„A čím prosím ťa, tati? Dvoma trojkami na vysvedčení?" spýtala som sa s neveriackym výrazom na tvári. Musím skutočne počúvať takéto hlúposti?
Keď vás rodičia, ľudia, od ktorých očakávate za každých okolností podporu, začnú nechutne psychicky deptať, uvedomíte si, aký úbohý a neschopný človek sa z vás zrazu stal. Možno to ani nie je pravda, avšak počúvať reči podrýpavajúce vaše konanie je neskutočne únavné a je celkom možné, ak ste slabšej povahy, že vás premôžu a uveríte im.

Začínam sa cítiť previnilo. Viem, môžem si za to sama. Áno, nikdy som nemala trojku. Nejde tu ani tak o známky - to je iba konkrétny príklad. Ide tu totižto o to, že sa v niečom pohoršíte. Klesnete. Ste bližšie k dnu. Avšak nemusíte byť na ňom. Ale môžte. Vtedy sa túžite chytiť pomocnej ruky, lenže ak vám tá ruka ukáže vztýčený prostredník cítite istú beznádej a sklamanie.

Preto sa musíte postaviť na vlastné a vstať! Nehľadiac na bolesť, problémy, ktoré vaše nohy obmotali ako riasy a ťahajú vás k tmavému dnu, nedostatok kyslíku v mozgu ochromí vaše bezvládne telo, ale človek je bojovník... nikdy sa nesmie vzdať.

Možno už chyby nenapravíme. Nie vždy máme cestu, sú aj slepé chodníčky.
Ale môžme sa poučiť a nabudúce tú ulicu, ktorá nikam nevedie, jednoducho obísť.

Všetko je o prístupe. Snažím sa sama seba presvedčiť, že je to fajn. Nemusím byť predsa vo všetkom dokonalá. Nedá sa to. Nikto to ešte nedokázal.

Hlavné je byť šťastný a iba my sme jeho strojcami.

 Blog
Komentuj
 fotka
hoperpohroma  14. 6. 2012 21:48
ved skola je kazdym rokom tazsia, nemusis sa citit zle za to ze ti klesol priemer, stavim sa ze aj ostatnym sa to tak stalo..

co povedat k obsahu.. be strong
 fotka
fxx  14. 6. 2012 22:16
O____o nebudte smiesni
 fotka
acvd43xa7w  15. 6. 2012 12:43
len si davaj sakra pozor, aby sa to nedostalo moc do tvojho vnutra. proste aby ti nedojebali osobu. len si ich vypocuj, ale never tomu
 fotka
kokosovyorech  15. 6. 2012 18:10
dve trojky no fúúj to čo si robila .........
Napíš svoj komentár