Všetko je zlé.
Ľudia sú kokoti, vonku je príliš zima alebo príliš teplo, veľa dážďa či sucha, chleba je drahý, skurvená politika, doprava, gény sú nefér, nemôžem schudnúť, lebo mám chorú štítnu žľazu, nemôžem žiť zdravo, lebo je to drahé, škola je tiež úplne celézle, celá doba je zlá. A JA chúdiatko som obeťou dvadsiateho prvého storočia, všetci ma ľutujte. No neopováž súcitiť s niekým iným, lebo sa z teba stane riťolez a to je fuj. Nebuď ovca, no nebuď ani príliš v stáde. A ani náhodou sa mi nesnaž poradiť, lebo ja som jednoducho obeťou tejto doby a ty nevieš, JA VIEM.

PROSÍM?!
Nechce sa mi veriť, koľko problémov a sťažovačiek dokáže človek zo seba dostať. Mladý človek! Mladý zdravý človek, ktorý môže mať pred sebou krásnych veľa rokov a väčšina vecí záleží len od jeho samého.
Nedávno som mala tú česť zapraxovať v reedukačnom centre pre dospievajúce dievčatá, ktorým bolo menej rozumu nadeleného. A viete čo? Priala by som tam stráviť aspoň jeden deň každému človeku, ktorý nevie nájsť šťastie vo svojej aktuálnej situácii.

Politiku, systém, ceny či ekonomiku svojimi rečami neovplyvníme, iba ak sa tým budeme stále trápiť si privoláme chorobu, minimálne negatívnej mysle. A prečo by som si mala ubližovať ešte aj ja sama?

Aj keď si občas myslíme opak, väčšina z nás má rodičov, ktorí nás ľúbia a môžeme u nich bývať. Dievčatá zo spomínaného centra sú deti bezdomovcov či narkomanov a častokrát nevedia, či sú ešte vôbec nažive.
Máme dve zdravé ruky a nohy a so štipkou vôle a použitím rozumu dokážeme zo seba spraviť hocičo. Žobráka aj milionára. Či už fyzického alebo psychického. Sme chorí? Sme zahltení informáciami, kto nám bráni hľadať svoje zdravie, že by trpezlivosť? Môžeme vycestovať, pracovať, tvoriť, rozvíjať sa, nadväzovať vzťahy, môžme byť slobodní. Jediné čo potrebujeme je vôľa a otvorenosť. Vieme si zrátať dva plus dva, oni to nevedia. A nemôžu sa to naučiť, minimálne v podmienkach kde sú a nemajú kam inam.

Keď sa nám niečo na svojo živote nepáči, môžeme zmeniť školu, zamestnanie, bydlisko, priateľov, partnerov, či výzor. Jediné, čo nám bráni sme my sami. No aj napriek tomu nadávame na všetko možné i nemožné naokolo.

Život môže byť krásny, tak zodvihni svoju riť, usmej sa do zrkadla a poď tú krásu nájsť.

 Blog
Komentuj
 fotka
riskozvychodu  9. 6. 2015 16:33
tak ako stále vravím, šťastie je voľba
 fotka
mcvpn  9. 6. 2015 16:36
to akože mi chceš povedať, že tie problémy so štítnou žľazou si vymýšľam?
 fotka
willbebetter  9. 6. 2015 16:50
Chapem co tymto bolo myslene, ale casto je prave to prezumovane "mozes vsetko" zdrojom zla. Nejde vsetko len tak vycucat z prsta a prave ten pocit ze "mozes ale vlastne nemozes" je velmi deprimujuci, teda aspon u mna
 fotka
veryhappyhippo  9. 6. 2015 17:01
@willbebetter +1

Casto je to presne tlak okolia, co cloveka dava dole a ked nezvlada situaciu tak akoby vsetci blizky chceli tak ho to zacne deptat, az sa nakoniec zredukuje do stavu ze nevidi dovod ist dalej/snazit sa

Tiez nemam rad porovnavacky, ten to ma horsie tak zrazu sa mas citit rad a stastny, ale ked clovek nema doslova existencne problemy typu co dat do ust zacinaju problemy aky je zmysel cloveka na tomto svete? Robim dost pre spolocnost? Preco nieco pre spolocnost vobec robit? atd.
 fotka
lyterka  9. 6. 2015 17:42
@willbebetter dobrý postreh
 fotka
lyterka  9. 6. 2015 17:43
@veryhappyhippo taht good point!
 fotka
willbebetter  9. 6. 2015 17:59
@Lyterka jj az tak ze mi ho kvoli vacsiemu dorazu postlo trikrat vivat mobilne internety
10 
 fotka
doyouhearme  9. 6. 2015 21:00
Podľa mňa je to super
11 
 fotka
blanc  9. 6. 2015 22:14
máš pravdu ale aj s Monikou súhlasím a idem sa umyť a revať do vankúša bo som piča.

ale naozaj máš pravdu hej, chválim ťa, pekný blogíček, múdry : )
12 
 fotka
phantasia  10. 6. 2015 00:07
nie každý je pripravený mať slobodu len vo svojich vlastných rukách, a tým aj prevziať plnú zodpovednosť za svoje činy, preto pod takýmito múdrymi blogmi vždy budú kritické poznámky.

dobre mi padol veru, takto na večer, ďakujem za napísanie : )
13 
 fotka
georg21  10. 6. 2015 01:34
:letim:
14 
 fotka
mayo911  10. 6. 2015 09:55
Z tohto som sklamaný, tiež @12 múdre, tak trochu až arogantné reči od ľudí, ktorí majú to šťastie a dostali od života optimizmus, vôľu bojovať. A neprišlo nič, čo by ich zrazilo dole. Každý človek v sebe zvádza boj o ktorom nemáme tušenia, naozaj nie všetci dokážu zo seba spraviť hocičo, hoc by chceli. Preto mi to príde dosť netolerantné. Žiť a nechať žiť, nie kázať druhým čo majú so sebou urobiť.
15 
 fotka
motyylia  10. 6. 2015 11:05
@mayo911 s presvedčením, že optimistických ľudí nikdy nič nezrazilo k zemi síce nesúhlasím, no obdivujem Tvoju múdrosť, veru sa ešte potrebujem veľa učiť :happy:
16 
 fotka
lenuska175  10. 6. 2015 11:07
ja si úplne veľmi prajem ťa náhodou stretnúť v nejakom starom vlaku na ceste niekam ďaleko a rozprávať sa s tebou, veľmi dlho, lebo akosi cítim že by mi bola blízka :happy:
17 
 fotka
antifunebracka  10. 6. 2015 16:20
to je ono!
18 
 fotka
motyylia  10. 6. 2015 22:50
@lenuska175 inak aj ja si ťa prajem stretnúť :happy:
19 
 fotka
phantasia  11. 6. 2015 15:53
@mayo911 jediný rozdiel medzi mnou a pesimistom je, že som si uvedomila, že ním NECHCEM byť. je to v každého rukách, riešiť, bojovať, hladať cestu z vlastného "trápenia" alebo sa ním nechať pohltiť.

a o udalostiach, ktoré dokážu zraziť dole, by som pomlčala

a zo zvyškom komentára súhlasím, nie každý má silu spraviť zo seba hocičo. ale každý má silu sa pokúsiť spraviť zo seba to naj, čo ide. a hlavne urobiť preto niečo a vytrvať v úsilí.
20 
 fotka
method  15. 6. 2015 19:03
Najstastnejsi ludia, ktorych poznam si prezili v zivote nieco zle a s nimi si najviac rozumiem

Niektori ludia este neboli nikdy v srackach a preto uz aj zabudli, ze sa maju tesit aj z tej vody a z toho cisteho vzduchu a z toho, ze rano vstane a nic ho neboli, alebo, ze ma rodinu, ze ma priatelov, ze ma vobec sancu sa z niecoho tesit a pre nieco zit.
21 
 fotka
vymyslinick  15. 6. 2015 21:50
To je vončo, poď JU nájsť a hlavne ...

TVORIŤ, každý/á máme k tomu dennodenne
milión možností a úplne stačia aj drobnosti,
asi to je to najdôležitejšie, objaviť v sebe
všetky možné dobrá a obdarovať nimi čo
najviac ľudí okolo seba a zároveň ich
tým aj inšpirovať. Bez rečí - činmi.
Napíš svoj komentár