Problém je vtom, že ráno vždy vyjde slnko. A všetky svinstvá, ktoré sa stali v noci zrazu vyžadujú niake zkurvené riešenie, ktoré tak radi všetci odkladáme na ráno.

So svetlom zrazu prichádzajú ľudia, ktorí niečo chcú. Zvyčajne chcú vrátiť peniaze, ktoré si ešte včera mal, ale cez noc ich asi ukradli trpazlíci zo susedovej záhrady. Lenže ty bývaš v paneláku, ešte ktomu s rodičmi a pri troche (ne)šťastia s malým súrodencom. Zahádzaný vo svojej izbe. Síce preplnenej, ale iba prázdnymi škatulkami od cigariet, prázdnymi plechovkami, prázdnymi krabičkami od kondómov, prázdnymi sáčkami, obalmi, papierikmi... a vlastne jediné čo je vtej izbe plné je skryňa, popolník a šuflík, ktorý sa nedá otvoriť.

V tomto plno-prázdnom priestore sa snažíš skryť pred svetom, ale v skutočnosti sa nemôžeš skryť ani pred vlastnou mamou, ktorej práve volala tvoja "milá" triedna učitelka, prečo vaša dcéra/syn nechodí do školy. A potom susedov, ktorí nemajú žiadnu záhradu, žiadnych trpazlíkov, ale majú malé bábätko, ktoré práve zobudila hádka, naserete tak, že ťa nebudú zdraviť ďaľšieho pol roka. Niežeby ťa doteraz zdravili, ale teraz nato budú mať konečne aj dôvod...

A keď mama dokričí, tak si aspoň pustíš oblúbenú hudbu, samozrejme nie moc nahlas, aby si neprekričal sestrinu Hannah Montanu a neprišla ti vynadať aj zato, a v duchu preklínaš triednu prečo nemohla zavolať až zajtra, pretože teraz ti mama nepožičia ani dve eurá na autobus (alebo na pivo, cigarety, alebo hocijaké iné drogy, ktoré sa dajú či nedajú kúpiť za dve eurá), nehovoriac o ďaľších tritsiatich ktoré dlžíš svojmu, vtedy najlepšiemu, kamarátovy.

Nájdeš si iného...

 Blog
Komentuj
 fotka
flussica  1. 3. 2011 15:11
Uz konecne chapem tu metaforu s tym, ze "zajtra vyjde Slnko"!

 fotka
tasteofrainbow  1. 3. 2011 15:31
Napíš svoj komentár