Ouu tuším môj prvý blog som normálne z toho nervózny Ale nebude o Robovi(methodovi) a Vaneske ale niečo na aktuálnu tému

Každý deň pozorne sledujem situáciu vo svete. Neustále pozerám od spravodajských a informačných kanálov až po rôzne osobné názory a články o situácií vo svete. Je jedno či sa jedná o protesty na Ukrajine, výbuch v Čine, demonštrácie v Turecku či situáciu v pásme Gazy. Mám záľubu mať prehľad v situácií vo svete. Ako ste si všimli v poslednej dobe je dosť populárna téma ilegálnej migrácie.

Najzaujímavejší je fakt ako sa k tomu stavajú rozličné štáty a EÚ samotná.
Jedny majú postoj racionálny a obavu z toho ako sa situácia môže zvrtnúť nakoľko v dohľadne nie je žiadne reálne riešenie tejto situácie. Nezaregistroval som reálny funkčný plán integrácie takého množstva migrantov v EÚ. Preto sa vynárajú obavy a strach ako sa to všetko vyvinie. Nakoľko už teraz mnoho štátov nezvláda ten narastajúci nápor migrantov z ktorých 95% je špekulantov tzv. ekonomický migranti, ktorí nie sú v ohrození života, zdravia a nežijú si biedne. Len za vidinou peňazí tiahnu do Európy nakoľko ich niekto veľmi dobre informoval o jednotlivých štátoch a sociálnom systéme, príspevkov a právach.

Druhý sú pre zmenu silný pseudohumanisti čo sa silou mocou snažia presvedčiť ostatných o tom, že MALI BY SME POMÁHAŤ LEBO SÚ TO CHUDÁČIKOVIA.
Čo je úplná kravina. Ak by to boli chudáčikovia odkiaľ by hromadne tisícky ľudí nabrali toľko peňazí na cestu do EÚ ? Ich názory boli, že rodina šporila celý život aby vyslali niekoho. Lenže za tie peniaze čo dajú na cestu v ich rodnej krajine by sa mali kráľovsky.
Áno mali by sme pomáhať. Ale nech vyberajú len rodiny s deťmi, ktoré majú nejaké nejaké doklady alebo dokumenty k svojej osobe. Nech sa dajú identifikovať.
A nie skupina 20-35 ročných nevďačných výtržníkov a špekulantov, ktorí sem idú za vidinou zisku a ich potenciál sa tu integrovať je nulový.
A na Slovensku duplom ale to aj oni sami by pri prvej príležitosti odišli

Už samotná Merkelová vyhlásila pred pár mesiacmi, že multikulturalizmus bola chyba a nefunguje v praxi.
Títo migranti mi strašne pripomínajú skupinku neprispôsobivých občanov. Využívať systém a nič nerobiť. A poznám aj výnimky ale aj keď si to humanisti a prehnane tolerantný človek ťažko pripustí je to mizivé percento tých normálnych. A ja som spoločenský tvoj osobne sa poznám s mnoho cudzincami ako aj s ľuďmi zo Sýrie, ktorý sú tu už pár rokov. Ale tí sa na vlastnú päsť začlenili a sú úspešný podnikatelia.

Len stále nechápem prečo si všetci ľudia neotvoria oči ale aj tak budu slepo obhajovať práva migrantov.
Ako si vlastne predstavujete ich prijatie a ich život v Európe ?
Môj pohľad je: Prídu do Európy a samozrejme budeme sa o nich starať. A je viac ako pravdepodobné, že oni nebudú nikdy nič robiť a stále očakávať peniaze, ubytovanie a stravu. Zvyknú si na to a potom ak sa niekto rozhodne s tým niečo robiť a spraví systém, že si budú musieť zaslúžiť príspevky alebo niečo spraviť tak sa začnú búriť a protestovať. A to už aj robia.

Ako som viackrát podotkol: Ak prídem niekam v dôvodnej obave o život, zdravie seba a svojich blízkych a utekám do inej krajiny budem spokojný a vďačný za každú pomoc. Ak mi dajú hocičo budem šťastný a čím skôr sa budem chcieť začleniť. A nie aby som po mesiaci sa sťažoval na ubytovanie v stane, potravinové poukážky miesto peňazí, neprístup k wifi a pod.
Proste toto sú nevďačníci, ktorím ak niečo dá človek zoberú mu celú ruku:
viď. » www.mojevideo.sk/video/24ef9/dob...

Túžim po lepšom svete a moja vízia je aby sme boli všetci mierumilovní a priateľskí A to chce aj väčšina humanistov a podobných ľudí.
Lenže si treba uvedomiť toto nie je tá chvíľa. Prvý krok nech oni spravia. Nech prídu s pokorou a úctou a rovnakú pokoru a úctu im prejavím aj ja. Nedá sa prísť mierumilovne a s láskou za človekom pri ktorom si absolútne nie som istý jeho správaním. Z ktorého ide strach. A na toto mnoho ľudí doplatí.
V živote som pomohol aj pomáham mnoho ľuďom ale takým o ktorých viem, že si to budú vážiť a nie aby boli takí nenažraní. Ako napr. dám im jedlo a povedia: To je všetko?!

Z tejto situácie nič dobré nevznikne a bojím sa príchodu horších časov. Najlepšie bolo teraz Rakúsko kde vo Viedni protestovalo 20000 ľudi za to aby mali migranti väčšie práva a pod. Ale slepí sú Pred 2 mesiacmi som čítal o Rakúskom mestečku kde umiestnili migrantov. Spravili rozhovor s pani čo tam roky vlastní obchod. A keď sa jej pýtali na jej pohľad na situáciu a či sa niečo zmenilo tak povedala: 3 krát ma vykradli už a skoro všetci moji zamestnanci dali výpoveď. A to predtým bola v tom meste skoro nulová kriminalita.
A ešte raz podotýkam NEHOVORÍM, že sú všetci zlí.

Sú ešte 2 typy ľudí:
1. Taký človek, ktorému keď povieš: Nechytaj sa toho šporáku, lebo sa popáliš! Tak ťa poslúchne a dá na tvoje slová.
A 2. Typ je človek ktorého keď varuješ rovnako čo ho čaká, tak neuverí pokým to nevyskúša ale potom už je neskoro kedˇ si spáli ruku

A ten 2. typ tu často aj na Birdz prevláda a všetkých kto nesúhlasí s prijímaním migrantov tak ho častuje urážkami a rôznymi hanlivými výrazmi. Proste tam už zrazu nie je tolerancia slobody slova a názoru. Ten 2. typ sú zväčša ľudia introverti, čo často žijú vo svojom svete. Angažujú sa aspoň takto aby mali pocit potreby pre spoločnosť a toho, že robia niečo dobré.

Treba si uvedomiť, že ľudia majú oprávnený strach a obavy lebo nepozerajú na svet cez ružové okuliare. Ale to ak niekto nepozerá na svet zaslepene neznamená že je zlý človek alebo nenávistný.

Myšlienka je: Otvorte si oči, zamyslite sa a ak chcete niekomu pomôcť tak s rozumom! Lebo pomoc nie je zlá, skôr zlý môže byť človek ktorému bude podaná pomocná ruka.





Mier s Vami Toto bol taký grupáč myšlienok v práci po rozhovore so šéfkou
A kľudne ma hejtujte, že som zlý človek lebo nie som vegán, lebo som netolerantný a obmedzujem ľudí svojím názorom aj tak vás mám rád

 Úvaha
Komentuj
 fotka
bunnyboy  3. 9. 2015 15:26
Odkiaľ je tá štatistika, že práve 95% migrantov sú ekonomickí špekulanti? ... Čo sa týka prílivu migrantov, cez maďarské hranice sa sem dostávať určite budú väčšina z nich sa ale chystá do štátov ako je Nemecko, Fínsko a pod. Preto sa asi aj postupne prijímajú kvóty, aby sa prinajhoršom nestalo, že ich tam budú mať viac jak turkov... neviem zatiaľ aké sú naše pohraničné opatrenia, Česi niečo už majú rozrobené hranice si strážia ... my spinkáme na papraďových listoch asi ako vždy ... stále mi nejde do hlavy prečo zrazu taký nápor.. myslím, že v tom bude niečo viac.. toto budú ekonomické vojničky z niečej strany ^^ ...
 fotka
rocafella  3. 9. 2015 15:34
@bunnyboy To nie je štatistika to je len približný percentuálny odhad čo som dokonca skôr povedal a Kaliňák s Fickom to zopakoval
» medzicas.sk/tlacova-beseda-...

Ale správne to riešia Macedónci tuším aj Srbi. Maďari sa tiež nedajú a vytlačili migrantov z hlavnej stanice v Budapešti. Dokonca kvôli migrantom medzinárodné vlaky nebudú chodiť z Maďarska čo chodili EC Berlin-Praha-Bratislava-Budapešť a pod. Ale len po ich hranice a od nás bude začínať zo Štúrova EC. Čoho sa obávam, že sa zgrupia všetci tí utečenci z Maďarska a namieria si to rovno do Štúrova aby mohli nasadnúť do vlaku do Nemecka.

Je viac ako jasné, že to niekto umelo podporuje A hocikto môže byť za tým, lebo úžasne sa rozvráti Európa.
 fotka
sheily  3. 9. 2015 15:48
@2 ale akoby sem doski z Peste? Peso? inak dnes pisali ze vlaky zacinaju a koncia v Szobe..
 fotka
rocafella  3. 9. 2015 15:51
@sheily Presne tak ale Szob nie je ďaleko a myslíš si, že po tých stovkách či tisícoch kilometroch im robí problém prejsť pár kilometrov pešo ?

» www.aktuality.sk/clanok/303299/u...
 fotka
sheily  3. 9. 2015 16:00
tak nie je ďaleko, ale preda to len neni Štúrovo a ktovie či sa vôbec dostanú z tej Budapešte.. a keď už pevne verím, že cez hranice sa nedostanú tak ľahko.. aj keď teda naša polícia má dosť na háku, keby chcem na tom ryžovať tak cez náš most pohodičke preveziem aj milion utečencov a nikto si to tu nevšimne
 fotka
rocafella  3. 9. 2015 16:05
@sheily Ehm myslíš si, že keď tí ľudia prešli aj vyše 3000km robí im problém 50 kilometrová prechádzka do Štúrova ?
Veď biznis je to fajn A inak ešte, že Dunaj netečie naopak lebo by nasadli na nejakú ľod a smer k nám
 fotka
sheily  3. 9. 2015 16:13
nejde o to, či im to robí problém, ale o to, že ich je priveľa naraz a nmyslím si, že ich len tak pustia do ulíc do Budapešte, že na robte si čo chcete..
ale v podstate je mi to jedno, ich cieľová stanica je inde, tak nech len idú
 fotka
rocafella  3. 9. 2015 16:18
@sheily A kde sú teraz ? v uliciach Budapešti













Lebo ich vyhnali zo stanice:





A úprimne neverím, že niekto ich sleduje kam sa rozpŕchnu
 fotka
sheily  3. 9. 2015 16:38
tak neviem aj tak si nemyslím, že to bude také jednoduché ako si predstavuješ že hop a trop a budú tu delí ich ešte aj Dunaj
10 
 fotka
zajkousko  3. 9. 2015 16:39
Božia ruka spravodlivosti dopadne na každého, kto zneužije dobročinnosť a lásku druhého vo svoj prospech !...
11 
 fotka
rocafella  3. 9. 2015 16:59
@sheily keď prešli Stredozemné more tak nejaký ten Dunaj im problémy asi moc nespraví Len otázne je či Štúrovo bude ich tranzitná cesta. Lebo cestu majú buď tadiaľ alebo cez most v Komárne prípadne naprieč mMaďarskom do Rakúska priamo Ale keďže EC vyráža zo Štúrova smer Nemecko tak to je asi pre nich najideálnejšie len či sú oboznámení s tým
12 
 fotka
sheily  3. 9. 2015 17:01
no ktovie nakoľko sú gramotní, o tom nemám vôbec predstavu
13 
 fotka
yoss  3. 9. 2015 19:49
Ja by som bol humánny a spravil by som zadarmo kyvadlovú vlakovú dopravu do Rakúska a Nemecka. Nech si ich tam užijú.
14 
 fotka
london  3. 9. 2015 20:10
zelenu kartu nech im da opiciak z bieleho domu
15 
 fotka
cltr0n  3. 9. 2015 21:25
Vieš prečo sú to väčšinou muži vo veku 20-35? Pretože práve na nich sa vzťahuje branná povinnosť takže radšej utečú ako by mali narukovať.
16 
 fotka
rocafella  3. 9. 2015 21:29
@ClTR0N ano afričania A prečo nenarukujú jasné, že je ich krajina taká aká je ak nebojujú.
Dnes som inak šéfovi oznamoval, že ak sa má teraz u nás obnoviť dobrovoľná branná povinnosť tak sa hlásim a má to byť čoskoro a len 3 mesiace to má trvať.
Nech som pripravený.
17 
 fotka
cltr0n  3. 9. 2015 22:00
@rocafella máš pocit že napr. Sýria je v Afrike? Najviac utečencov prichádza práve z blízkeho východu...a vojna je tam už 4 roky, takže kto má rozum tak sa radšej fakt zdekuje.
Ty si myslíš že vojna delí ľudí na víťazov a porazených ale pravda je taká že ich delí akurát na živých a mŕtvych
18 
 fotka
sabnacke  4. 9. 2015 00:29
,,Ak by to boli chudáčikovia odkiaľ by hromadne tisícky ľudí nabrali toľko peňazí na cestu do EÚ"

