Bože, kto by toto čakal? 

Kebyže ti nenapíšem na Silvestra přáníčko do Nového roku, tak by si sa zrejme neozval. Myslela som si, že ste v pohode a plánovala som, že sa čoskoro uvidíme. Naposledy keď som bola u vás, som bola ešte tehotná, takže to znamená, že od nášho posledného stretnutia prešlo niekoľko mesiacov.

"B. se se mnou dnes na dálku rozešla, takže se mám "skvěle".

Čože? To je nejaké divné... no nič, veď počkaj kým príde od rodičov, vysvetlíte si to.

Potom pár smsiek o tom, ako veľmi ti ublížila, ako strácaš motiváciu, chuť k čomukoľvek. Neviem prečo, ale vždy som mala tendenciu snažiť sa byť voči tebe čo najviac empatická a "chodiť okolo teba po špičkách", snažiť sa ťa povzbudiť, vyhnúť sa konfrontácii. 

Mala som ti miesto toho poriadne vynadať. Pripomenúť ti, že máš dve krásne dcéry, prácu, ktorú máš rád a si konečne šťastne rozvedený. A aby si nerobil pičoviny, to predovšetkým. Veď vieme, ako to predtým bývalo.

Potom tá divná, smutná smska. 3.1.2018 o 00:15. Hovorím si, zase nejaká tvoja depka. Uprednostním spánok a odpíšem ti až ráno.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trvalo mi asi 2 dni, kým som tomu konečne uverila. 

Samovražda v práci, kde si v tú noc po hádke s B. prespal. Našli ťa ráno kolegovia. 

"Napište tam, že proběhl pokus o resuscitaci."

Nebola som sama, kto dostal rozlúčkovú sms.

Tyvole. Sebecký debil, ktorý by si zaslúžil pár faciek. Viem, chcel si, aby vedela, ako sa cítiš. Ale ublížil si ďaleko viac ľuďom...

Stále rozmýšľam, čo by bolo inak, keby som odpísala, keby som sa viac sústredila na ten divný pocit, zavolala ti... Keby keby keby. Nič nebude a už ťa nikdy neuvidím. Nepokecáme, neuvaríš mi kávu so škoricou, nebudeš mi rozprávať o tom, ako bolo v Kanade. Keby mi toto niekto povedal, keď sme sa na jar naposledy videli, zaťukám si na čelo.

Bolí to. Vážila som si, že si mi dovolil nahliadnuť do svojho osobného života, lebo viem, že si si starostlivo vyberal, koho si k sebe pustíš. V tomto sme si podobní.

A plakala som, keď som na zastávke objímala B. Ľudia v autobuse čumeli, ale mne to bolo jedno. Na verejnosti normálne neplačem.

V ten deň bolo hrozné počasie, lejak, vietor. A potom vyšla dúha, tak ma napadlo, či tým chceš povedať, že si už konečne šťastný...

Ach. 

Odpočívaj v pokoji.









 Blog
Komentuj
 fotka
willbebetter  6. 1. 2018 23:50
Dnes mam znova po pardnovej odmlke taky večer, ze som sa ponorila do svojich pocitov len sama vo vani, v tichu, do myslienok o tom co vsetko sa stalo a co so mnou samovražda blizkeho urobila a teraz ani neverim, ze tu toto citam

Je mi to veľmi ľúto. Ak by si sa chcela hoci len vypisat, kľudne mi napis, ja mam bohuzial uz aj o niekoľko mesiacov neskôr taku skusenost, ze rozumeju len ti, co to na vlastnej kozi zazili.

Drz sa.
 fotka
moouselet  7. 1. 2018 00:14
fuha, dve dcery....naozaj smutne
 fotka
angeloflight  7. 1. 2018 08:16
ale prečo ste sa rozviedli ? máš iného?
 fotka
peculiar  7. 1. 2018 12:12
@angeloflight zle si to pochopila, bol to len môj kamarát, rozviedol sa s manželkou a B. bola jeho priateľka.
 fotka
angeloflight  7. 1. 2018 14:37
@peculiar aha a tie sms písal tiež tebe?
 fotka
antifunebracka  7. 1. 2018 16:22
Ako sa zabil? Och, to je strašné, hrozné...
 fotka
peculiar  7. 1. 2018 18:26
@angeloflight hej, nielen mne, viacerým ľuďom...
 fotka
peculiar  7. 1. 2018 18:26
@antifunebracka alkohol + lieky
Napíš svoj komentár