Rozhodla som sa, že toto musím napísať, aj keď mi chýba ešte niekoľko strán diplomovky, ktorú mám práve otvorenú a mala by som sa radšej venovať tej, ale toto mi nedá .a musím sa k tomu vyjadriť.

PREČO ŽENY MUSIA KAŽDÉHO V KANCLI HEJTIŤ?

Priblížim vám moju situáciu. Mám celkom pohodovú prácu v open space, kedy mi je naozaj príjemne, mám fajn miesto na sedenie, pekné prostredie, super kávu, super zaujímavú prácu, ale! keďže to je open space a naša firma má vekový priemer asi 40 rokov, sú okolo mňa samí ľudia a hlavne ženy - matky! 

Tieto matky sú už v niekoľkoročných manželstvách s mužmi ktorí (citujem) sú lenivé prasce čo sa chodia domov len nažrať a vyspať a s ničím im nepomôžu a len sedia na gauči a nevenujú sa deťom, a deťmi, ktoré majú málo rokov na to, aby ostali samé doma a chodili samé zo školy a robili si samé úlohy a robili si samé jedlo a vedeli sa samé o seba postarať takže im musia byť stále za zadkom.

Ak vám toto príde ako nezaujímavý život a cítite tam potrebu sa nejak odreagovať áno, máte pravdu. Akurát ale tieto ženy sa veľmi radi odreagovávajú tým, že SA NAVZÁJOM HEJTIA. A kdeže len seba, ale aj všetky ostatné ženy naokolo, všetky ostatné pohlavia naokolo, všetky vekové kategórie, všetky vzdelania, všetky pozície naokolo, všetko oblečenie, správanie, jedlo, proste všetko.

Ako vyzerá taký môj deň v práci v strede takéhoto hejtiaceho doupěte?Prídem ráno a počujem ako sem Kolegyňa 1 prišla už o 7:00 ale Kolegyňa 2 si dovolila prísť až o 9:00, a teraz bude môcť odísť rovnako ako ona, škrata jedna (máme flexi čas, kedy treba byť v práci od 9 do 15:30 ale je jedno či prídeš ráno skôr alebo odídeš neskôr / resp. či tam budeš dnes 6 a pol hodiny a zajtra 10 hodín).

Potom tá Kolegyňa 2 čo prišla o 7 sa rozhodne ísť na fajčiarsku pauzu. Kolegyňa 1 sa za mnou otočí a začne mi hovoriť, že to je strašné, že keď hentá ide fajčiť tak vlastne nepracuje, a ona pracovať musí že to je nefér takéto pauzy. Potom vstane a ide na kávu kecať s kolegyňou 3 kde sú pol hodiny.

Medzi tým sa Kolegyňa 2 vráti s fajčiarskej pauzy a nadáva na Kolegyňu 1 a 3 že takto si kecajú na kávičke minimálne 5 krát do dňa a potom sa sťažujú, že majú veľa roboty.

Nakoniec sa všetci vrátia s kávičiek na svoje miesta a sú 5 minút ticho až kým sa zo zadu neozve nejaký názor človeka, ktorý má titul a vysokú školu. Vtedy sa Kolegyňa číslo 4, ktorá je nonstop nasraná na všetkých ľudí s vysokoškolským vzdelaním ozve, že názory ľudí s vysokou školou sú nahovno, pretože títo ľudia nevedia čo je to život a nevedia držať hubu a neozývať sa. Samozrejme to povie tak nahlas, že by to bolo počuť aj v Afganistane, akurát ten chudák človek čo za ten titul ani nemôže to radšej ignoruje, pretože by sa s jeho ďalším názorom spustila tretia svetová vojna. 

Do toho začne nadávať na všetkých, ktorí jej šéfujú, pretože to podľa nej nie je tak ťažká práca ako tá jej a že to je nefér ako musí veľa pracovať.

Potom je čas obeda a ja sa zdvihnem, že idem jesť lebo som už hladná. Načo sa  Kolegyňa 4 neznášajúca vysokoškolákov (ktorým som bohužiaľ aj ja) ozve, že ako mám právo ísť na obed keď som v práci len hodinu a som brigádnik. Načo nemám energiu odpovedať a radšej odchádzam (a v myšlienkach je mi jasné že budem hejtená po celý čas čo tam nebudem).

Keď sa vrátim z obeda zistím že tam je Kolegyňa číslo 1 a 3, ktoré strávili na obede 1,5 hodiny a spolu hejtia Kolegyne 2 a 4, pretože tie sú na obede už 2 hodiny a to je neakceptovateľné. A je úplne jedno, že oni včera boli cez obed nakupovať a vrátili sa pomaly po 2,5 hodinách, pretože dnes je dnes a proste dnes treba byť na obede len pol hodiny.

Po čase sa zas všetci navrátia z obedov, a tvária sa medzi sebou, že sa vlastne nehejtia a všetko je ok. Až pokým sa niekto počas dňa náhodou neposťažuje, že má veľa práce. To sa už zapojí aj Kolegyňa číslo 5, ktorá začne hádku s názvom: Ja mám určite viac práce než ty. Zapoja sa aj  Kolegyne 1, 2, 3 pretože predsa nemôžu si nechať ujsť takúto zábavu. Hádka vrcholí zvolaním, že Kolegyňa 4 nie je dostatočne za svoju prácu zaplatená, a samozrejme jej neni hanba to ziapať na celý kancel. Do toho sa pustí aj do mňa, že ja ako brigádnik mám viac peňazí na hodinu než ona  a ešte k tomu mám aj študentské zľavy čo je neodpustiteľné. To, že moja výplata je o polovicu menšia než jej nikoho nezaujíma.

Každý deň potom vrcholí tým, že Kolegyňa 1 odíde z práce o 15:29 namiesto 15:30, a akonáhle odíde, ostatné si medzi sebou začnú šuškať, že je úplne neschopná a ako je možné že môže odísť o minútu skôr než oni. Kolegyňa čo došla o 9 ráno sa zbalí o 15:35 a keď odíde aj tá, nasleduje debata medzi zvyšnými kolegyňami ako je možné že ona tu bola dnes len 6 a pol hodiny, že to je neskutočné od nej.

A ja tam len sedím, so slúchatkami v ušiach každý boží deň a premýšľam nad tým aké by bolo super keby sa tam toľko nehejtilo a hľadám si každý boží deň prácu vo firme, kde by to mohlo byť aspoň o čosi lepšie než toto. 

Ak o niečom viete hit me up

Ďakujem 

 Denník
Komentuj
 fotka
mezomus  21. 7. 2020 20:41
tak pod k lopate!

ale sirjuzli, nikdy som nerobil v robote, kde by sa nepicovalo na niekoho druheho!
 fotka
parplyy  21. 7. 2020 20:45
@mezomus mi je jasné, že sa hejtí všade ale ako toto je už neznesiteľné
 fotka
olii  21. 7. 2020 20:46
1. ženský kolektív je zvyčajne nahovno pokiaľ nie si ufrfľaná klebetnica s nezaujimavym životom ..nedajbože si v ňom najmladšia to je ešte horšie
2. Predstav si že máš doma muža akého opisujú a vedomie že to tak bude do konca života..tiež by som.bola asi usomrana
 fotka
parplyy  21. 7. 2020 20:48
@olii ušomraná byť je ok, ale nie je ok hejtiť každý deň tvojho života Aj ja som ušomraná a dosť veľa, ale aby mi napadlo každého ohovárať a celý deň čakať čo urobí zle, aby sme si o tom s kamoškou mohli pokecať to nie Proste ženský kolektív máš pravdu...
 fotka
olii  21. 7. 2020 21:05
Tiež som v ženskom kolektíve a zo začiatku som sa sa nad tým pohoršovala ..asi nemajú čo ine riešiť
 fotka
parplyy  21. 7. 2020 21:07
@olii tak asi nám ostáva jedine dúfať že my raz také nebudeme Lebo toto je naozaj hrôza
 fotka
olii  21. 7. 2020 21:35
Ale brala by som kolegyňu s ktorou by som mohla hejtit hejtenie
 fotka
parplyy  21. 7. 2020 21:40
@olii to je už next level tak dojdi k nám do Brna do práce, bude to zážitok
13 
 fotka
patrixo  22. 7. 2020 05:04
Kedy ti ludia stihaju pracovat?
14 
 fotka
parplyy  22. 7. 2020 10:19
@patrixo nestíhajú pretože oni sa navzájom sledujú že ako kto pracuje, koľko, a ako dlho je na pauze, kafco, koľko sa s kým rozpráva, že nikto z nich neurobí reálne nič. superko práca
15 
 fotka
lenkaska1  22. 7. 2020 15:49
No v takomto prostredí by som teda nechcela pracovať... ešteže to máš len ako brigádu, aspoň máš nejakú skúsenosť do budúcna a už vieš aký kolektív v buducnosti určite nechceš.
16 
 fotka
toxo  22. 7. 2020 15:55


Ehe
17 
 fotka
parplyy  22. 7. 2020 16:15
@toxo bohužiaľ je to pravda
18 
 fotka
borovy  22. 7. 2020 16:50
Súcitím s tebou, tiez mam ženský kolektív všade som vždy mala a bolo to hrozneee
19 
 fotka
fukaj  23. 7. 2020 21:28
Toto je asi v kazdej kolektivnej praci s ludmi okolo 40-50 rokov. Ja pocuvam denne taketo srance. Akurat od mužov. A raz tyzdenne od kazdeho pocujem " Hej ty Šaňo, ale dnes ju vytrtkam"
20 
 fotka
vreskot000  22. 8. 2020 22:16
pripadá mi to ako vystrihnutá scéna z OVB alebo Alfinanc, kde som kedysi robil, asi to najhoršie, čo som kedy zažil
21 
 fotka
tequila  12. 3. 2023 16:59
a teraz kde robis? napis apdejt
Napíš svoj komentár