- neviem nakoľko sleduješ biznis s orgánmi... ale skús si pozisťovať napr. ako prebiehajú zdravotné prehliadky v táboroch a koľkí z utečencov majú rozpárané bruchá. peniaze dnes nie je vôbec ťažké zohnať, na čokoľvek, o to ľahšie to je, ak ti ide o krk.

verím inak, že to môže byť zaujímavý blog, ale nečítam už ďalej, už len jedna moja úvaha, ktorú skopčím, lebo sa mi to nechce nanovo písať:

Pod rúškom dekolonizácie vytvoríme štáty s hranicami bez ohľadu na etnické, náboženské a kmeňové zloženie, dosadíme do vlád bábky, využívame zdroje ropy, zemného plynu, koltanu, diamantov, zlata, sami vycvičíme a vyzbrojíme teroristické organizácie, podporujeme policajné autokratické režimy (ale len tie lojálne), ,,humanitárne" zasiahneme, pozabíjame zopár civilistov a nastolíme totálny chaos a destabilizujeme celý región.

Dovolíme, aby sa toto všetko dialo a potom, keď sme zavalení prívalovou vlnou utečencov, zmôžeme sa len na bezduché osočovanie a nenávistné príspevky na internete v štýle ,,potopiť lode, poslať ich naspäť, zavrieť ich do plynu" (pretože takéto reakcie sú naozaj hardcore....)

- a čudujeme sa, že je situácia taká, aká je... a že nebojujú za vlastnú krajinu? preboha veď protiISILská koalícia (presne tak ako v 80.rokoch na Blízkom východe) permanentne minie cieľ a OMYLOM zasiahne civilistov. tiež by som nebola zrovna dvakrát nadšená z vojny, kde po tebe pália všetky strany.

ale to len taký čisto filozofický názor, žiadny hejt, ja mám v srdci lásku a mier
19 
 fotka
0sea  5. 9. 2015 12:16
V noci som k tomu napísal dosť dlhý komentár, ale z nejakého dôvodu som to neodoslal... Jednou vetou: Súhlasím s tebou!
20 
 fotka
heineken  5. 9. 2015 19:30
suhlas, aj ked by sa dalo polemizovat o tom co si napisal o tych introvertoch.
len nerozumiem tomu populizmu alebo ako to nazvat, ako pises Merkelova je konzervativna a odsudila multikulturalizmus. Da sa povedat ,ze v EU je Nemecko lidrom. A Merkelova ma moc aby s tym nieco robila, tak preco nepovie jasne NIE.

k tym slepym rakusanom: to su podstive roky propagandy zapadnych hodnot takze sa netreba cudovat.

Je fajn vidiet cloveka co ma takyto nazor a nie si ziadny fasista ani extremista, predpokladam... )
21 
 fotka
monalisica  9. 9. 2015 13:15
Plne súhlasím, s tým, ze ak uz chcú prísť nech sa prispôsobia našim kultúrnym podmienkam, v prvom rade nech si schladia tu horúcu krv a pod. ...

To co mnohí z nás vyjadrujú nie je rasizmus ani nic podobne, je v nás len strach a obavy z toho, ako to celé dopadne a ja predpokladám, ze dobre to ale nebude...

Tak isto by ma zaujimalo, odkiaľ na to berú peniaze.?! Včera som zhliadla video, kde boli titulky o tom ako ich podporuje Amerika, v tom ze v Európe je dobre
22 
 fotka
antifunebracka  20. 5. 2018 17:23
Vo všetkom súhlasím okrem toho, že to niekto umelo vyvolal a riadil... to sú len hlúpe konšpiračky.
Napíš svoj komentár