Toto ani nemusí nikto čítať len chcem dať zo seba tie zvláštne myšlienky a pocity..

Vieru ako takú už neriešim. Každý musíme niečo veriť. A aj keš som dajme tomu z veriacej rodiny, ja verím len tomu, že v konečnom dôsledku je všetko dobré a že to čo má byť sa stane. Nerozhodla som sa tak preto, že t nie je in ale naozaj som o tom rozmýšľala a neprišla som na to prečo áno, neprišla som na to, čo mi to dáva, lebo mi to nedáva nič.
Mama síce bola z toho smutná no ako tak to zobrala.
No cítim sa zvláštne keď som v kostole. Nechodím tam preto že chcem ale ako prejav úcty k danému človeku.. keď niekto zomrie (čo sa teraz stalo).
No v kostole sa cítim.. zvláštne. Cítim že tam nepatrím. Že to nie je to, v čom vidím istotu, svetlo, nádej. Skôr sú to veci, ktoré sú dajme tomu pekné, no väčšinu cítim inakšie.
Len neviem ako sa mám voči tomu postaviť. Nechodiť tam, chodiť tam, tváriť sa, netváriť sa, vzdorovať, prispôsobiť sa. Íst tam vôbec? Neviem.. ale asi to čo robím je to naj čo môžem. Idem tam, uctím si človeka, a tým to končí..

 Denník
Komentuj
 fotka
benny  30. 5. 2009 19:25
vsetko co chceme v zivote najst najdeme len v sebe jeden citat hovori HLADAJ SEBA VO MNE A NAJDES MA V SEBE neje dolezite kde si ci si v kostole ci si v mesite ci si v horach ci si v chramoch ...dolezite je ze si tam ty a ty si vsetko to co hladas ...je uplne jedno ci tam chodis ci nechodis...ja nechodim do kostola nie preto z enesom krestan ale preto lebo newiem pochopit ludi co tam chodia neviem pochopit to ze chodenim do kostola a pocuvaním niejakeho vystudovaneho farara si myslia ze su ty najlepsí ludia na svete ....
 fotka
rapotrapo  30. 5. 2009 19:40
praktick maš pravdu
 fotka
gebrica  30. 5. 2009 22:09
viera a cirkev sú dve odlišné veci.. napríklad.. ja som veriaca, som katolíčka.. a chodím do kostola..častokrát mám pocit, že je to už len zo zvyku.. už odmalička som tam chodila, lebo sa to tak malo.. na dedine to tak býva.. ale potom asi v takom 5. alebo 6.ročníku nastal útlm, a ja som chodenie do kostola akosi obmedzila, veď na čo by som tam už len chodila..? no a teraz.. chodím do kostola jediná z rodiny.. ani matka, ani otec, ani brat tam nechodia.. cítim sa medzi nimi ako outsider.. ale cítim, že mám potrebu tam chodiť..a názor bennyho chápem, pretože pri predstave na staré babky, čo chodia do kostola len preto, aby vysypali všetky stereotypné modlitby a išli na prijímanie, aby ukázali, aké su ony svatice, a po omši hneď poohovárajú pol dediny, že kto mal čo oblečené a kto s kým paktuje..

ale.. ja neviem, no.. omše ma dosť obohacujú.. a aj preto tam chodím.. taktiež aj spievam v zbore a tie piesne a chorály sú nádherné.. takže.. každý má vlastnú voľu, može robiť čo chce..
Napíš svoj komentár