Ak by k vám pristúpil jedného dňa chlapík a povedal dal vám nasledovné: "Dokážem ťa vrátiť v čase, do ktorejkoľvek chvíle v tvojom živote. Máš možnosť zmeniť svoje doterajšie rozhodnutia a žiť celkom iný život ako si žil doteraz."
Ako by ste zareagovali? Vedeli by ste presne ktorá by to bola chvíľa? A vlastne chcete vôbec niečo meniť na svojom živote? Ľutujete niektoré vaše rozhodnutie? A naskytla sa vám niekedy možnosť to napraviť?
Hovorí sa, že chlap je chlapom keď dodrží svoje slovo a stojí si za tým čo povie. No je to naozaj pravda? Myslím, že vo väčšine prípadov áno. A vlastne aj človek všeobecne by si mal stáť za svojim a nemeniť rozhodnutia a názory z minúty na minutu.
Predstavte si, žeby ste vo svojom doterajšom živote zmenili čo len jedno vaše dôležité rozhodnotutie. Váš doterajší život by sa zmenil úplne od základov, neboli by ste tam kde ste teraz, nepoznali by ste tých ľudí čo poznáte, mali by ste totálne iné problémy ako máte teraz, a nečítali by ste tieto riadky.
Na túto tému bol natočený aj film neviem ako sa volá ale išlo v ňom o to, že hráč baseballu netrafil loptičku v rozhodujúcom zápase. Mal ženu, dve deti, nudnú prácu, proste normálny život. Jedného dňa dostal ponuku ziť "svoj" život ako keby tú loptičku trafil. Jeho život sa otočil o 180°. Drahé auto, veľký dom, samozrejme úplne iná žena, stala sa z neho hviezda. A zistil, že miluje svoju ženu a chce sa k nej vrátiť, chce sa vrátiť k svojmu starému životu.
Jedno jediné rozhodnutie dokáže zmenit váš život úplne inak, než si spočiatku myslíte. Je to ako s uhlom v matematike. Máte priamku a k nej spravte čiatu tak aby zvierali napr 30° uhol. Potom tú čiaru ďalej ťahajte, stále v tom istom smere a zistíte, že čím dalej idete tým je vzdialenost medzi čiarami väčšia. Nejak takto je to aj s našimi rozhodnutiami v živote. Spočiatku jedno totálne v našich očiach bezvýznamne rozhodnotutie určuje to akou cestou sa vydáme ďaľej.
Či už je to dilema, ísť do školy či do mesta, kúpiť modré tričko či biele, napísať tomu dievčaťu či inému, zdivhnúť telefón či nezdvihnúť. Všetky tieto aj mnoho ďalších vecí má za následok to ako sa bude ďalej vyvýjať váš život. Ak ste teraz šťastný alebo nešťastný, či už bojujete o lásku alebo máte zlomené srdce za všetko môžu vaše rozhodnutia.
Možno sa vám to zdá divné a pýtate sa, ako farba môjho trička ovplyvní to že ma frajer/frajerka nechala? Nad tým už skúste pouvažovať sami. Skúste porozmýšlať koľko a akých rozhodnutí ste urobili dnes, a čo ste mohli spraviť inak. Uvidíte, že každá jedna drobnosť ma za následok niečo iné a všetko na seba nadväzuje. Je to ako s lavínou. Stačí málo, a uz sa to s vami vezie až dokonca.

 Blog
Komentuj
 fotka
andromeda9  22. 6. 2010 08:39
neviem či ľutujem.. ale určite by mi zmenilo život keby som zostala na VŠ... neostala som.
 fotka
lienka777  22. 6. 2010 11:02
neľutujem nič... a teda by som ani nič nezmenila....
 fotka
gothicpoethic  22. 6. 2010 11:45
Ľutujem jeden moment. Ale nevymazala by som ho. Vtedy to bolo potešenie, teraz je to trest, z ktorého sa učím.
 fotka
burn  22. 6. 2010 11:53
neľutujem zatiaľ nič. šťastný človek, viem... a dúfam, že ani nebudem
 fotka
myska93  22. 6. 2010 12:14
Neviem čo by som robila kebyže mám možnosť vrátit pár chvíl s5..možná by som to robila všetko tak isto ako teraz pretože v tej chvíli som to tak cítila..no ked už viem že to nebolo najsprávnejšie rozhodnutie asi by som nad tým dlho rozmýšlala...no teraz je už zbytočné rozmýšlať..pretože taká možnosť sa mi nenaskytne..
 fotka
petushqa  22. 6. 2010 18:18
presne viem kam by som sa chcela vratit a co zmenit !
 fotka
enka  22. 6. 2010 19:08
podľa mňa je len a len dobré, že minulosť sa nedá vrítiť späť.. lebo keby sme v nej aj niečo zmenili... čo ti zaručí, že napokon sa neocitneš znovu na tomto istom mieste? všetko je len tak, ako má byť...
 fotka
mattaharry  22. 6. 2010 20:01
JA by som chcel zmeniť 1 dlhšie obdobie aby som sa nezachoval ako sráč a povedal jej čo som mal, keď som mal... Zmenilo by sa mi v živote akurát tak to, že by sme boli spolu...:/
 fotka
salem  22. 6. 2010 20:22
mattaharry - myslim ze nieco take zazil kazdy z nas...
11 
 fotka
cjubou  22. 6. 2010 23:28
niektoré rozhodnutia - ale nie tak ľutujem, ako hodnotím inak ako v tej chvíli, každopádne je to už teraz jedno
12 
 fotka
drop  6. 9. 2012 14:53
funguje to presne tak, ako si to opísal, vždy každé jedno rozhodnutie spôsobuje, čo sa nám stane v budúcnosti



keby som mala možnosť vrátiť sa do minulosti a napraviť chyby, ktoré som spravila, tak by som to určite využila a bola by som za to vďačná



ináč fajn blog
Napíš svoj komentár