ženská nezaprie.

Day 30: Last movie you watched

Saw 3D (2010)
Okay, no, tu sa tá ženská vo mne zaprie asi poriadne.
Bolo to celkom fajn, takmer prirovnateľné k jednotke, dvojke, alebo trojke. Tie mám celkom rada, ostatné dosť pokulhávajú, ale toto, toto bolo fajn.
Fakt som sa ku konci pobavila, ozaj som čakala, že SPOILER mu tie háky roztrhnú kožu a ona sa upraží a keď sa mi to potvrdilo, musela som sa zasmiať KONIEC SPOILERU A, hej. Kto by nechcel vidieť, ako Chesterovi odtrhne kožu z chrbta, right?

Len je škoda, že teraz na filmy nemám čas *plače* Pozrela by som si aj niečo plnohodnotnejšie, takto mám nervy len na veci, pri ktorých netreba rozmýšľať.

 Blog
Komentuj
 fotka
ouch  28. 10. 2012 15:49
Ja som vždy chcela robiť nejaký challenge, len som si nevybrala ten vhodný ešte .
 fotka
mcvpn  28. 10. 2012 17:16
pozrel som si všetky 3 blogy, máš úplne iný vkus, ale single man si pozriem
 fotka
rkmegarob  29. 10. 2012 08:45
 fotka
antifunebracka  15. 4. 2018 16:27
Fantóm opery je oničom a SW1 je super.
Napíš svoj komentár