Nech hraješ čokoľvek, musíš do toho vložiť momentálneho seba, inak to nemá zmysel a budeš to fakt iba hrať. A ty chceš žiť. Snažím sa vysvetliť, že výnimočnosť môže nájisť aj v sebe, vytvoriť si vzťah z ničoho. Nič. Červy včerajška. Nažívam si celkom neprakticky, no každá chvíľa je znovuzrodením. Ulapíš ju do dlane a pretečie pomedzi prsty. Vymeň si svet za svet.

S niektorými ľuďmi sa môžete stískať tak tuho ako to len ide, ale aj tak sa od nich budete cítiť vzdialení na míle ďaleko. Tu mi bude vždy niekto hádzať pod nohy polená.. hoci som o nich doteraz nevedel, nadvecné dojmy zostávajú, a tak je otázne, kde sa čo posúva. Žmýkanie z podstaty, ktorá sa rozladzuje už len tým, že niečo je.

Povedal, že nič za nič nestojí. Z experimentálneho hľadiska bývame divní. Neznamená to, že to nie je normálne. Ak ma stretneš v takej situácii, ponúknem ti nulu. Alebo plnú náruč vzduchu. Čochvíľa príde taká a bude sa dať cítiť na temene brnenie. Obrnenie sa proti pohľadom samého seba v druhých ľuďoch za chrbtom. Obrna mysle. Nemám jej čo ponúknuť, iba otázky a tie sa nederú. Čakám na momenty, kedy zvýsknem heuréku.

Treba začať kmitať. Ozrejmil to aj pavúk, ktorý sa mi po prebdenej noci spúšťal rovno z ofiny pred oči a ja som naňho hádzal krivý pohľad. Ešte tu zapadnem prachom a pavučinou, s predstavou, že to plynie samé.
Ranné lúče majú chlpaté tiene.

 Blog
Komentuj
 fotka
silanova  17. 4. 2013 09:24
S niektorými ľuďmi sa môžete stískať tak tuho ako to len ide, ale aj tak sa od nich budete cítiť vzdialení na míle ďaleko.
Napíš svoj komentár