Keď som bol mladší, presne vo veku, presne v deň keď som sa registroval na Birdzi, som mal hlavu v oblakoch. Mal som sedemnásť, vytúžene dievča a... a nič viac mi netrebalo. Vtedy som už poznal ten pocit, keď sa v bruchu hrajú motýle... nepopieram, že som si ten čas neužíval. Teraz po rokoch som stále presvedčený, že ak som niekedy niekoho miloval, bolo to práve vtedy a ju. Bola presne taká, aka sa mi páčila. Žiadna fiflena, s dobrým vkusom a s vlastným názorom. Rázna a priama... no nemiluj ju!

No po niekoľkých mesiacoch prišla prvá, najtvrdšia, rana do srdca. Rozchod. Ťažké rozdýchavanie, zmätok v mysli, hľadanie dôvodov... bla bla bla. Vtedy ešte bola šanca to vrátiť späť. Možno. Ale keď je človeku ťažko, keď sa z neho stáva iba chodiace mäso, tak nedokáže racionálne rozmýšľať. Rozchody take bývajú. O to horšie, že to bol môj prvý rozchod, s prvou babou, s ktorou som držal viacero prvenstiev, ktoré sú iba raz v živote... blbé, čo? OK, nejak som to rozdýchal. Ťažko, ale predsa. Ďakujem kamarátom, že sa mi snažili pomôcť, hoci som na ten večer veľmi rýchlo zabudol... teda nezabudol, ale okno som mal poriadne. Vďaka.

O viac ako pol roka prišla druhá, aj tak dosť tvrdá, rana do srdca. Keďže bol tedy Facebook ešte nepopulárny, narazil som na Pokeci informáciu že si našla niekoho ďalšieho. V tom čase som bol ďaleko od domu, ďaleko od nej... no stále som na ňu myslel každý deň. Rozdýchaval som to pomaly a ťažko, našťastie aj vtedy som mal oporu. No, stále som bol študentík, nastupoval som na vysokú školu a mal som predstavy o krajšom živote.

Tak šiel čas a od rozchodu prešlo už vyše 6 rokov. Medzitým som mal zopár známostí, no nič čo by vydržalo dlhšie ako pár mesiacov. Odvtedy som sa odpútal od školy, presťahoval som sa do Bratislavy, začal som pracovať. Asi som sa stal dospelým.
Už na ňu toľko nemyslím. Už som sa zmieril s tým, že už s ňou nikdy nebudem. Z mostov, ktoré boli spálané už odstránili aj piliere. Nepočul som o nej už veľmi dlho. Som tomu rád. Ťažko mi je popísať, čo cítim. Po toľkých rokoch som už mal dávno zabudnúť. Nezabudol som. Nemyslím na ňu, ale nezabudol som...

Teraz, po nejakých 6 rokoch prišla ďalšia, dúfam že posledná, rana. Vydala sa. Odľahlo mi. Odľahlo mi? Nie som sviňa, odľahlo mi. Pekná nevesta bola, musím uznať. Prajem im to. Nech budú štastní. Možno konečne nájdem pokoj, lebo zhaslo posledné svetielko nádeje. Už ju nestretnem len tak na ulici a nepozvem ju na kávu... iskra nebude, hoci by som o tú iskru naozaj stál...
Dostávam sa do veku, kedy mi môj facebook čoraz častejšie zahlcujú fotografie šťastných a vydatých spolužiačiek a kamarátok, kamarátov... Už som vo veku, kedy by som si chcel založiť rodinu... Čo už, idem sa nejako pretĺkať životom. Ciao! Zbohom a amen!

PS: Zuzana, som rád, že si šťastná. Prajem ti to. Veľa radosti do života!

 Denník
Komentuj
 fotka
pershing363  9. 9. 2014 14:55
kedy pojdeme na pivo?
 fotka
seagull1  9. 9. 2014 15:02
o pol siestej?
 fotka
willbebetter  9. 9. 2014 15:11
och moje hormony ma zas zradzaju, normalne ma to rozsmoklilo

boze, tolko vela veci z tohto blogu poznam na vlastnej kozi... aj som ti chcela nieco schopnejsie napisat, ale neviem. len ze viem ako sa citis. u mna to zachvilu budu 3roky. a asi tomu tiez chyba uz len ten povestny "klincek do rakvicky" ked sa konecne ozeni. je to tak zvlastne, ze niektori ludia zostanu v mysli (srdci?) aj dlho predlho po tom co ich prestaneme lubit, zmierime sa s koncom, pripadne sa aj zalubime do inych...a oni su napriek tomu vsetkemu dlhe roky stale v nas.

"Možno konečne nájdem pokoj, lebo zhaslo posledné svetielko nádeje."

Drz sa a najdi aj ty tu pravu.
 fotka
seagull1  9. 9. 2014 15:52
@willbebetter vďaka aspoň vidím, že v tom nie som sám... som myslel, že po tých rokoch to nebudem tak vnímať. Asi budem musieť počkať ďalších 10 rokov
 fotka
peculiar  9. 9. 2014 15:56
jj, same fotky vydatych/zenatych, pripadne ich deciek, najlepsie tesne po narodeni.

(zo zlomyselnosti ma napada, kolko z nich bude do piatich rokov v rozvodovom konani
 fotka
pershing363  9. 9. 2014 16:32
stvrtok piatok?dnes zajtra nemozem

@peculiar
 fotka
seagull1  10. 9. 2014 10:14
@pershing363 kedykolvek

@peculiar nieže by ma to nenapadlo... ale niee, nie som sviňa
 fotka
snehovavlocka  11. 9. 2014 15:30
bože, ono to môže trvať tak dlho...
 fotka
mayo911  12. 9. 2014 16:33
@3 je to veru zvláštne.
10 
 fotka
antifunebracka  9. 7. 2017 18:00
Ja si myslím, že vám to ešte vyjde. Raz ju stretneš na ulici, pozveš na kávu, zverí sa ti, že je nešťastná z manžela, bo ho stále porovnáva s tebou, vezmeš ju domov... a zvyšok je história
12 
 fotka
gilthonielelbereth  2. 4. 2018 14:16
hmmm : Teraz po rokoch som stále presvedčený, že ak som niekedy niekoho miloval, bolo to práve vtedy a ju : :´(
Napíš svoj komentár