zapnúť




3:16

Od stien sa odrážajú kroky. Ulice smrdia močom. Všade je tma, ticho a chlad sálajúci z útrob zeme, vychladený nocou. Slnko neobťažuje moje oči, habkám na slepo, privyknutá na tmu po ulici. Mosty, dlažbové kocky, pár divných ľudí. Neexistujem. Gintonic sa mi mieša v krvi so zdravým úsudkom. Preč, preč, noc sa dotýka zákutí mysle, kde žijú mýty a démoni pocitov. Žijú v tieňoch, lezú po stenách hlavy, vnárajú sa do mozgu, prechádzajú sa, pred očami mihajú svoje pazúre do hlbokej noci, do ticha v hrudi. Ghetto je ďaleko, Pinkaska ma dnes nebude mátať sama si nasádzam jarmulku na svoje obnažené myšlienky. Nahé kroky, rozochvená ťažká zem v tvojom náručí. Držíš svet ako tácku a pohybuješ ňou, nakláňaš ma vo svojej réžii. Tak aspoň ostaň pri mne. Sledujem ťa v tieňoch budov za rohmi ulíc, som hrdinka, kráčam krivo, som hrdinka, krútim hlavou som hrdinka, strácam noc, pomaly sa mi míňa, stagnácia na nočnej zemeploche, mágia v rohovke očí, a predsa sa točím, som tvoja zemeguľa, si moja mliečne biela dráha, slnko tu nevychádza, žijeme len v tme, žijeme len tam, v tvojom sne, inde nie som reálna. 
Otáčaš hlavou, naše oči sa nestretjú, moja potupená hlava pomätenca ich drží na uzde. Neviem si želať nič iné, len ustavične sledovať , prihovárať sa čo i len tvojmu tieňu. A tak neustále snívaš, spánok ťa rozpaľuje, prihávaraš sa môjmu tieňu. Žijeme v dvoch oddelených svetoch. Noc naberá mytologické kontúry, cez trblietavý opar ma nachádzaš a rozplývaš sa do tmy. Prsty sa zabárajú do zrkadla. Filtre reality sú rozostrené. Prázdno v pomalých vlnách naráža o skaly duše a pení sa do bolesti.

5:31

Svitá.
Nebo je krehko temné s akými leskom nového začiatku. Brieždi sa rýchlo, je to len pár minút, keď je zore tmavomodré a ľahko sa rozplýva do pary nad budovami. Niekde tam spíš. Ešte nie je deň, ale už nie je ani noc. Je pár sekúnd zastavených v čase, ktorý sa mení len svetlom. A potom, pomaly... svetlo pretína horizont a je deň.

9:27

Slnku.

Si už vysoko. Sledovala som ťa ako vychádzaš, ale už len bolíš moje oči. 

 Pseudoblog
Komentuj
Napíš svoj komentár