Zistila sa priama korelácia medzi priemernou dlžkou života a týždennou frekvenciou návštev bohoslužieb. Cim sa ľudia v krajine menej dožívajú, tým častejšie chodia na bohoslužby aspon raz do týždna. Za týmto zrejme stojí mechanizmus, že ked niekto žije v krajine, kde sa predpokladá že bude žiť krátko, a aj v tom krátkom živote sa nebude mať moc dobre, tak sa orientuje na náboženstvo, lebo si povie "ked sa nebudem mať dobre v tomto živote, aspon sa budem mať dobre v posmrtnom živote". No platí to aj naopak. Tí čo žijú v krajinách kde sa majú dobre si povedia "mám sa dobre a budem takto ešte dlho žiť, na čo by som sa teda sebatrýznil, a veril v niečo o čom nemám dokaz a zahadzoval všetko to blaho čo teraz mám ?"

Takýto nech si uvedomia, že smrť može prísť kedykolvek, hoc i za sekundu, a to aj v bohatých krajinách s dobrou prognozou života. No keby aj prišla až za 100 rokov, čo zo 100 dobre odžitých rokov, ked potom celú večnosť skončíš v pekle ? Co je to 100 rokov oproti večnosti ?

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
kobra  11. 4. 2023 15:38
Bolo to napinave
 fotka
tequila  11. 4. 2023 21:31
vreskot wannabe, ale moc kratke a zrozumitelne
 fotka
karlotiskot  23. 4. 2023 23:24
V tom grafe je virus
 fotka
tomiq254  29. 7. 2023 11:21
Kresťanstvo nieje o chodení do kostola ale o vzťahu s Ježišom skrze ktorého je všetko čo existuje skrze ktorého jediného sme ospravedlnení od hriechov za ktoré by sme inak boli všetci odsúdení na večný trest v ohnivom jazere.
Skrze Ježiša je všetko čo existuje lebo v ňom bol život od počiatku keby nebolo života nič by neexistovalo.
 fotka
lostinthedark  29. 7. 2023 18:02
@tomiq254 Drz picu.
 fotka
tomiq254  29. 7. 2023 18:50
@Lostinthedark
Tipický ateista táto jedina pravda o pôvode všetkého vyvracia celý vaš bláznivý nelogický blud menom ateizmus nikto nemôže byť tak hlúpy aby veril že všetko vzniklo z ničoho a ešte sa to čirou náhodou aj samé dokonalé usporiadalo ateizmus je len blázniva snaha o ospravedlnenie svojho hriešneho života tým že zapierate pravdu to vás ale pred trestom nijak neochráni pokiaľ sa neobrátite k Bohu.
 fotka
lostinthedark  30. 7. 2023 01:30
@tomiq254 Pocuj, uz druhykrat som ti poslal odpoved "drz picu" a nepresla mi, co beriem ako znamenie od tvojho Boha, ze nemam byt na teba tak zly.
Takze vedz, ze cely tento blog vznikol skopirovanim blogu jedneho byvaleho, podotykam nie uplne chytreho a pravdepodobne trpiaceho nejakou dusevnou poruchou, birdzaka. Sluzi len pre pobavenie miestneho osadenstva, ktore na Tomasa s laskou spomina.
Vedz, ze sam som obsah samotneho blogu cital len letmo a kazda tvoja dalsia reakcia, akokolvek k veci by bola bude bud odignorovana alebo okomentovana slovami "drz picu".
Mna totiz naozaj nezaujima, co si nejaky random krestan mysli o 4 mesiace starom blogu od miestneho imbecila, ktory som sotva cital. Boh ti zehnaj.
Napíš svoj komentár