Aká je dnesná spoločnosť? Médiá nám hovoria o vselijakých uspechoch, o nových technologiách, o ohybných tabletoch, o super novinkách... ale kám to vsetko speje? Myslíte si, že takýmto stýlom táto Zem vydrží dlho?
Vezmite si napríklad len zásobovanie obchodov. Ludia chcu stále nové a nové oblečenie. Ludia chcu doma chlieb, ale aj banány, pomaranče, vsetko. Chcu doma vsetko, aj to, čo sa nachádza na druhom konci sveta.
Ciže nutia napríklad v Afrike pracovať nevinných ludí v neludských podmienkach za menej ako 1 dolár na den. Diktuju im napríklad pri banánoch, aku dlžku musia mať, kolko ich musí byť, aku maju mať presne farbu, kolko maju vážiť, vsetko...
Zaujímavé, že len tolko potravín čo vyhodí Europa by uživila vsetkých hladujucich na svete, aj keby ich bolo 2-násobne viac. Ale oni to radsej spaluju. Viete prečo? Lebo posielať ich zase do Afriky, to by minalo vela ropy... Ale ked idu tie potraviny z Afriky sem, minie to rovnako vela ropy.
Dalej si vezmite odpadky. Vyhadzujeme vsetko. Napríklad žuvačky. Dofajčené cigarety. Ale napríklad aj obyčajné plastové obaly od každej potraviny.
Na svete už vraj neexistuje ryba, ktorá by v sebe nemala aspon maličký kusok plastu.
Alebo vezmite si napríklad žensku men struáciu. väčsina žien používa vložky alebo tampony. Predstavte si také Tokio. Má 38 milionov obyv. z toho je cca 50% žien, takže 19 milionov. Z týchto 19 milionov je cca 50% plodných žien, nie moc starých ani nie deti, ktoré maju menstruáciu. Ciže cca 9,5 miliona. Za mesiac minu tak cca 5 vložiek. 9,5 miliona krát 5 je 47,5 miliona použitých vložiek. Predstavte si aku namahu to musí vyžadovať likvidovať to. A to sa bavíme len o jednom meste.
Ludia dostanu mobil. Este je plne funkčný, ale vysiel nový Samsung Galaxy S4 mini. Ludia hovoria: ,,Ja to chcem, ja to chcem! Aké to má vselijaké funkcie!"
A už ho kupuju. Na splátky samozrejme.
Gauč v obývačke je moc..... vyležaný. A ludia už aj kupuju nový. Za 800 eur.
Vysvetlím to na jednom malom príklade.
Cigarety si kupite za 3 eurá. Obyčajné 3 eura čo zahodíte kludne na zem. 3 eurá su pre moderných Europanov nič. Ale kolko námahy treba na vyrobenie jedinej cigarety?
Vypestovať tabak. V dnesnej dobe, ked je počasie "zbláznené", sa ťažko pestuje vsetko... O ten tabak sa musia starať zase novodobí otroci za 1 dolár na den. Musia ho polievať, musia ho spracuvať,musia sa on starať 24 hodín denne. Nemôžu si ani pospať.
Potom z toho čo vytvoria sa musí 75% vyhodiť, lebo to nesplna absurdné požiadavky z Brusela.
Potom este musia vytvoriť papier. Taký obyčajný papier, čo kupite za 3 centy... viete kolko námahy to stojí, vyrobiť jeden zdrap papiera? Vyrubaju sa kvôli tomu stromy, spotrebuvaju sa dôležité chemické látky.
Nakoniec sa z toho vyrobí cigareta. A Europan si za 3 eurá čo je prenho nič kupi tolko ludského usilia a utrpenia.
Ak by každý fajčiar prestal fajčiť, prestal kupovať cigarety, tak by sa toto ludské utrpenie skončilo. Nemali by z toho zárobok tak by to nedovážali. Ale kvôli konzumnej spoločnosti, ktorá si nedokáže odpustiť závislosť, to bude pokračovať.
Povecme si narovinu, dnes už 50% detí do 14-15 rokov pravidelne fajčí. Výroba cigariet sa zvysuje, a s tým aj ludské utrpenie...
Alebo napríklad také diamanty. Bohatí ludia chcu diamantové prstene, diamantové nahrdelníky.... v USA získavaju tieto diamanty z Afriky. Konkrétne z Južnej Afriky. Ale oni ich neťažia. Tažia ich zase malé vychudnuté černosské deti, ktoré často nedosiahli ani vek 10 rokov. Tažia ich LEN za krajec chleba na den. Nedostanu ani len vodu. A musia ťažiť väčsinu dna.
Prečo ťažia? Lebo musia. Kvôli tomu krajci chleba určite nie. Okolo nich su americký dohliadkári so zbranami v rukách, ktorí maju za ulohu zabiť kažého, kdo si dá pauzu alebo chce ukradnuť aj ten najmensí kusok diamanta.
Jedno dieťa si raz zapísalo do denníka: "Dnes som prisiel o najlepsieho kamaráta. Chcel si vziať jeden kusok diamanta. Dal si ho nenápadne do ust a ťažil dalej. Ale vojak zapískal. Vsetci prestali ťažiť, a čakali čo bude. Vojak povedal, nech zdvihne ruku ten čo ukradol diamant. Nikdo sa neprihlásil. Potom namieril nanho samopal, a zabil ho."
Myslíte si, že USA su vtrepaní len kdesi v Sýrii alebo Afganistane? Myslíte si, že v Afrike umieraju ludia iba na hlad? Nie... aj v dnesnej "humánnej" dobe sa denno denne zabíjaju ludia. So zbranami.
Ale to vám samozrejme médiá nepovedia, ved este by ich prestali americké spoločnosti vyplácať...
Amerika, tá super zem, nerasistická, kde maju VSETCI rovnaké právo, ktorá bojuje za svetový mier, zabija pre diamanty ludí v Afrike.
Diamanty sa daju aj kupiť, napríklad z Ruska. Ale prečo si kupovať, ked môžu byť zadarmo?
Uvedomte si, že nežijete vo svete mieru, ludstvo nepokročuje dalej. Nie, nikdo sa neprebudza, svet je stále hnilsi a hnilsi. Ludia su chamtivejsi a chamtivejsi. A pokračuje to dalej.
Tento svetový systém, ktorý vedie ludstvo do záhuby, sa volá kapitalizmus...

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
desgaire  7. 1. 2014 14:40
s tými vložkami si ma zabil lebo hej to je to čo ničí našu spoločnosť..
Napíš svoj komentár