Zajtrajšok mení môj život od základov.
Deje sa čosi otrasné a pravdepodobne už nikdy nevystrčím nosík z brlôžka, ruky mám zviazané hanbou a je mi zo seba zle.
Dostávam totiž riaditeľské pokarhanie, vraj za to, že si nenosím školské pomôcky a hanebne nerešpektujem pokyny učiteľa.
Aby som to nejako prežila, budem hnusne bagetalizovať a znevažovať. Nasledujúci článok vôbec neberte vážne.

Už viackrát som čelila otázke "prečo si nič nenosíš?" a následným traktátom o tom, že som nezodpovedná, v zamestnaní sa na mňa každý vykašle, nik sa o mňa nebude starať, vyhodia ma, budem mať problémy a vôbec, je hnusné, aby malo jedno dievča vo veciach taký bordel a moja odpoveď je vždy tá istá. Neuveríte, ale pravidelné nenosenie školských pomôcok môže byť veľmi prospešné.

Nenosenie školských pomôcok je veľmi adrenalínový a v podstate bezpečný šport.
Pri takom bungee jumpingu sa vám môže zlámať zopár kostí, pri skokoch z okna skončíte v nemocnici alebo na miestnom cintoríne, no keď si nenosíte pomôcky, bude vám maximálne vynadané. Mám rada adrenalín a mierna nervozita pri rozmýšľaní, či si učiteľka niečo všimne, je naozaj veľmi príjemná.

Lepšie sa vynájdete a učíte sa improvizovať.
Keď nemám pravítko, zostrojím si nejaké svojpomocne, keď nemám zošit, položím na lavicu iný a keď nemám učebnicu, nejakú si požičiam. Ak si nosíte veci, nikdy sa nenaučíte ostrúhať ceruzku nožíkom a nožnicami a trhať papier tak, že sú hrany úplne rovné.

Nenosenie školských pomôcok podporuje kreativitu.
Vymýšľaním výhovoriek sa učíte klamať, čo sa zíde v každom zamestnaní a učíte sa formulovať myšlienky tak, že majú hlavu a pätu. Budete si perfektne vymýšľať a veci, ktoré budete rozprávať, budú znieť dôveryhodne. To nikdy nie je na škodu veci!

Učíte sa písať rýchlo.
Keď si píšete domácu úlohu v škole, je to skvelé, lebo sa učíte písať rýchlo (zíde sa pri písomkách), keď robíte v škole projekt, pracujete rýchlo... Jednoducho, budete perfektne vedieť robiť pod tlakom! A keď prosíkate spolužiakov, aby vám dali odpísať, učíte sa presviedčať. To je tiež užitočné.

Stanete sa imúnnym.
Keď na vás dlho kričia učiteľky, na krik si zvyknete a stratí efekt, prestanete sa báť, bude z vás sebaistý a spokojný človek a vždy, keď budete v úzkych, spomeniete si na učiteľkinu červenú tvár, prskajúce sliny a vyhrážky, spomeniete si na dni a roky po škole a môžete si spokojne povedať "keď som prežil to, prežijem všetko."

Tak smelo do toho!
(Neverte tým, čo si pomôcky nosia - prvé prebdené noci, hlboké nešťastie pri prvej poznámke a žalúdočné vredy sa dajú zvládnuť úplne v pohode. Poctiví len závidia povznesenosť.)

 Blog
Komentuj
 fotka
horsiq  21. 4. 2011 12:50
Tak toto je luxusné Úplne s tebou súhlasím
 fotka
romanussa  21. 4. 2011 14:36
merci vždy ma teší, keď nájdem spriaznenú dušu
 fotka
ssnehulienka  21. 4. 2011 15:18
Huh, v pár bodoch s tou kreativitou a tak.. s tebou súhlasím

Akurát, že vidím jeden celkom nezanedbateľný fakt, ver, že na stredej sa toho dosť zmení a potom si takýmto psotojom budeš škodiť akurát tak sama sebe...
 fotka
samanthamm  26. 4. 2011 22:11
hej, skvelý článok, kým chodíš na strednú... prišla som na výšku a takme ma profka vyhodila zo skúšky kvôli tomu, že som si nedoniesla knihu - a čo? nepustí ma na skúšku, ju nezaujíma, že nebudem mať kredity a neukončím ročník a tým pádom ani štúdium.... čím ďalej pôjdeš, tým menej sa ti bude takéto niečo tolerovať
Napíš svoj komentár