" Zajtra príde inšpekcia a chceli by sme aby ste ukázali svoje najlepšie vychovanie. Chovajte sa primerane k veku, nezabúdajte že nereprezentujete len školu ale aj seba .... " riaditeľka prestala s oznamom.
Pilvi a Eero vošli do triedy a bolo vidieť ako sa celí trasú lebo vedeli že toto nebude nič príjemné. Eero postrčil Pilvi nech ide prvá. Pilvi sa na neho točila a pokrútila hlavou.
" Kde ste boli? Zase meškáte? Vaša triedna mi vravela že sa toto stáva dosť často, ako mi to vysvetlíte? " spýtala sa riaditeľka, dala si kľúče do vrecka a sadla si za katedru.
" No ja čakám. " klepkala si prstami po katedre.
" My... my... my sme sa zdržali na zastávke, meškal nám autobus, stáva sa nám to často, áno, asi budeme musieť skorej stávať prepáčte nám to prosím. " usmiala sa Pilvi na riaditeľku, ale tá zachovala svoju typickú tvár.
" No nie, ja Ti to poviem takto, nechcem Teba a Eera spolu vidieť na chodbe, aby sme predišli takejto veci, dobre? " povedala riaditeľka a ukázala Eerovi nech sa postaví vedľa Pilvi.
" Eero jasné? Už vás spolu nechcem vidieť na chodbe, mimo školu si robte čo chcete, ale tu nie, jasné? " povedala.
" To myslíte vážne? " spýtal sa Eero naštvano, bolo vidieť že za chvíľku vybuchne od hnevu.
" Áno smrtelne. " neuprímne sa usmiala na Eera.
" Tak ale toto je už fakt sila, toto je podľa mňa dosť veľke obmedzovanie, nemyslíte? " spýtal sa Eero, otočil sa a zabuchol dverami.
Pilvi sa len prekvapeno pozerala. Otvorila dvere a rozbehla sa za ním. Riaditeľka sa len prekvapeno pozerala, postavila sa a vykukla spoza dverí.
" Eero, neblázni, toto nieje hra, však nás môžu vylúčiť. " natiahla ruku aby ho chytila za rameno.
" Nie Pilvi, keby to nebolo narušovanie môjho práva tak mi to nevadí ale toto už podľa mňa narušuje viac ako moje práva. Obmedzuje to moju slobodu. Kašlem na ňu, nech si ma vyhodí. Ja Ťa proste mám rád... takže nejaká krava mi to nemôže pokaziť. " povedal Eero. Pilvi sa na neho pozerala s úprimným pohľadom, bolo vidieť ako ju to potešilo, to čo o nej povedal a že kvôli nej dokonca odignoroval riaditeľku.
" Toto si urobil kvôli mne? " spýtala sa .
" Áno, nenechám aby nás rozdelila taká osoba ako je ona. " usmial sa Eero a chytil Pilvi za ruku a dal jej pusu na líce.
" Eero, neblázni, poďme do triedy, sľubujem, nerozdelí nás, budeme sa stretávať niekde. Vôbec ma netrápi nejaký jej príkaz. " usmiala sa na Eera.
" No... dobre teda... len neviem čo sa stane keby nás spolu niekde našli. " s obavami povedal.
" Určite sa stane menej ako to že si ju odignoroval, zabuchol dvermi a odišiel z triedy. " usmiala sa na Eera tým jej typickým, úptimným úsmevom. " Poď do triedy, naozaj. " ťahala ho za ruku smerom ku triede.
" Dobre teda... idem. " povedal a išli do triedy. Po ceste ešte premýšľali čo povedia riaditeľke, triednej a zástupkyni. Zastali pred dverami. Pozreli sa na seba a vošli.
V triede už nebola ani zástupkyňa ani riaditeľka, bola tam len triedna a ich spolužiaci.
" To čo malo znamenať? " spýtala sa triedna. " Viete čo z tohto bude? Však toto už nieje sranda. Viem, áno, máte sa radi. Áno viem, Eero si výbušný. Ale tak toto bola trošku silná káva, nemyslíte? " karhala ich ale nie kvôli tomu aby im niečo urobila. Karhala ich preto lebo ich mala veľmi rada.
" Vieme pani profesorka. Toto sme prehnali a ponesieme si za to dôsledky. " povedal Eero.
" No, toto asi bez následkov nezostane. Prihovorím sa za vás, dobre? " usmiala sa na nich triedna.
" Ďakujeme moc, aspoň vy nás chápete. " povedala Pilvi, usmiala sa na ňu a šla si sadnúť do lavice. Potom šiel už aj Eero.

V tom Eerovi zavibroval mobil.

" To čo si predviedol v tej škole zase? Mamina. "

" Pilvi, hej, Pilvi... riaditeľka volala rodičom. Teda aspoň mojim. " zašepkal .

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár