Tento víkend trávim v hotelovom rezorte Double Tree, na “Konvencii” (Convention – nepýtajte sa ma, čo to je, ani ja sám neviem) bratstva DeMolay. Bratstvo DeMolay je medzinárodná organizácia pre chlapcov od 11 do 21 rokov financovaná slobodomurármi a pridal som sa k nim (nevedomky, že majú niečo so slobodomurármi) po svojom príchode do USA.


Moji hosťovskí rodičia (a ľudia z našej lóže – Triangle Chapter - Demolay je rozdelené na lóže podľa oblastí) mi hovorili, že tam musím ísť, pretože tam zažijem veľa zábavy. Trochu som o tom pochyboval a ich rozprávanie sa mi zdalo prehnané, neprotestoval som (ja tu nikdy neprotestujem, takmer na všetko hovorím "ok", viem, je to neasertívne), a tak som sa v piatok ráno vybral do Sacramenta (héj, práve mi google povedal, že je to hlavné mesto Kalifornie! Dobre vedieť .

Poviem vám, prvý deň bol pre mňa depresívny. Poznal som tu dvoch ľudí (z asi 500), a ani s tými som sa nejak nerozprával. Napriek tomu, že väčšina ľudí bola môjho veku, veľmi som si s nimi nerozumel.

Na väčšinu udalostí, či už to bol rituál podobný tomu spred mesiaca, alebo slávnostná večera (banket) sa muselo ísť v obleku s kravatou. A to sa mi vôbec nepáčilo. Nielenže na všetkých oficialitách (ktorých bolo nespočetne veľa a akoby nemali konca) uvádzali rôznych postarších pánov či slečny za súčasného búrlivého potlesku všetkých prítomných, ale nepoznal som tam vôbec nikoho. Predstavte si sálu plnú napr. politikov so svojou smotánkou a k tomu hŕbu detí, majúc svoju zábavu... akoby ste sa cítili?

Možno by ste sa pridali k búrlivému povzbudzovaniu a skandovaniu rôznych hesiel spolu s nimi, ale ja som tak neurobil. Nepridám sa k davu len z rešpektu pred jej silou. Nepostavím sa, keď všetci (dokonca aj tí, ktorí nemajú ani potuchy o koho ide) sa postavia a vytvoria "standing ovation" niekomu, kto dostal vyznamenanie, ktoré ani neviem, čo znamená. A tak som ticho sedel a pozoroval dianie okolo seba a čím ďalej tým viac som sa cítil ako v sekte.

V tejto chvíli už viem, že o žiadnu sektu nejde (DeMolay je organizácia, ktorej úlohou je naučiť mladých ľudí "bratstvu" a vodcovstu, naučiť ich ako organizovať akcie - športové, jedlové... inými slovami liaheň budúcich slobodomorárov). Ale znova raz, ako by ste sa cítili, kebyže večeriate a odrazu sa ľudia okolo vás postavia, spoja si (vlastné) palce s palcami a ukazováky s ukazovákmi a vytvoria tak pomyselný trojuholník a začnú skandovať:

,,Delta, Delta, Delta, Delta, Delta!!!" a počas toho hučia, výskajú, dupú, robia hluk a tešia sa. Naozaj zaujímavé. Človek sa ani najesť nemôže poriadne.

A potom sa čudujú, že som dnes neišiel na polovicu z tých 15 udalostí, rituálov, "zábavných vecí" (tak to oni volajú -,,Martin, lets go, you´ll have fun!"), po včerajšku som sa poučil. Radšej som zostal na izbe. Nenašiel som si tu nikoho s kým by som sa tu mohol len tak potulovať, možno preto, že 90% ľudí sú tu chalani... a to čo, ja mám byť s chalanmi? A dievčatá tiež nič moc. Niet nad tie slovenské.

Dnes som teda odignoroval väčšinu "zábavných vecí" (teda okrem večere, na ktorej sa poriadne rozdivili, ale musel som ta ísť, bol som hladný). Večer som šiel na bál, teda tak to nazvali. Úplne som sa tešil, že si potancujem s devou v náručí, no nakoniec sa to premenilo len na ďalšiu disku s mladými ľuďmi a popovou hudbou v oblekoch a šatách. Dadaizmus.

V noci (teraz) tu majú nafukovacie hry, také, kde sa dvaja postavia do ringu na vysoké podstavce a s veľkými bakulami v rukách sa snažia zhodiť toho druhého z podstavca, alebo jazda na bíkovi, alebo ľudský stolový futbal - ľudia sú pripevnení o tyče s lanom, ktoré im dovoľuje pohybovať sa horizontálne, popritom sa snažia dostať loptu do brány protihráča.

Mal by som tu srandu, kebyže je s kým. Kebyže sú tu tí správni ľudia.

A s DeMolay asi končím. Už len to povedať hosťovským rodičom, že bratstvo podobného typu nie je pre mňa, nie som vodcovský či organizátorský typ a už vôbec nie oficiálny. Už sa mi viac táto hra na veľkého (v obleku a kravate) nechce hrať.

Som na nesprávnom mieste. I keď v peknom hoteli.

Od 1. decembra blogujem na svojom krásnom blogu, na » murcatko.tumblr.com!

 Blog
Komentuj
 fotka
funday  29. 11. 2010 01:07


 fotka
singourney  30. 11. 2010 14:12
najviac ma potesilo



"A dievčatá tiež nič moc. Niet nad tie slovenské."

" si potancujem s devou v náručí.."



ja som tiez v zahranici ak sa to tak da nazvat ale iba v cechach... a tu vazne plati ze slovenky su najkrajsie DDD



a k tomu balu to ta uplne chapem ja som bola tento vikend doma na SR zo sestrou na plese tak ma povykrucali ze este teraz ma trocha bolia nohy
Napíš svoj komentár