Zamýšľam sa nad tým, prečo sú ľudia v dnešnej dobe takí zlí. Arogantní a vulgárni. Napadá ma jeden verš z jednej básne: „Zabíjame akoby sme dýchali.“ Veľmi výstižná myšlienka. Denne minimálne tri vraždy. Či už zvieratá alebo ľudia. Všetko živé tvory. Naozaj je tento svet taký strašný, aby ľudia skákali pod vlak? Aby sa strieľali? Aby strieľali druhých?
Nie, svet nie je zlý, to len ľudia. Len tí, ktorí chcú byť zlí a len tí, ktorým dovolíme, aby boli zlými.

Prečo je denno-denne v správach, že starý chlap znásilnil 13-14 ročné dieťa? Či už chlapca alebo dievča. Ľudia sa boja vyjsť na balkón.. Lebo sa boja, že ich náhodou nejaký psychopat postrieľa. Matky sa boja púšťať svoje deti von.. Lebo sa boja, že ich nejaký pedofil znásilní. Deti sa boja chodiť do školy.. Lebo sa boja toho, že do nich náhodou vpáli nejaký ožran za volantom.

Prečo sa ľudia zabávajú tak, že ubližujú slabším? Prečo sa slabší nemôžu zabávať s nimi? Prečo 12-13 ročné decká vonku pijú, namiesto toho, aby sa ešte hrali na ihrisku rôzne loptové hry? Prečo 5-6 ročné deti sedia pri počítačoch, namiesto toho, aby sa hrali s bábikami a autíčkami?

Prečo ľudia bojujú o územia? Ide o to, koho to územie bude? Hlavne, aby ľudia mali kde byť. Prečo si biela rasa myslí, že je nadradená? Prečo by nemohla byť nadradenou rasou tá čierna? Alebo žltá? Otázky, na ktoré asi nikdy nedostanem rozumné odpovede.

Ľudia nedovoľme, aby tento svet zničili tí zlí. Nedovoľme, aby nás tí zlí ovládali!

 Blog
Komentuj
 fotka
dallas  20. 11. 2010 17:50
Keď sa nad týmto budeš zamýšľať denno-denne, praskne ti hlava. Sama všetkých nezmeníš a ver mi, ľudia sa oproti minulosti nezhoršili, toto všetko tu bolo, akurát nebolo toľko prostriedkov, aby sa to ostatní dozvedeli, pretože nikto nehovoril...
 fotka
loveistheanswer  20. 11. 2010 18:31
hm... najrozumnejšie je podľa mňa kašlať na všetko, nepozerať žiadne správy ani nič podobné... ak sa ti náhodou do uší alebo do očí niečo dostane, tak fajn... ale z vlastnej vôle sa o niečo také zaujímať je dosť hlúpe, a najmä vtedy, ak ti to vyvoláva takéto myšlienkové stavy...



jednoducho povedané... ži si svoj život po svojom, a tak ako ty sama chceš a samozrejme s vedomím, že nič netrvá večne
 fotka
lussana  20. 11. 2010 19:20
prečo??prečo??...na otázku začínajúcu týmto slovom neexistuje otázka
 fotka
cupcake182  22. 12. 2010 20:56
5*



@lussana



ale existuje stačí sa opýtať našej dejepisárky
 fotka
pavlinkaa  22. 12. 2010 21:03
@cupcake182 vďaka už len za ine kafe som dostala tých 5* že?

A tiež ťa napadla naša super učiteľka?
 fotka
cupcake182  22. 12. 2010 21:13
@pavlinkaa



kde je inekafe?

áno jedine!
 fotka
pavlinkaa  22. 12. 2010 21:33
@cupcake182 že som počúvala vtedy na tej lavičke

a vlastne tie hviezdičky budú za moje ekologické zmýšľanie, však?
 fotka
arugad  19. 7. 2011 09:17
a prečo si čierna rasa myslí že je lepšia?



imho na balkón som sa nikdy nebál vyjsť, skôr som pár dní ,,potom" nosil vo vačku po zotmení nôž.
Napíš svoj komentár