Čo je to nápad? Nápad je vlastne myšlienka, ktorá sa vám drží v hlave silnejšie, než si sami dokážeme uvedomiť práve v tej chvíli, keď nás niečo napadne. Na začiatku je to len záblesk, možno zahmlenie. Dalo by sa to prirovnať k tomu, keď čítate komiksy. Tam komiksoví autori zobrazujú nápad ako rozsvietenú žiarovku.

Niekedy ma napadajú ozaj bludné myšlienky a nápady a potom sa len sama nad sebou pousmejem, že čo dokáže moja myseľ vymyslieť.

Fascinuje ma sila a rýchlosť myšlienok. Dá sa to veľmi pekne pozorovať pri rozhovore. Začneme pri tom, ako je dnes počasie a skončíme pri úplne odlišnej téme a občas sa tak zamyslím a spätne si premietnem rozhovor. To je len jeden z príkladov. Všimli ste si to aj vy? Ako rýchlo nás nápady a myšlienky posúvajú pri rozhovoroch? A to ide iba o bežný rozhovor.

Omnoho dôležitejšie sú nápady, ktoré naozaj potrebujeme. Napríklad v škole pri vytváraní seminárnej práce, či projektu alebo v práci pri tvorení dôležitých povinností, ktoré nám šéf nariadil. Vtedy sa nám rozmýšľa ťažšie. Je to najmä preto, že sme takpovediac nútení mať nejaké nápady. Častokrát sa zasekneme a nevieme ako ďalej.

Najlepšie nápady sú tie, ktoré prídu úplne nenútene a samé. Vtedy sú myšlienky, ktoré vytvoríme omnoho zaujímavejšie, možno banálne, no pritom veľmi trefné.

Potrebujete vlastne len čistú myseľ a nápady prichádzajú samé. To, čo vám učaruje, je úplne mala drobnôstka. Ale už keď ju máte, zbytok príde sám...

...mimochodom, toto je môj 200tý blog, nemohla som si odpustiť túto informáciu, lebo ma to veľmi teší

 Blog
Komentuj
 fotka
66janica6  14. 9. 2010 20:09
5* a gratulujem k okruhlemu jubileu
 fotka
husky  14. 9. 2010 20:16
200 blogov? wow!
 fotka
shelia  14. 9. 2010 21:04
@66janica6 som rada, ze sa pacilo a dik



@husky hej, aj mna to tesi
Napíš svoj komentár