Opäť sa nechcene stávam obeťou nekonečného kolobehu. Škola, káva, práca, káva, školaškola, káva, škola, pikokávakávakáva. Nevidím východ. Keď sa mi náhodou podarí ukradnúť si pár minút pre seba, vraciam sa k minulému víkendu, stelesnenému pokoju.

Keď som sa vyšuchla spod deky, zišla pár schodov a vošla do raja. Ak vie ráno čarovať, tak vtedy sa to dialo. Nemusela som bežať, proste som tam stála

nadomnou ešte zo dva lesy, podomnou lúka, dolinka a okolo kopčeky. Slnko ako v máji, všadeprítomný ligotavý sneh bol narušený akurát tak stopami srniek, svíň a iných príbuzných. Nepočuť ľudský svet, zvoniace telefóny, na stole a v diári žiadne dlhé to-do listy.

Pre ľudí žijúcich mimo mesta možno klasika, toáno. Pre mňa orgazmus. Očný, ušný i citový. Stačilo pár dní, pár nocí a moja hlava bola čistá. A zároveň plná inšpirácie a krásy.

Vyspovedala som sa čvirikajúcim zobáčikom, ktoré akurát spievali jednu zo svojich ód a tancovala pod viditeľnou mliečnou dráhou.
Keď som už bola unavená, nasypala som pod okná jabĺčka a zaspávala pri okne pozorujúc chrumkajúce plaché srnky.

Pred pár rokmi by som neverila, že mi takéto niečo bude stačiť ku šťastiu, no znovu sa mi potvrdzuje "nikdy nehovor nikdy", ba dokonca takto žiť sa mi zachcelo.

 Blog
Komentuj
 fotka
bansky  20. 2. 2015 12:57
Ty si najlesnejšia duša, akú poznám
 fotka
gorgor  20. 2. 2015 12:59
Už takmer ako diagnóza.
Zoberiem ťa na výlet do rakúskych hôr. Môžeš sa kochať celý deň alebo ak chceš pridať sa k mojej práci. Potom normálne ubytovanie. Alebo ak chceš, prespať pod hviezdnou oblohou.
 fotka
blackrisq  20. 2. 2015 13:01
toto takmer presne kopíruje moje psychické rozpoloženie, keď sa mi v mysli vynárajú haiku
 fotka
phantasia  20. 2. 2015 13:15
velmi zname pocity, vikendy obcas sluzia na nacerpanie energy zo zemskeho spriaznenia : ) este ze ju mame, krasnu Pani prirodu .)
 fotka
method  20. 2. 2015 14:15
I can feel ya
 fotka
piotra  20. 2. 2015 15:35
som sa pristihla, že sa usmievam po dočítaní textu
 fotka
motyylia  20. 2. 2015 16:18
@bansky to mi priam lichotí :happy:

@gorgor pracuješ v horách? ak hej, mocne Ti závidím :-S

@phantasia veru, bez nej by som si to už asi hodila

@method :-S

@piotra teším sa z úsmevu :happy:
 fotka
mayo911  21. 2. 2015 09:44
ty si najlesnejšia duša, akú nepoznám
 fotka
gorgor  25. 2. 2015 10:51
@motyylia
Niet príliš čo závidieť. Ale jedno predsa: Občas tam vysoko v horách prespávam v aute. Najprv zapadajúce slnko, potom nočné zvuky a celý čas hviezdy na dosah, samota. Iba tam sa človek uvoľní a vie, že sa nemôže nič stať.
Napíš svoj komentár