Len taký môj výcuc, viac menej to sem píšem, aby sa to zachovalo a aby som to mohla použiť na skupine.
Mnohí ľudia kladú príliš veľký dôraz na talent. Byť talentovaným, vlastniť talent alebo nájsť niekoho talentovaného v určitej oblasti je úžasne, no samotný talent nie je tajomstvom úspechu.

Keď ľudia dosiahnú veľké veci, ich úspechy často pripisujeme ich talentu, no ten nie je vždy odpoveďou. Je úžasným darom, ale nestačí na dlhodobý úspech. Talent poskytuje na začiatku úlohy výhodu, ktorá ale trvá len krátky čas. To, čo odlišuje od seba talentovaných a úspešných ľudí je množstvo tvrdej práce a niekoľko dôležitých rozhodnutí.

Talent rastie, ak si veríme a veríme vo svoj potenciál, veríme vo svoje poslanie, ale činy určujú výsledky. Nádej nie je stratégia a dobré výsledky prichádzajú s dobrými činmi.

Nadšenie dáva talentu energiu a iniciatíva aktivuje talent. Iniciatíva je často rozdielom medzi úspechom a zlyhaním. „Ľudia, ktorí nie sú iniciatívni, zamilovali sa do zajtrajška.“

Zameranie usmerňuje talent a je dôležité pre toho, kto chce vyťažiť zo svojho talentu čo najviac. Vlastnenie talentu bez zamerania je ako chobotnica na kolieskových korčuliach – nikdy neviete, ktorým smerom ho možno očakávať.

Príprava je proces, nie udalosť. Dobrá príprava sa začína správnym využívaním dneška, príprava vedie k akcii... prax je teda to, čo ho brúsi. Všetci tréneri víťazných tímov sa zhodujú, že sú princípy, ako sa stať z dobrého výborným: výborný učiteľ, vaša najlepšia snaha, jasný zámer a cieľ, správne zdroje.

Vytrvalosť podporuje talent. Vytrvalosť znamená úspech, pretože človek je odhodlaný. Najúspešnejší ľudia nesedia a nečakajú na úspech , lebo si myslia, že si ho zaslúžia. Idú stále dopredu a sú vytrvalí, pretože sú odhodlaní dosiahnuť výsledok. Vytrvalosť si vyžaduje všetko, čo máme. Nevyžaduje si nič viac, než máme, ale vyžaduje si všetko, čo máme

5 nepriateľov vytrvalosti:

- životný štýl – opúšťanie vecí pred dokončením

- nesprávny názor, že život by mal byť ľahký

- nesprávny názor, že úspech je cieľom, nie cestou

- nedostatok pružnosti

- nedostatok vízie

Takže... eliminujeme výhovorky a začneme budovať výdrž, žmurk.

Odvaha testuje talent. Odvaha môže byť testovaná v mnohých situáciách. Napríklad, keď čelíme pravde o vlastnej slabosti, keď nerobíme nič, lebo je to pohodlnejšie, než meniť sa alebo keď priatelia sa dávajú na ústup a my postupujeme dopredu.

A ako odvaha rastie? Napríklad tak, že ju hľadáme vo svojom vnútri, nie mimo seba, že robíme správnu vec, namiesto pohodlnej, že robíme malé kroky, aby sme sa pripravili na väčšie.

Učenlivosť rozširuje talent. Najväčší nepriateľ učenia je pýcha, lebo zatvára myseľ pred myšlienkami, spätnou väzbou, bráni nám priznať si chybu a robiť potrebnú zmenu. Učenie má byť celoživotný záujem. A bodka.

Charakter chráni talent. Charakter. Zmysel identity. Musíme vedieť, kým sme. Žiaden človek nemôže dlho ukazovať jednu tvár sebe a druhú verejnosti bez toho, aby žil zmäteným a neefektívnym životom. Talent je darom, ale charakter je voľbou. Pamätajme si to.

Zbabelec sa pýta: Je to bezpečné?

Zhoda názorov sa pýta: Je to populárne?

Charakter sa pýta: Je to správne?

Zodpovednosť posilňuje talent – maximalizuje naše schopnosti. Dosiahnutie úspechu si vyžaduje sebadisciplínu. Keď niečo začneme, dokončime to, ale hlavne NEOČAKÁVAJME OD OSTATNÝCH, ŽE BUDÚ ZODPOVEDNÍ.

Vzťahy ovplyvňujú talent. Úspechy a zlyhania v živote vždy vedú k našim najvýznamnejším vzťahom. Dvíhajú nás na úroveň efektívnosti, o akej sme ani nesnívali. V našom živote robia naozaj rozdiel.

5 znakov kľúčových vzťahov:

- vzájomné potešenie

-rešpekt

-spoločné skúsenosti

-dôvera

-rovnováha

Vaše vzťahy vás budú definovať, vyberajte si rozumne.

Tímová práca znásobuje talent. No neviem. Rada pracujem tímovo... klamem. Som „sólokapor“ Ale najradšej pracujem s ľuďmi, ktorí majú schopnosť byť samostatní a necítim z ich strany závislosť. Ak sme v kontakte, aspoň viem, že to nie je preto, že musia, ale preto, že chcú

 Blog
Komentuj
 fotka
motorbreath  29. 12. 2016 01:37
vsetky motivaky v jednom blogu ?
 fotka
lucka511  29. 12. 2016 11:42
@motorbreath no, to su take koncentrovane mudrosti uznavam... z knihy Talent is never enough od Maxwel-a , cize to nie su moje slovaa
 fotka
motorbreath  29. 12. 2016 12:56
nu kiez by to bolo take jednoduche ako to v tych knizockach pisu....
 fotka
smilerrr  29. 12. 2016 19:25
To je tak premotivované, až mi to príde absurdné
 fotka
antifunebracka  30. 12. 2016 00:50
Mne sa tam práveže kopec myšlienok zdá úžasných (skoro každá veta by sa dala vytetovať niekam na telo, všimli ste si? ), aj keď motivačnej literatúre celkovo nefandím. Ale cudzie veci sem nepa3a - ak to niekam potrebuješ, stačí si to skopčiť do poznámkového bloku.
Napíš svoj komentár