Toto bude v prozaickej forme, lebo básnicky by to na mňa bolo dosť náročné a nevystihol by som všetko ako chcem.

Mám dobrých kamarátov u nás na sídlisku z kostola, v ktorom sa občas piatky stretávame a bavíme po omši.Moja rodina (sestra ani rodičia) nie sú vôbec nadšení, keď tam idem.Prečo?Myslia si, že mi tí ľudia ubližujú a ja o tom ani neviem.a vždy keď tam idem, tak len preto, lebo sa tam cítim celkom fajn.Na tento piatok som mal dohodnutý rozhovor s mojím dobrým priateľom Tomášom, no rodina o ňom nechce ani počuť.Nemajú ho radi, hoci sú rovnako veriaci ako ja.Myslia si, že do kostola chodím hlavne kvôli nemu a nie aj kvôli Bohu a ostatným deckám.Bavím sa zväčša so 17-18ročnými a sestre sa to absolútne nepozdáva.Vraj je to pod moju úroveň.Nikto z rodiny nechcú pripustiť, že sa mi "oplatí" tam chodiť už len preto, že je mi tam fajn. Majú taký názor, že si musím hľadať rovnocenných ľudí, no ja keď v kostole vidím ako sa s každým máme radi, rešpektujeme svoje názory a vždy sa radi uvidíme, je to podľa mňa pre mňa dobré.Nechápu, že tam ja nadobúdam pokoj.Keď tam nejdem, tak chytávam často depku a nesmierne ma mrzí, keď vlastná rodina mi bráni ísť tam.Tento piatok ma nepustili napriek tomu, že som dospelý.Viem, je to tým že stále bývam pod ich strechou.Už som sa im pokúšal vysvetliť, že vyhľadávam pokoj na duši a tam ho vždy nachádzam aj keď tam nechodím príliš často.Neviete mi nejako poradiť?Nemôžem povedať, že sa idem pomodliť, aby som spravil skúšku.Vtedy by povedali:"Dobre.Tak na omši popros a po nej príď domov."a to by som sa ani neporozprával s niektorými ľuďmi.je to dosť blbé.

 Blog
Komentuj
 fotka
boba42  4. 6. 2006 22:50
vravis ze su rovnako veriaci? tak nechapem preco ti to zakazuju. a oni chodia do kostola a ak ano preco? ci len si tam odsediet...nemali by ti branit chodit na miesta, kde sa citis dobre a kde nachádzas pokoj, robia velku chybu a treba im to polopate povedat, ale ako vidim tak tvoji rodicia ci aj sestra to nechápu a ani to nechcu pochopit!
 fotka
smutny  5. 6. 2006 09:47
áno, ale oni si myslia že Boh nie je extra dôležitý a najhoršie je žo rodičia akoby už počiatku sveta majú zafixované-ja mám pravdu.a to je na tom zlé.nechcú sa podvoliť.áno, nechcú pochopiť, aj ja som na to prišiel.
 fotka
deli  7. 6. 2006 12:32
No tak to vazne nechapem...akoze preco ti to zakazuju? TI chalani hulia, piju, fetuju? Alebo cim su pre teba nebezpecni? Ved sa ich spytaj na ich dovody, mozno je to cele len nedorozumenie..skus ich spolu zoznamit a mozno ich zacnu mat tiez radi...
Napíš svoj komentár