

Neskromne konštatujem, že pukancová torta mi vyšla
12 komentov
1
subarnica
15. 6.júna 2016 09:59
Pukancová???
7
@4lex
korpus: 300g mliečnej čokolády, 90g pukancovej kukurice, olej
-Čokoládu rozpustíme nad parou. Z kukurice pripravíme na oleji pukance (nesolíme!), ktoré potom nahrubo posekáme a vmiešame do rozpustenej čokolády. Hmotu dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
krém: 6 plátkov čírej želatíny, 500 g tvarohu (píšu nízkotučný, ale dala som normálny), 150 ml kyslej smotany, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie (250 mi stačilo), 2 balíčky vanilkového cukru, šťava z 1 citróna
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučanú želatínu pri miernej teplote za stáleho miešania rozpustíme a vmiešame do tvarohu. Masu odložme na 20 min. do chladničky. Smotanu na šľ. vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom (ja som ho ale dala už predtým do toho tvarohu a smotanu som šľahala samotnú) a zľahka ju vmiešame do vychladenej tvarohovej hmoty.
Krém navrstvíme na pukancový korpus a tortu dáme stuhnúť do chladničky (cca na 6 hodín, ale nič sa jej nestane ani keď tam bude celú noc).
Podávame ozdobenú strúhanou čokoládou (alebo malinami).
korpus: 300g mliečnej čokolády, 90g pukancovej kukurice, olej
-Čokoládu rozpustíme nad parou. Z kukurice pripravíme na oleji pukance (nesolíme!), ktoré potom nahrubo posekáme a vmiešame do rozpustenej čokolády. Hmotu dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
krém: 6 plátkov čírej želatíny, 500 g tvarohu (píšu nízkotučný, ale dala som normálny), 150 ml kyslej smotany, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie (250 mi stačilo), 2 balíčky vanilkového cukru, šťava z 1 citróna
Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučanú želatínu pri miernej teplote za stáleho miešania rozpustíme a vmiešame do tvarohu. Masu odložme na 20 min. do chladničky. Smotanu na šľ. vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom (ja som ho ale dala už predtým do toho tvarohu a smotanu som šľahala samotnú) a zľahka ju vmiešame do vychladenej tvarohovej hmoty.
Krém navrstvíme na pukancový korpus a tortu dáme stuhnúť do chladničky (cca na 6 hodín, ale nič sa jej nestane ani keď tam bude celú noc).
Podávame ozdobenú strúhanou čokoládou (alebo malinami).
11
Nemám rád pukance.. tak asi by mi nechutila, však? ... Ale vypadá pekne

Napíš svoj komentár
-
1 Moja oblubena dedinska mazg -
2 Ja mám tento rok takýto špeciálny... -
3 Od dnes mám Revolut za 20... -
4 Behind the scenes - 5
Obrázok od Y4nn4 - 6
Obrázok od Lytaryta -
7 Prajem prijemne sviatky - 8
Obrázok od Lytaryta -
9 Krrrrkavec, krrrrkavec! mrrrrtvola!... - 10
Obrázok od Lytaryta
-
1 Môj sen. Mať dom s... -
2 Tieto drevom obložené steny!!! Milujem tieto... -
3 Niekto sa tuším teší na Vianoce. -
4 Najvacsi tunelar jak sa patri -
5 Prijemné prežitie osláv narodenia Pána Ježiša... -
6 Malá Mária veľký Ježiš, takto... -
7 Popis. Presne toto. -
8 Bunky trávy pod mikroskopom -
9 Uz je doma -
10 Traja tupi gasparkovia ... ktori...
-
1 Hahaha úplná veštica Jolanda “velký špatný” -
2 Takto si predstavujeme matky, ktore ma... -
3 Chocolate ootd - 4
Obrázok od Aeria -
5 Keby som pesnička, tak jedna... -
6 Pomoc nejaký mrož nám zožral mačku... -
7 Ďakujem @zahi za krásnych 5 rokov... -
8 Som si kupila saty na vintede... - 9
Obrázok od Y4nn4 - 10
Obrázok od Lejla32
