Ruska Federacia je stat tahajuci sa od Baltskeho mora po Tichy ocean.
Hranici s Norskom a....a so Severnou koreou.Okrem toho je sucastou tohto kolosu Kaliningradska oblast,v srdci NATO a EU.Z Ruska vyzaruje obrovska moc,velkost ,sila....nielen jeho rozlohou ale aj nejakou tajomnou vnutornou silou.Bola to risa kt.zaznamenala svoje vitazstva aj pady.K rozkvetu jej pomohli mnohe zapadne krajiny(vid Petrohrad).
Zvlastna kapitola Ruska sa zacala pisat v roku 1917 ked Rusko z biedy a chudoby vytiahol (postupne) Lenin.Zacina sa pisat obdobie ZSSR pre niektorych obdobie vrcholu pre inych padu Ruska.Zvlastna kapitola v jeho dejinach- kapitola myslienky komunizmu a snimi Lenin-vecne zivy.
Po Leninovej smrti nastupuje na ,,tron,,Stalin pre Rusov hrdina pre zvysok sveta diktator.Zväcsil rozlohu ZSSR ,zbavil ho prizivnikov.Ale co je najdolezitejsie vyhral VELKU VLASTENECKU VOJNU(2svetovu vojnu) -kt nevyhral Stalin ale sovietsky lud.Ale povedzme si otvorene -bez Stalinovej tvrdej ruky by nemci nevyhnali Nemcov odMoskvy az po Berlin,neovladli by strednu europu,nemali by vplyv vo svete.KED STALIN PREBRAL ZSSR BOLA TO CHUDOBNA ZAOSTALA KRAJINA PO JEHO SMRTI TO BOLA SUPERVELMOC S ATOMOVOU ZBRANOU.
Nasledne sa na ,,tron,,dostava Chruscov -zvlastna osoba.Ktora priviedla svet takmer ku 3svetovej vojne.Ale zaroven navstivil USA a pricinil sa k zmierneniu napätia.Toto hazardovanie sa nepacilo ani sovietom a preto ho zosadili.
Nastupuje era nasich rodicov era Leonida Iljica Brezneva (mimochodom narodili sme sa v ten isty den).Nastalo schladenie vztahov s USA Studena vojna dosiahla vrchol.
Nariadil invaziu do CSSR bol razny a tvrdy.Ale na zapade oblubeny.Vladol pocas Vietnamskej vojny.A ku koncu svojho vladnutia spravil tento starec osudovu chybu -Sovietsky Vietnam-nariadil invaziu do Afganistanu.Nasledne isiel na druhy svet -a tu pomali zhasina svetlo aj Sovietskemu Zväzu...
Obdobie starcov:Umiernenejsi Andropov,tvrdsi Cernenko a ich rychle smrti neprospeli ZSSR
Za vodcu ZSSR bol zvoleny mlady Gorbacov chel reformy (glasnost,prestrojku),ale na zapade boli prezident USA Reagan a premierka UK Thetcherova -ktory si zelali rozpad ZSSR.A tak sa aj stalo ZSSR pustil ,,z kliesti strednu europu,, a na konci roka 1991 sa ZSSR necakane rozpadol.
Ktovie co by sa stalo keby sa v jednom obdobi stretli Gorbacov,Dubcek a Kennedy-ale historia nepozna keby...
Rusko islo dalej,nakolena ho skoro polozil oligarcha a alkoholik Jelcin ale spravil dobre rozhodnutie vymenoval za prezidenta Putina-Who id Mr. Putin pitali sa zapadne media.
Tento byvali agent KGB navratil Rusku slavu a lesk aku malo za Katariny Velkej (a aj za Stalina).Rusko sa opät postavilo na nohy,Rusi Putina miluju...a On sa ete vrati.Zatial isiel na post premiera a za prezidenta dosadil babku.
Medvedeva kt do Ruska dotiahne nove myslienky a pomoze Putinovy k navratu do Kremla ten sa mu zato bohato odvdaci...
A VSETKO TOMU NASLEDUJE LEBO UZ OD LENINA JE TAKATO PREIODA VODCOV --PLESATY A VLASATY--(LENIN plesaty-STALIN vlasaty-CHRUSCOVplesaty-BREZNEVvlasaty-ANDROPOVplesaty-CERNENKOvlasaty-GORBACOVplesaty-JELCINvlasaty-PUTINplesaty-MEDVEDEVvlasaty-?putin?-plesaty)
Historia Ruska a celej jeho historie ale aj kultura a jazyk je taka zaujimava a mam ju tak rad ze sa pokladam za RUSA....

 Blog
Komentuj
 fotka
kaylee  19. 7. 2010 22:12
matička rus!
 fotka
putin  19. 7. 2010 22:17
 fotka
emmka98765  20. 7. 2010 00:18
zaujimavee
 fotka
sappho  21. 7. 2010 12:40
Už chápem prečo Rusko miluješ . Lenže nedá mi rypnúť, kde máme diakritiku, hmm? Je to narýchlo napísané ako obsah je úžasný ale prvý dojem, no taký šak no . Možno keby to doupravuješ, je to na tých 110%
 fotka
putin  21. 7. 2010 16:11
jj narychlo pisane bo no proste myslienky by mi usli
 fotka
groza  20. 1. 2011 13:24
Davaj! Molodjec. neber to ako urážku: » www.mojevideo.sk/video/742d/duet...
 fotka
putin  21. 1. 2011 20:49
Dobre video.....nemam sa preco urazit sranda musi byt !!!
 fotka
antifunebracka  20. 7. 2018 16:15
Tebe dobre jebe robiť zo Stalina hrdinu, čo vraždil vlastných aj najbližších ľudí a bol tak extrémne zbabelý, že keď Nemci útočili na Rusko, taxa bežal schovať A Rusi ho milovali tak moc, že ho nechali zomrieť posratého pošťatého Putina radšej ani nepomínam, ty výmeľ
Napíš svoj komentár