Každá priemerne normálna žena vie, aké je v dnešnej dobe ťažké zohnať priemerne normálneho muža, ktorý Vás bude milovať, chodiť v nedeľu na návštevy k Vašej matke a utierať sople či meniť plienky Vašim už narodeným, či ešte len plánovaným potomkom.





Keď ste mali 15 rokov, nebolo to také ťažké, No čím ste (sme, teda aj ja) staršie, tým to ide akosi ťažšie. Zároveň s vekom sa akoby pridávali pravidlá . Nesmieme tamto, môžeme toto, na prvom rande treba ísť tam a tam, chovať sa milo, ale vlažne, aby si dotyčný nemyslel, že nás má, no zároveň mu dávať náznaky, aby nestratil záujem, sex až po treťom rande, nie skôr ani neskôr, nech nemyslí, že ste puritánka alebo nedaj bože ľahšia ženština a veľa podobne užitočných rád.


Potom príde na radu čas, ktorý určite každá jedna z nás dôverne pozná. Je druhý deň po stretnutí a telefón mlčí. Pravidlom je, že sa má ozvať muž. Áno, ale čo ak sme natrafili na taký exemplár, ktorý čaká, že ak sa Vám to páčilo, ozvete sa Vy jemu? A keďže to neviete, chcete napísať aspoň sms? Ale čo ak nemá záujem, napriek veľmi vydarenému stretnutiu, hlbokým pohľadom a vášnivému bozku na rozlúčku? Muž je tvor, ktorý je schopný zmeniť názor behom jednej minúty. Máte, či nemáte zdvihnúť telefón?


Keď sa konečne dočkáme vytúženej správy, alebo hovoru, teba si nájsť zlatý stredný časový úsek, aby to nevyzeralo, že sme naňho nedočkavo pri mobile čakali, ale ani že nám na dotyčnom nezáleží. Zatiaľ, čo on sa venuje futbalu, práci, či ide na pivo s priateľmi a medzitým nám akoby mimochodom dá vedieť, že to bolo fajn a bude sa to opakovať, my sedíme doma a hľadáme v lexikónoch mužský dešifrovací kód, obvolávame kamarátky (prípadne kamarátov) a skúšame prísť na to, či to má zmysel a ako to myslel.





Tieto pravidlá nám bol milé dámy a páni čert dlžný. A rovnako čert aby sa v nich vyznal. Existuje síce pár jedincov, ktorí si hneď na začiatku povedia, že ich nemienia dodržiavať a (na náš všeobecný údiv a závisť im to klape), ale inak sa 99% populácie tejto planéty snaží pochopiť, ako zaobchádzať s údelom zvaným pravidlá randenia. Existuje množstvo literatúry na túto tému, písanej ženami, mužmi či oboma pohlaviami naraz v snahe vylepšiť náš život, ale priznajme si, sebelepšia Enigma nám nikdy nepomôže. Muži sú holt z Marsu, a ďalej to poznáte

 Blog
Komentuj
 fotka
h8u  1. 1. 2011 13:19
veľmi pekne napísané, aj keď miestami možno trocha.. prehnané
 fotka
0mega1  2. 1. 2011 05:08
"Láska.. úžasná to vec...vec?" H.
 fotka
acvd43xa7w  2. 1. 2011 10:32
nemam rada "pravidla randenia" lebo kazdy dvaja ludia su uplne ini, inak vstupuju do vztahu, vsetko je ine, cize sa to neda zovseobecnovat ..
Napíš svoj komentár