V poslednom čase počúvam ako je každý okolo mňa chorý. Keďže aj mňa minulý týždeň chytila choroba, bolo to v piatok a nemohla som ísť už k lekárke, tak som sa liečila sama doma. Poskytnem vám pár dobrých a osvedčených rád, pomocou ktorých by ste si mohli pomôcť pri prechlandutí:

1. Piť veľmi veľa tekutín, teplých čajov s medom a citrónom. Ak pijeme čaje, najlepšie su na chrípku, príp. prieduškové.
2. Dať si paralen pred spaním a poriadne to vypotiť.
3. Uvariť si silný slepačí vývar so zeleninou a samozrejme ho zjesť .
4. Jesť veľa surového ovocia a zeleniny, príp. sa dopovať vitamínmi vo forme tabliet.
5. Naparovať sa nad slanou vodou, najlepšej z morskej soli.
6. Dať si na hrdlo suchý zábal (zohrejeme soľ v hrnci, dáme ju teplú do silného sáčka a ten zabalíme do uteráka).
7. Pri bolesti hrdla cmúľať tabletky na hrdlo, používať sprej do nosa pri zapchatom nose. Piť calcium rozpustené vo vode.
8. Je potrebné ležať v kľude, oddychovať a spať.
9. Nevýchadzať von a nenamáhať sa.
10. Nekúpať sa, radšej len sprchovať.

Verím, že vám tieto rady pomohli, aj keď väčšina z nich je už dávno známa, no keď dodržujem toto všetko, za pár dní som v poriadku, teda ak ide len o nádchu alebo prechladnutie.

 Návod
Komentuj
 fotka
transplantovana  14. 9. 2009 14:15
ja si myslím, že priesuškové čaje a čaje na chrípku sú nejako obmedzené, nie je dobré piť ich v kuse.. slanú vodu vymieňam za kamilky, lebo mi zo soli tečie krv z nosa. a lepší než paralen mi príde nurofen. keď mám svoje obrovské kašle, dávam si horúcu kúpeľ, ale nie nadlho, mne to práveže uvoľnuje sople

toto je asi silno individuálne.
 fotka
shelia  14. 9. 2009 14:23
@transplantovana je to individualne, no som rada, ze si tu prihodila svoj nazor a rady, dik
 fotka
bobomir  14. 9. 2009 14:39
tak tak, ja to robím tak, že sa zabalím do periny a brutálne sa vypotím, veľa jem a veľa pijem / i keď to nechutí, ale treba/ aby si telo malo z čoho vyrábať protilátky. Najlepšou regeneráciou je spánok.
 fotka
imrobn  14. 9. 2009 18:19
ja sa môžem na všetky tieto bobule pirule a čajové ekrazity vyprdnúť stačí mne sauna voda ovocie a to je všetko
 fotka
smajlica  14. 9. 2009 21:57
ja osobne som proti uzivaniu tabletiek kym nie je horucka... momentalne som tiez chora a v piatok som bola takmer bez hlasu este aj v robote... zjedla som cele balenie anticolu.. do dnes som ich zjedla 3( balenia) hrdlo ma uz neboli, avsak dnes som zaplnila cely velky desiatovy sacok ( vopchate don obe botasky 41tky vedla seba vysoplenymi vreckovkami.. doktorka mi predpisala dake drbnute kvapky ktore maju zhustovat hlieny no ked si to kvapenm do nosa tak mi vytlaca oci lebo mam podrazdenu sliznicu a je to akoby vam do nosa dali zubnu pastu... do piatku som doma a nic preto nerobim, pijem ovocne cajiky a papam ovocie, uzivam volake kvapky proti kaslu a zakazala som doktorke aby mi predpisala antibiotika... proste to neriesim, bud si telo vytvori protilatky alebo umriem.. nikto tu nie je vecne boze toto znelo inak lahostajne
 fotka
shelia  14. 9. 2009 22:49
@smajlica tak nech ti to cim skor prejde...
 fotka
katka25  15. 9. 2009 13:04
dík,to sa mi akurát zíde...
Napíš svoj komentár