Pred pár dňami som sa viezol v autobuse v jednom nemenovanom meste. Len tak som rozmýšľal prečo nie je mesiac károvaný. Keď sa zrazu otvorili dvere (na zástavkach sa to stáva) a do autobusu nastúpili dvaja rómovia. Lenže to čo doniesli so sebou ma dojalo. Bol to obrovský zápach. Nemenovaná kolegyňa vedľa mňa si zapchala nos. My ostatný sme sa tvárili že sme zvyknutí.
Pýtam sa koho je to chyba že si tí rómovia musia svoj zápach nosiť so sebou a nemôžu ho tak ako my ostatný nechať stiecť spolu s vodou do kanalizácie?
Je to chyba tích dvoch rómov?
Hm. Možno sa radšej neumývajú, lebo sú veľmi lenivý. Alebo si radšej kúpia fľašu vína , akoby sa mali ísť niekde umyť. Veď čože zápach zoberie vietor a chlad v noci vonku, keď sa skúšajú vyspať v nejakej krabici.
Vzdali sa sami a prestali sa umývať lebo sú bezdomovci?
Odlúčený svojou vinou od svojich blízkych. Či aj ich rodina žije podobným spôsobom v špine a zápachu? Stali sa troskami, lebo im to tak vyhovuje?
Nedokázali sa prispôsobiť normám a pravidlám, ako to videli u svojich rodičov?
Hm. Je to chyba spoločnosti?
Možno je to chyba nás ostatných. Odsúdili sme ich aj keď nič nespravili. A zaradili sme ich kam necheli.
Odmietli sme im dať prácu, preto teraz musia žobrať.
Odmietla ich prijať spoločnosť? Odsúdila ich na základe farby ich pleti? Nedala im na výber? Preto sa teraz musia potĺkať mestom, žobrať a opíjať sa aby zabudli?
Koho je to chyba? Kde je pravda?

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
landy  8. 6. 2009 09:02
Myslim si ze chyba je niekde uprostred.

Len tak naokraj su aj slusni cigani ktori ani nepachnu ani nezobru a ziju normalnym usporiadanym zivotom.
 fotka
nixinella  8. 9. 2009 19:17
chyba je v ich neprisposobivych neukaznenych ciganskych genoch... a hej, su aj taki co sa umyvaju, ale smrdia stale, bohuzial, a taki co sa aj umyvaju a ani nesmrdia, to uz nie su cigani, ale nejake mutacie, ako jedna biela ovca medzi statisicami ciernych...
Napíš svoj komentár