Asi som tieň. Ako kráča( š ) nočnými chodníkmi - lampa, tma, lampa, tma, lampa, tma, lampa -tak aj ja som raz pred tebou, raz sa snažím ťa dobehnúť, chvíľu ti idem popri boku.

Ako obežnica, mám prehľad o väčšine tvojich uhlov. Dlhodobé pozorovania z obežnej dráhy. Viem, kde sú chrastičky, lysinky, jazvičky, citlivé miesta, zhrubnutá koža, šteklivé miesta a miesta, ktoré sa žmolkujú.

Ako telesný strážca, vidím zvonka dnu, keď zasvietiš. Mám prehľad o tvojom okolí. Všimnem si a spoznám zloduchov, ktorí kráčavajú po tvojej ulici.

Ako priateľ, veľa sa s tebou rozprávam o všetkom, čo vidím.

Myslím, že si zloduchov neuvedomuješ. Sú tichí, ľahkí, nenápadní. Plynú dni, zloduškovia krúžia, ty tiež, a ja obehnem koliesko okolo planéty Ty a nahlásim ti spozorovaného zloducha! Zrazu ho uvidíš. Pobijete sa, vybavíte si kšefty ako chlap s chlapom, predsa. Do toho sa ja v diaľke nemiešam. Vidím iba, ako sa pohneš z miesta bitky o niečo viac zmenený. Zloducha už nikde niet, akoby si ho pohltil. Myslím si, že fungujeme tak: šliapem ti na krk, a ty sa pre to hýbeš vpred...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár