Tento festival v názve nesie slovo Lumen, čo znamená svetlo. Je naozaj svetlom pre mladých, ktorí hľadajú cestu, rozhodnutie, zábavu, priateľov alebo chcú hudbou, tancom a spevom vzdať Bohu chválu. A zaujímavé je aj to, koľko mladých dobrovoľníkov sa podieľalo na tom, aby sa znova mohol tento festival zrealizovať v Trnave.

Celá táto „eufória“ sa začala v piatok 8.júna otváracou omšou. Potom sa už spustila reťaz koncertov. Na pódiu na Trojičnom námestí to doslova odpálili ako prvý Saleziáni a potom nasledovali skupiny Superhero, Four Kornerz a Chip Kendall Band. V piatok ma najviac z toho oslovilo Godzone, pri ktorom som sa aj ja už odviazal a spieval som z plných síl
„ Ty si Boh zázrakov“.

Celý piatok bolo veľmi teplo a večer som už videl mierne záblesky aj na oblohe, okrem toho že mi reflektory pravidelne svietili do tváre. O chvíľu na to sa však spustil dážď a zábleskov bolo viac. Zopár mladých ľudí skončilo skrytých pod strechou ale väčšina ďalej pokračovala v „bláznivom poskakovaní“ pred pódiom počas koncertu Four Kornerz, aj keď bola búrka. Vtedy som si hovoril, že aj Boh prišiel podporiť týchto mladých ľudí a pridal sa so svojou svetelnou šou na oblohe a osviežil aj mládež aby Ho mohla naďalej chváliť tancom aj spevom.

V sobotu bol program na festivale zhustený, pretože okrem koncertov tam boli workshopy, prednášky a chvály. Prednášok bolo veľa zaujímavých, boli rozmanité témy od manželstva až po misie. Ja som si vybral prednášku ohľadne súkromia na internete. A potom som išiel na chvály. Pri chválach bolo spomínané, že festival Lumen je spôsob novodobej evanjelizácie pre mladých. Vnášanie slov Božích do ľudských duší tou najjednoduchšou formou.

Decibely hluku, vykričané hlasivky, ubolené nohy a nedostatok spánku aj to k tomu patrí. Ale napriek tomu, ľudia z tohto festivalu si odnášajú viac toho duchovného so sebou. Festival Lumen nie je len o hudbe. Hudba je Božím nástrojom, ktorý nám zveril, aby sme ním mohli Boha chváliť.

 Blog
Komentuj
 fotka
vreskot000  23. 10. 2012 13:19
pekný článok, na godzone som bol aj ja a bola to pecka.
Napíš svoj komentár