Rozhodol som sa napisat blok o mojom pohlade na eutanaziu...Myslim si ze by mala byt povolena..Dovody vysvetlim.....Predstavte si ze mate AIDS alebo rakovinu alebo inu neviliecitelnu nechutnu chorobu...Zo zaciatku sa citite ako pri chripke,kaslete,mate hnacky je vam zle.Casom pribuda viac zdravotnych problemov.To cele je sprevadzane kopou neznesitelnej bolesti a psychickeho natlaku.Casom ste taky slaby ze si nedokazete zdvihnut ani pohar vody k ustam a napit sa.Zijete len s morfia a s pocitu ze este nieco musite spravit alebo napravit.Rodina sa o vas musi starat a kvoli tomu napriklad nechodia do prace bdeju celu noc zo strachu co bude na dalsi den s vami.Rodinu to stoji vela psyhickych aj fyzickych problemov a to neratam financie..A teraz sa rozhotnete ze sa chcete tejto choroby a problemov raz a navzdy zbavit..Napadne vas eutanazia( je umelé skrátenie ťažkého smrteľného zápasu; pomoc pri umieraní, umenie lekára uľahčiť umierajúcemu smrť alebo privodiť smrť umierajúcemu, ktorý prežíva utrpenie.)no vo vacsine krajin je zakazana..PRECO?Ludia tak rozhodli ze vaš zivot sa musi ukoncit bud prirodzenou smrtou alebo nestastym...JE CHOROBA PRIRODZENA SMRT???Podla mna to je smrt na starobu alebo infarkt no urcite nie aids alebo rakovina...NIKTO,NIKTO si nevie predstavit pocit ako sa clovek s touto chorobou citi,ako vidi jeho telo ktore sa zmenilo na chodiacu mrtvolu a ta bolest!!!Tak ako moze niekto posudit to ci clovek ma pravo umriet zo svojho rozhodnutia????Podla mna by mal kazdy sa rozhodnut ci chce alebo nechce umriet v danej situaci...ak niekto dostane trest smrti injekciou tak predpokladam ze nema rakovinu ani inu spominanu chorobu a umrie....zanho rozhodli jeho ciny ale kto rozhodne za takto choreho cloveka???Rozhodne sa sam...Ale...nikto mu nepomoze lebo ludia si nevedia predstavit jeho pocity...Tento clovek nemoze spachat ani samovrazdu lebo nedokaze ani skocit z okna ani sa zastrelit nic.DOVOD?Nema na to fyzicku silu...TAK MU OSTAVA JEDINE DUFAT ZE SMRT PRIDE RYCHLO BEZBOLESTNE...No toto moze trvat dlho..a dovtedy sa clovek bude mucit v agonii,bolesti a neistote zo zivota pokial nezomrie...Myslim ze smrt eutanaziou je urcite prijatelnejsia a bezbolestnejsia ako usmrtenie rakovinou a inou chorobou..CLOVEK ASPON VIE KEDY UMRIE....(Cerpal som zo ´´skusenosti´´ v rodine)

 Blog
Komentuj
 fotka
luk45k0  5. 9. 2010 00:01
pekne napísané...

ja sa nad tou témou nezamýšľam ale z jednej strany je to porušovanie lekárskej prísahy ak sa nemýlim...
 fotka
malcharek  5. 9. 2010 00:10
to newiem ale v holandsku to je zavedene...
 fotka
adsy  5. 9. 2010 17:12
1. gramatika strašná

2. odkedy je rakovina smrteľná choroba, ktorá sa nedá liečiť? A čo ak sa niekto rozhodne, že chce umrieť skôr ako sa vôbec pokúsi vyliečiť? Mimochodom, vôbec nepochopím ako môžeš porovnávať aids a rakovinu. Btw. asi nevieš nič o rakovine...

3. na základe jednej skúsenosti si ihneď vyvodil závery, ktoré sú úplne nesprávne. Ako môže človek na základe obmedzených skúseností vyvodzovať závery, ktoré by sa mali týkať všetkých?

Áno, je to tvoj názor a tak to má byť. Ja ťa iba upozorňujem na všeobecné informácie.



Je to uvažovanie, ktoré sa príliš zaobera svojimi subjektívnymi názormi a predpokladám, že aj zlými skúsenosťami.
Napíš svoj komentár