Mnohí mi iste dajú za pravdu ak budem zaryto tvrdiť, že fyzická príťažlivosť, či vzájomné sympatie sú pri nadväzovaní kontaktov špecifická a dôležitá záležitosť.

Veru, je to svätá pravda. Ale neplatí na stopercent. Rovnako dôležité, keď nie dôležitejšie sú v živote človeka aj vnútorné povahové črty, prostredníctvom ktorých sa spoznáme aj po duševnej stránke osobnosti. Každí z nás má vlastné predpoklady, názory a charakter, s ktorým sa už narodil, alebo ho nadobúda počas dospievania. Ani ja nie som žiadnou výnimkou Samozrejme je dobré ak ma daná osoba priťahuje, ale zvýšený dôraz kladiem predovšetkým na vnútorné čaro osobnosti Zaujmúť ma dokáže najmä zdravé sebavedomé vystupovanie, zmysel pre humor, srdečnosť, úprimnosť, priateľskosť a ochota pomôcť druhému človeku v núdzi.

K tomuto záveru však môžem dospieť až pri dôkladnejšom spoznaní sa a objavení týchto stránok. Zmysel pre humor, úprimnosť a zdravé sebavedomé vystupovanie ma však dokáže upútať na prvý pohľad. Neraz sa mi stalo, že som daného človeka považovala za vyložene nesympatického, no po istom čase som svoju mienku nadobro zmenila. Sú totižto aj ľudia, u ktorých je dobré nevzdávať sa prvý raz a postupne odhaľovať ich samé svetlé stránky Ako inak Inokedy zasa nepotrebujem vedieť nič viac a na prvý raz zistím, že mi je ktosi sympatický a mala by som bližší záujem o zoznámenie sa s ním Príroda nám nadelila akýsi pozorovací talent, prostredníctvom ktorého hneď vieme na čom sme, ale inokedy si zasa musíme počkať na výsledok dlhšiu dobu. Čakanie sa však vo väčšine prípadov vyplatí a my budeme milo prekvapení výsledkom Nie je dobré odsúdiť človeka len na základe toho, že nám nie je sympatický. Určite nám má aj on čo ponúknuť a zaslúži si našu druhú šancu v každom prípade. Ja osobne sa v živote riadim týmto nepísaným pravidlom a verte či nie, ale vo väčšine prípadov platí!

Ďalší príklad. Predstav si, že stretneš nádherného idola, ktorý však nevlastní okrem krásnej tváre, vyšportovanej postavy, drahého auta a značkového oblečenia takmer nič, čo by sa dalo hodnotiť ako povahové dobro. V takom prípade by Ťa čoskoro omrzel, nemala by si sa s ním o čom porozprávať a takýto vzťah by nemal žiadnu budúcnosť. Znovu však existujú aj výnimky. A to takého typy, ktoré si zakladajú iba na perfektne uhladenom zovňajšku a na vnútorné črty neberú ani v najmenšom ohľad. Čo však už s takými ľuďmi, ktorí nedokážu oceniť aj čosi trvalejšie a hodnotnejšie? V jednom im však rozumiem. Nejeden z nás túži po bohatstve, obdive, kráse a sláve a túži si mladosť vychutnať pokiaľ možno plnými dúškami. Neodcudzujem ich, ale ani nechválim. Je to ich život a každí z nás má právo naložiť s ním tak, ako sa mu zapáči Dosť však bolo polemizovania

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár