Mnohé praktizujem a dodržiavam a o mnohé sa len snažím.

Ale mám ich rada. Vedia ma podržať. Ja som taký systematický človek, potrebujem systém, pravidlá, zásady. Najlepšie vlastné. Ak už niečo stanovím, tak sa to snažím dodržať. Ak by som to nedodržiavala, neprospievalo by to veľmi mojej sebahodnote. Preto si dávam reálne zásady.

- Netreba veľa, stačí dobre. V preklade neuznávam kvantitu na úkor kvality a to vo všetkom od nákupu potravín, cez investovanie až po vzťahy.
- Tvrdá k sebe, ohľaduplná k iným. Páči sa mi sparťanský režim. Režim je to, čo potrebujem. Ako som spomínala, som veľmi systematický človek. Ak by som nemala režim, zabudla by som si hlavu niekde a nič nestihla. Disciplína ma posúva dopredu. Alebo 2 kroky vpred, 1 vzad prinajhoršom.
- Robím veci z princípu, lebo konať tak je správne. To je dobrá odpoveď na otázku prečo?? Často sa ma pýtajú, prečo to robíš?? Len tak, z princípu, lebo konať tak je správne. Preto mám režim, preto sa snažím správať lepšie k iným, ako oni ku mne, preto vstávam skoro ráno, aj keď nemusím, preto čítam, preto dodržujem všetky zásady.
- Plytké vzťahy nerozvíjam. Plytké sú také, kde dotyčný človek nevie, čo považujem za plytké – to jest nepozná ma. Naopak ak vidím príležitosť na niečo hlbšie, som ochotná urobiť strááášne veľa. Ale takých vzťahoV mám toľko, že ich spočítam na prstoch jednej ruky. Nie veľa ľudí so mnou udrží krok...
- Neklamem – pravda je dôležitejšia, ako názory ľudí. Tak na tomto sa len pracuje... Samozrejme aj tu sú výnimky, ale ja mám ten problém, že ani klamať neviem, vôbec mi to nejde, takže ťažko no.
- Vzťahy sú dôležitejšie, ako moje ego. Nechcem vždy vyhrať. Že niekedy viac počúvam, ako rozprávam, že idem, aj keď sa mi nechce, že urobím, aj keď nemusím, že pochválim, ak je za čo, že upozorním, ak niekto robí chybu, že odpustím, ak ma o to požiadajú, že podporím, ak niečo nejde, že vysvetlím, ak nechápe, že pomôžem, keď potrebuje. Ale bacha na mňa, ja nie som naivka. Ak „zaňuchám“ využívanie... och, to nem dobre. Vtedy sa snažím byť primerane asertívna, dať si hranice a pritom byť sama sebou. Niekedy to prehnam a som nepríjemná a drzá. No učím sa.
- Talent nikdy nestačí. No ja som typ človeka, čo veci musí dosiahnuť drilom. Veľmi sa mi nestáva, že mi všetko hotové padá do ruky Ale nevadí mi to, budem mať viac skúseností, budem silnejšia a odvážnejšia, ako tí, čo majú všetko „zadarmo“, čo majú talenty a nevyužívajú ich.
- Vždy tou težší cestou. Lebo tá ľahká je pre bábovky a pri tej ťažšej zosilniem. A naučím sa viac.
- Dôležité veci nevidno, sú za scénou. Vždy sa snažím pozerať za scénu. O čom je život?? O tele? Telo je len prostriedok, nie cieľ. Mojim cieľom je, aby bolo funkčné a zdravé. No dobre, ja mám brutál záľubu v cvičení, tak by mohlo aj vyzerať dobre, ale to nie je cieľom. Nato, aby som bola OK, potrebujem byť OK hlavne v hlave. Ak tam nie som OK, tak môžem mať telo jak Nicole Wilkins, pozerať sa na neho do zrkadla 18 hodín denné a stále nebudem vyrovnaná. Môže ma zraziť auto, môžem si zlomiť nohu tak, že už nikdy nebude ok a čo? Telo je veľmi nestále, dočasné a príliž navonok. Samozrejme, mala by som robiť všetko preto a najlepšie, ako viem, aby som sa o svoje telo starala dobre, je to povinnosť. Ale treba si strážiť postoj a budovať súčasne aj iné aspekty života, nie len fyzický.
- Najviac pre mňa znamená, keď mi niekto venuje čas, energiu, keď sa zdieľa, keď dáva a príjíma, keď je to vzájomné. A nemám na mysli „materálno“.
- Milujem príjemnú spoločnosť, gerbery, horčicu a kokosovú vôňu :o*
- Zuby si umývam aspoň 5x denne, ideálne po každom jedle.
- Neznášam, keď ma niekto v noci zobudí. Pokiaľ nejde o život... A ešte papriku a studenú sprchu.
- Verím v intuíciu, v informácie a tvrdú snahu.
- Bez čítania to nejde. Tak ako je jedlo energia a palivo pre telo, tak sú informácie palivo pre myseľ. Aké palivo tam dám, tak bude fungovať, resp. nefungovať. Vzdelávať sa treba, ale najmä o sebe. Porozumej sebe aj iní ti porozumejú.
- Ten, kto sa bojí, nemôže ísť do lesa. Tento výrok som si požičala :o) Snažím sa pracovať na neistote. V podstate, kedy sa človek bojí, je neistý? Prišla som na 3 veci. Po prvé, ak to čo robí, je zlé a vie, že je to zlé. Po druhé, ak má málo vedomostí o niečom, čo robí. Po tretie, ak neverí tomu, čo robí, že je to správne, že to má zmysel a je to za nejakým účelom. Takže odstrániť tieto nedostatky a pôjde to.
- Ak na teba niekto kričí, usmej sa a maj ho v p... Nemusím reagovať, nemusím sa nechať vyprovokovať, nemusím opätovať.
- Nikto ma nemôže nahnevať. Dokonca vyvolať vo mne nejaký iný pocit. Vždy som to ja, kto dovolí, že sa nahnevám, urazím, sklamem alebo teším. Ľudia so mnou urobia len to, čo im dovolím.
- Nefajčím, nepijem alkohol a kávu. No kávu príležitostne no.
- Vzdať sa bolí viac. Keď spadnem, postavím sa, keď zakopnem, narovnám sa a idem ďalej. Robím trilióny chýb, ale ako každý. Dôležité je priznať si ju a poučiť sa z nej. Vtedy nebola zbytočná a nezmyselná.
- Svojich ľudí neopúšťam. Aj tento výrok som si požičala. Proste vzťahy neukončujem, keď to škrípe. Učím sa neskrývať sa a neutekať už.

 Blog
Komentuj
 fotka
topanocka  4. 2. 2014 16:33
zase sa v tom vidím
 fotka
lucka511  4. 2. 2014 20:32
@topanocka telepatia??
Napíš svoj komentár